מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר דני עזור לי בחוות דעתך אני עובד עצותבר19/04/2023
שלום לד"ר.
בן 20 חייל ללא עבר רפואי ברוך ה'
לפני כ שלושה חודשים לאחר הרמה של משקל כבד הרגשתי כמו דקירה באזור המפשעה שמאלית
היו לי כאבים כאילו מתחתי שריר באזור המפשעה במשך שבוע ועברו
לאחר כשבוע מהמקרה שיחקתי כדורגל עם חבר וכשחזרתי הביתה חזרו הכאבים העמומים באזור המפשעה וגם עם הקרנה לאשכים
משם התחלתי סדרת בדיקות שכללה:
אולטראסונד דופלר מפשעה שמאלית ותצואותיה לא הודגם בקע מפשעתי ואין עדות לבלוטות לימפות מוגדלות
לאחר מכן פניתי עם התוצאות לכירוג מומחה בשיבא שבדק אותי וטען:לא הרגשתי בבדיקת מישוש בקע בשתי המפשעות בטן וגינליה
וגם האולטראסונד מאשר כך
יצאתי ממנו אומנם שמח שאין בקע אבל ממה הכאבים?
אז הלכתי למיון שמה עשו לי בדיקת מדדי דלקת בדם שיצאו תקינים ושלחו אותי לאורולוג במיון שטען על ידי מישוש בלבד שמדובר בדלקת באפדידימיטיס עם אוריכטיס ללא שום טיפול עם 3 ימי מנוחה
הכאבים המשיכו והבנתי שאני חייב לנסות לעשות משהו אז לקחתי ציפרודקס בלי מרשם רופא במשך 6 ימים ואכן הרגשתי הטבה כלשהי
פניתי לאורולוג אחר שהפנה לאולטראסונד אשכים
תוצאות אולטראסונד אשכים:אשכים במרקם הומוגיני ושווה
בעלי זרימה שווה בשתי הצדדים
אין עדות לווירקוצלה
אין להידרוצלה
אפדידימיטיס תקין ושווה בשתי הצדדים
קורד מעובה משמאל
חזרתי לאורולוג נתן לי 10 ימים ציפרודקס שכן עזרו אבל לא כל כך כי עדיין נשארו הכאבים העמומים לפעמים אומנום לא כמו שהיו
השאלה שלי האם זה בקע שלא ראו ובגלל זה הקורד מעובה
או שהסננה של חבל הזרע זו דלקת שלוקחת לה זמן לעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין עדות בבדיקות לבקע אז כנראה שלא… תמתין בינתיים, קח משככים לפי הצורך ונראה מה קורה בחודשים הקרובים
ד''ר דני רוזין19/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר על המענה המהיר מעריך מאוד
בר20/04/2023היום עושה אולטרסאונד אשכים לאחר חודש מהקודם כדי לראות שהקרוד משמאל חזר לגודלו
שאלתי היא:
במידה ותוצאות האולטרסאונד מראות שהקורד עדיין מעובה
מה הד"ר ממליץ לי לעשות כדי לעלות על הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להמתין עוד כמה שבועות ולעקוב אין בזה דחיפות או סכנה
ד''ר דני רוזין20/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה לד"ר על המענה המהיר
בר20/04/2023תוצאות אולטראסאונד אשכים דופלר מהיום 20.4.23:
אשכים במרקם תקין ושווה בעל זרימה שווה בשתי הצדדים
אפדידימיטסים בגודל תקין ללא עיבוי
וורקוצלה קלה מצד שמאל
הידרוצלה זעיר מצד שמאל
צד ימין ללא הידרוצלה או וירקוצלה
לסיכום: וריקוצלה קל מצד שמאל
אני לא מבין ד"ר איך בתאריך 13.3.23 עשיתי אולטרסאונד אשכים ויצא שהכל תקין פרט לקרוד מעובה משמאל
ולאחר כחודש הקורד לא מעובה אבל יש וירקוצלה קלה
האם הגיוני שיווצר ורקוצלה תוך חודש מהבדיקה האחרונה?
ואם הקרוד כרגע לא מעובה אז זה אומר שאכן הייתה דלקת באשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)