מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמונת החלקה של הצלעמיכל מושקוביץ28/02/2022
היי, אני בת 24, לפני חודשיים היה לי שפעת קשה, השתעלתי המון (עם אסטמה ברקע) והתחלתי להרגיש כאב בצלע שממש מתחת לחזה בצד ימין מקדימה.
ביום אחד בבום הכאב הפך לבלתי נסבל, לא יכלתי לנשום או לזוז מרוב כאב. התייעצתי עם הכירופרקט שאצלו אני מטופלת עם בעיה אחרת והוא הרגיש לי את הצלעות. תוך שתי דקות הוא אמר לי שיש לי משהו שנקרא slipping rib syndrome.
הוא אמר לי שכנראה אחת הצלעות שלי התנתקה מהסחוס ושהיא משוחררת לי. הציע לנסות לנוח בתקווה שיעבור.
מאז עברו חודשיים, במהלך התקופה הזו הכאבים רק החמירו, מלווים בתחושה של קליק כל פעם שיש החמרה והקליק הזה, שמרגיש כאילו הצלע פשוט יוצאת מהמקום, זה כאב שמשתק לי את כל הגוף. הגוף שלי מרוב חשש מהכאב הפסיק לייצר התעטשויות ואני סובלת הרבה מעצירות כי כואב לי להתאמץ. במהלך התקופה הזו הייתי במיון שבו עשו לי 4 צילומי רנטגן, כולם תקינים. אחר כך מיפוי עצמות שהראה קליטה בצלע מספר שבע מימין ממש ליד החיבור של הסחוס. אבל בגלל שלא רואים שם את הסחוס אי אפשר להבין אם זה התנקות של הצלע או שבר וישר הולכים על האופציה של שבר.
הבעיה היא- שכמעט אף אחד לא מכיר את התופעה הזאת… יוצא לי להגיד לרןפא שאני מרגישה את הצלע יוצאת מהמקום ושיש לי קליק שמשתק לי את כל הגוף מרוב כאב ושאני חושבת שזה לא שבר ומסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. ישר הולכים לתשובה הקלה - "יש לך שבר".
אני כבר חודשיים לא יכולה לעבוד, לא יכולה לישון על מיטה (הכאב מקרין לי לגב) לא יכולה לעמוד ליותר מידי זמן או ללכת ברגל. זה מחמיר בכל תזוזה, בנשימה בשיעול בהרמת ידיים בהפעלת שרירי הבטן ובגדול יותר לי תחושת אי נוחות וסוג של לחץ על כל האיזור.
קראתי עשרות מחקרים באינטרנט על התסמונת הזו- כל התסמינים מתאימים למה שאני מרגישה, גם המיקום, הכל.
הדבר היחיד הוא שאני לא מצליחה למצוא רופא שידע להגיד לי איך מאבחנים בוודאות אם מדובר בזה. בבקשה תעזרו לי, אני רק רוצה לפתור את זה ושסוף סוף ייאבחנו את זה. יש דרך לאבחן ספציפית את התסמונת הזו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החיפוש אחר שם מדוייק לאבחנה הוא חסר טעם. הצלעות מוחזקות על ידי
ד''ר דני רוזין01/03/2022חיסורים סחוסיים, וטראומה או שיעול יכולים לגרום לתזוזה- לא משנה אם קוראים לזה ״שבר״ או התנתקות.
מציע להתייעץ עם כירורג חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)