ציסטה mcn מעקב או ניתוח

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ציסטה mcn מעקב או ניתוח
    לאון
    18/05/2022

היי
    קבלתי בשורה שהתכבדתי בציסטה בראש הלבלב אחרי ct, נראת ציסטה של כ4סמ , אחרי בדיקת eus התקבלה תוצאה של cea 5880 עמילז 125 גלוקוז 15, לפי הספר אמרו לי צריך לעשות ניתוח לכריתת ראש לבלב , מדובר בניתוח קשה עם המון סיבוכים וככל הנראה גם איכות החיים תפגע משמעותית, אני בן 33 ונושא איכות החיים והסיבוכים עצמם זה שיקול לא פשוט.
    רציתי לדעת אם יש אפשרות גם לעשות מעקב עליה נגיד mri ואם צריך גם eus כל חצי שנה לראות את המצב שלה ולראות לאן זה הולך כי תמיד יש סיכוי שזה גם יעבור או לא ישתנה במהלך החיים, הבעיה היא שסוג הציסטה הזאת יכולה להפוך לממאירה והאם יש סיכוי שבין בדיקה לבדיקה משהוא יתפספס והמצב כבר יהיה הרבה יותר מסוכן?
    אשמח לחוות דעת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה mcn מעקב או ניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זו ציסטה לא קטנה, ומוגדרת כטרום סרטנית. היא לא תעלם, וגם אם יציבה בטווח הקצר הפוטנציאל

ד''ר דני רוזין
    18/05/2022

לא ישתנה. מעקב עושים לממצא קטן עם דרגת סיכון נמוכה, אם מלכתחילה זה לא כך אזי תוך מעקב עלול להיות שינוי ממאיר… אמנם ניתוח לא קטן אבל באדם צעיר ובריא הסיכון קטן ועדיף לנתח לפני שממש יש גידול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לממאירות

לאון
    19/05/2022

כן היא לא קטנה אבל הסיבוכים והפגיעה באיכות החיים אחרי הניתוח הזה היא ממשית נבדקתי אצל מספר מומחים בתחום וכל אחד אמר שאחריו לא חוזרים לחיים רגילים, בגיל שלי זה קצת מדאיג, השאלה היא עד כמה היא מתפתחת מהר? האם בין בדיקה לבדיקה בדחיפות של כחצי שנה יכולים להיות שינויים דרסטיים שיתפסו, אני בספק שזה יעלם מעצמו אבל תמיד קיים הסיכוי לזה או שהיא גם לא תשתנה לממאירה, וגם אם כן התהליך הוא די איטי ממה שבנתי ואם להיות במעקב מתמיד הסיכוי לזה יורד משמעותית, זאת החלטה לא פשוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה עניין של גישה… השאלה היא מה יעד המעקב. כי הסיכון הוא שינוי סרטני,

ד''ר דני רוזין
    20/05/2022

ואם מחכים שיופיע גידול אז למעשה כבר מפסידים. הרעיון בניתוח מונע הוא בדיוק לנתח כשזה עוד לא קרה- אז ברור שזה ניתוח ״כשלא צריך״…
    ברור שההחלטה לא פשוטה…

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו