מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טחול מוגדל ופעילות גופניתיניב01/08/2023
שלום,
לפני שנתיים גילו לי באקראי (CT גב) ציסטה בטחול.
לאחר CT בטן גודלה התגלה כ 20 ס"מ, הסירו אותה בניתוח לפרסקופי, לאחר שיחרור הביתה חזרתי באותו יום לניתוח חירום לאחר שבניתוח פגעו במעי והיה נקב, קיצרו את המעי ב 10 ס"מ.
הציסטה לא סרטנית וגדלה עקב חבלה שאני לא זוכר מתי קרתה.
במהלך כל צילומי ה CT ו MRI שביצעתי, ועוד לפני הניתוח הראשון ראו שיש לי טחול מוגדל, בהתחלה ראו כ 18 ס"מ, אין בלוטות לימפה מוגדלות, בדיקות דם תקינות (למעט לפני חצי שנה שהיו טסיות נמוכות, בבדיקה חוזרת שביצעתי לאחר 3 ימים חזרו לערך תקין).
כל בדיקות ה CT בוצעו עם הזרקת חומר ניגוד, התברר בדיעבד שאני רגיש ליוד מאחר ואחרי כל צילום היתה לי פריחה.
ב CT בטן שביצעתי (מעקב) לפני שבועיים ללא הזרקת חומר ניגוד, ראו שוב טחול מוגדל (14 ס"מ), כל השאר תקין, אין בלוטות לימפה, בדיקות דם שביצעתי לפני שבוע תקינות.
מצורף פיענוח ה CT אחרון שביצעתי.
האם יש טעם להיבדק אצל המטולוג?
אין לי כאבים ואני מרגיש מצוין, מתעסק בספורט מאוד עצים (הרבה משקולות), האם יש סכנה לקרע בטחול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא מוגדל משמעותית ואין כל סכנה
ד''ר דני רוזין01/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)