שאלה קצת שונה אולי תוכל לענות ולעזור לי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת שונה אולי תוכל לענות ולעזור לי
    איימי
    09/03/2022

דר' שלום, יש לי שאלה שלא בתחום שלך אבל מאמינה שאתה בקיא בזה וגם רופא הכי מקסים שיש אז אשאל בתקווה שתעזור לי ותודה מראש, , האם מותר לנקות אוזניים עם קיסם? עד לפני שנתיים ניקיתי מדי כמה ימים עם קיסם וחוויתי בזמנו כאבי תופת ונוזל באוזן שמאל לקח חודשים שנספג. קראתי שאסור לנקות את האוזניים השעווה יוצאת לבד וגם שומרת על מזיקים שנכנסים לאוזן. אתמול כאבה לי טיפה אוזן שמאל והחלטתי אחרי שנתיים לנקות אמנם בשיא העדינות והיה על הצמר גפן שעווה חומה. האם זו היתה טעות לנקות וגרמתי לעצמי נזק? וגם שמנקים זה נכון שמחדירים את השעווה לבפנים וגורמים לפקק שאסור לעשות? בבקשה אודה לך על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמו הרבה דברים, צריך זהירות, שכל ישר, הבנה שיש לגוף תהליכים טבעיים אבל גם שמדי פעם

ד''ר דני רוזין
    09/03/2022

מותר ״לעזור לו״. צריך למצוא את האיזון. ולכן מותר לנקות אם יש הצטברות שעווה שמפריעה, אבל אין צורך לעשות זאת כהרגל יומיומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על התשובה.

איימי
    09/03/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו