מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עוד שאלה בבקשה דר יקר לגבי copdרוני18/03/2022
דר יקר מאד שלום רב, ראשית תודה מכל הלב על התשובה שלך ושגם הרגעת אותי שאין שום דבר דרמטי בסיטי שעשיתי לפני חודשיים. מה שחשוב לי מאד לדעת איך רופא מחליט שיש לי copd רק לפי הסיט שכתוב לי "אמפזמה ריאתית צנטרילובולארית ידועה בולטת באונות העליונות", האם כל אחד שיש לו אמפזמה יש לו copd.? הייתי אצל רופא ריאות פעמיים ולא עשיתי תפקודי ריאות כי נלחצתי שאמר לי פעם ראשונה בלי תרופה ופעם שניה שמים תרופה לא יודעת איזה לראות איך הריאות מתפקדות ואני נבהלתי האמת מפחדת מתרופות. צרפתי לך את הסיטי שלי בתאריך17.3 וראית לדעתך יש לי copd. ועוד משהו בבקשה, אני לא מעשנת 3 שבועות, אמנם לא משתעלת אבל באמצע הלילה מתעוררת לא תמיד בגלל קשיי נשימה, שאני עולה במדרגות קשה לי לנשום וגם שהולכת הרבה תופעה שלא היתה לי בעבר שהפסקתי לעשן וזה מפחיד אותי. מעניין שבעבודה לא קשה לי לנשום בכלל וזו עבודה פיזית לא קלה. אודה לך את תשובתך המקצועית ומודה לך מעמקי ליבי אתה רופא/בן אדם כל כך טוב. ומתי לדעתך לחזור על הסיטי שוב בתום שנה או חצי שנה? תודה רבההה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
COPDזה ראשי תיבות של מחלת ריאות חסימתית כרונית, זה שם כללי שכולל אבחנות
ד''ר דני רוזין18/03/2022שונות , וכמעשנת לזמן רב עם התופעות שמתארת ברור שיש לך בעיה ריאתית. אמפיזמה היא יציאת כיסי אויר בריאה שזה קשור כמובן לעידון ולהפרעה החסימתית.
לא ממש מבין ״פחד מתרופות”, וחבל לי שאנשים איבדו אימון ברופאים מקצועיים. נותנים מרחיב סימפונות כדי לראות איך הוא משפיע וזה עוזר באבחנה וגם בקביעת טיפול.
סיטי עושים לפי המלצת רופא בשאלה ספציפית, לא חייבים לחזור על זה באופן שגרתי אם אין סיבה. אם ביקשו בדיקת מעקב אז מציינים גם מתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)