מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקרה של דימום חוזר ביציאותזהבי16/06/2023
ערב טוב,
בן 55 עם הסטוריה ארוכת שנים של טחורים וקשירות (הקשירה האחרונה לפני כמה שנים)
בעבר היו מקרים של דימומים אחת לשנה בערך כאשר בשנתיים האחרונות יש אחת לחדש-חודשיים
פעם אחרונה לפני כ-3 שבועות שנמשך כשבוע במהלכו שמתי נרות פרוקטוגליבנול - לעיתים הדימום מיד בתחילת היציאה לפני הצואה ולפעמים בסיומה כאשר מידי פעם (לעיתים רחוקות) היו חתיכות קטנות של דם קרוש (אני מניח שזה גלד מהטרור שפשוט נפתח !?)
הערב שוב דימום בסוף הצואה כאשר מיד לאחרי שמתי נר בניגוד לפעמים קודמות שהמתנתי מספר ימים לתת צ’אנס שיפסק לבד.
לציין כי הדימומים הם לא רק על הנייר אלא המים באסלה אדומים וגם שלפעמים יש הרגשה במהלך היום כאילו של רטיבות בפי הטבעת.
המוגלובין לפני שבועיים 14.4 למרות שבוע דימום
שאלותיי
1. האם לפי התיאור מדובר בטחורים חוזרים ? זמן הדימום ביחס ליציאת הצואה ?
2. האם ניתן לשים נרות ללא הגבלה כלשהיא עד שנפסק ? פעמיים ביום ? האם הנרות אכן מיועדות להפסקת הדימום או רק להקלה בכאבים ?
3. האם יתכן ותכיפות הדימום בשנתיים+ האחרונים יכולה לנבוע מזה שאני נוטל מדללי דם (אספירין ופלביקס) בגלל צינתור שעברתי לפני שנתיים ? (אמור להפסיק את הפלביקס בעוד כחודש)
למרות שיש לי את הדימומים שנים רבות בהפוגות ארוכות בעבר, זה מבהיל אותי כל פעם מחדש
תודה על מענה ויעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט נשמע שמדובר בטחורים שוב כמקור הדימום, אם כי במצבים כאלה גם
ד''ר דני רוזין17/06/2023קולונוסקופיה חשובה כדי לשלול מקור אחר במעי הגס.
מעבר למשחות יש גם מקום לשקול התערבות כמו קשירות או ניתוח טחורים, ביחוד כשיש צורך להמשיך מדללי דם. שווה להגיע לפרוקטולוג לבדיקה ויעוץ מסודרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)