גוש בגב התחתון וגם בשתן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גוש בגב התחתון וגם בשתן
    יוסי
    10/07/2022

שאלתי לפני מספר ימים אך אשמח לחדד את שאלתי .

אני מרגיש גושים בגב התחתון ומאוד מוטרד ויש לי עוד קצת זמן עד תור לאוטופד . רופא משפחה לא רצה לתת MRI .
    האם אולטרסאונד מספיק טוב לקביעת ליפומה ?

האם במשך שנתיים ללא שינוי מהותי כנראה מחזק שזה לא סרטני?

הבעיה השניה היא שהרגשתי גוש בגב התחתון צד שני , רופא משפחה אבחן כגוש חלק וביקש אולטרסאונד.

גוש חלק זה שפיר ? לא מצאתי מידע ,. מה הבדל . מה צריך להרגיש כדי לחשוד יותר ?

בנוסף נשלל אבנים בכליות על ידי ctu , עדיין יש דם בשתן כרגע יש התלבטות לגבי ציסטוסקופיה בגלל שאני לא מעשן וצעיר .

אבל הכי מטריד אותי זה הגב התחתון .
    הוא תמיד כואב . בעיקר השכיבה על הבטן ואז במהלך היום משתפר אך בפרקים בצד בירך כואב בנגיעה , ובאיזור הגושים בגב התחתון אם נוגעים זה כואב .

אני בעיקר מוטרד שיש תהליך סרטני שפסםסתי בגב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש בגב התחתון וגם בשתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיכוי שמדובר במשהו סרטני הוא כל כך קטן שכל הלחץ מיותר.

ד''ר דני רוזין
    10/07/2022

כאבי הגב לא קשורים-ִחכה לאורטופד. ליפומה זה משהו שפיר והאוחטרסאונד מספק-ִלרוב אפילו אינו נחוץ. הדם בשתן דורש בירור, לא קשור, וצריך ציסטוסקופיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הרגעת אותי , שאלה קטנה נוספת

יוסי
    10/07/2022

מתי כן צריך לדאוג ?
    "נמוש גוש חלק" כתבה הרופאה ולא אמרו לי כלום ואני. לחוץ מטבעי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק זה סימן טוב. גוש שמשתנה מהר, נוקשה, לא סדיר- עלול להיות לא תקין. גם זה לא חד משמעי- אבל מצדיק בדיקה

ד''ר דני רוזין
    10/07/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו