שאלה ציסטה תת עורית

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה ציסטה תת עורית
    גל
    26/06/2022

שלום דר רוזין,
    עברתי היום פרוצדורה להוצאת ציסטה תת עורית במפשעה ימנית.
    הציסטה כבר הייתה מצולקת והרופא שהוא כירורג פלסטי הרדים את המקום במספר זריקות והוציא וניקה את הציסטה ותפר בתפרים שקופים שנמסים. מדובר במרכז רפואי שיש בו חדרי ניתוח. נתן לי למרוח בקטרובן פעמיים ביום.
    שאלתי היא זו: ניתנה לי הנחייה לשטוף את המקום בכל פעם שאני נכנסת לשירותים. זה נשמע לי מעט מוזר כי אני יודעת שבדכ ב 24 שעות הראשונות לא מרטיבים את המקום. פניתי אליהם שוב לבירור וחזרו על אותה תשובה. האם זה בסדר להרטיב תפר נמס שנעשה בחוט שקוף מיד לאחר הפרוצדורה ולא להמתין 24 שעות? בנוסף, תוך כמה זמן אוכל למרוח במקום משחה נגד צלקות והאם יש משחה מומלצת? האם קלו קוט לצלקות מומלצת?
    אודה מאוד לתשובתך,
    שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ציסטה תת עורית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרוב אין בעיה לשטוף מייד זה לא ממיס את התפרים ולא גורם נזק, למרות כל מיני אמונות ודעות.

ד''ר דני רוזין
    26/06/2022

העיקר שהמקום יהיה נקי ויבש.
    אפשר למרוח קלוקוט אחרי כמה ימים- אבל האמת שההשפעה של זה שנויה במחלוקת ולגבי המפשעה שזה לא איזור חשוף אין לזה ממש משמעות… יכולה אם רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

גל
    27/06/2022

דר רוזין שלום,
    ראשית, תודה על תשובתך.
    שנית, מה ההבדל בין תפרים נספגים לתפרים רגילים? מה ניתן לעשות כדי למנוע צלקת בולטת מבחינת הסרת התפרים?זה אמנם באזור המפשעה אבל בעוצק המפשעה קרוב לפות.
    המקום של התפר נראה לי מעט בולט ונפוח (לא נפוח מסביב אלא רק ממש איפה שהתפרים זה בולט ומעט נפוח. האם זה טבעי? זה בסדר? האם זה הגיוני שיש לי קצת דקירות וכאבים ומע מעט דם (אני יום אחרי). משתמשת בבקטרובן.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנפיחות היא טבעית ותיסוג בהמשך. תפרים נמסים לא נמסים ממים… הם מפורקים בתהליך כימי על ידי הגוף אחרי תקופה לא ארוכה

ד''ר דני רוזין
    27/06/2022

סביב שבועיים אבל תלוי בתפר)
    אין בעיה שתשתמשי במוצרי סיליקון לצלקות- רק שבאיזור הזה הצלקות לא נשארות ניכרות מדי אז זו דאגה לא ממש מרכזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרפתי תמונה של התפר האם הבליטה הזו תרד?

גל
    27/06/2022

אני ממש בלחץ מזה שהיא נראית כזאת גבוהה ובולטת. האם תשתטח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ודאי שתרד זה בגלל אופי התפירה

ד''ר דני רוזין
    28/06/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה דר רוזין!

גל
    28/06/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו