שברים בצלעות,חלקם קוסטו-כונדרליים

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שברים בצלעות,חלקם קוסטו-כונדרליים
    מיכל
    05/10/2023

שלום רב,בת 65 עם אוסטאופורוזיס.בחודש פברואר השנה נפלתי על צד שמאל,עשיתי רנטגן שהיה תקין ולא היו לי כאבים.
    בחודש אוגוסט עשיתי מיפוי לב(לבירור לבבי)ומאז כואב לי בצלעות ובתוצאה נרשם ,נצפתה קליטה פיזיולוגית במבנה הגרמי של החזה וגם נצפו מוקדי קליטת יתר בקשת קדמית ולטרלית של צלעות 5 עד 8 משמאל.ובסיכום נרשם שברים,חלקם קוסטו-כונדרליים בצלעות תחתונות משמאל.--עכשיו באוקטובר עשיתי 4 צילומים ונרשם שאין שברים.--
    אשמח לדעת איזו בדיקה תתן לי תשובה מדויקת ותזהה שברים וסדקים בעצמות.?
    וגם לאיזה רופא לגשת כירורג בית חזה\כירורג\או רופא אחר?
    אני חייבת להתעמל בגלל האוסטאופורוזיס,מה לעשות עכשיו?
    תודה מראש.
    מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמנם סיטי חזה יכול להראות את השברים אבל אין ממש טעם בזה. דברים בצלעו לעתים קשים לאיבחון-

ד''ר דני רוזין
    05/10/2023

ביחוד אלו שבחיבורי העצם לסחוס, שאינו נראה ברנטגן. המיפוי מראה סימני שברים ישנים כי מדגים שינויים שקשורים לריפוי, אבל עכשיו, 8 חודשים אחרי החבלה, אין לזה שום משמעות תפקודית. אם אין כאבים אינך צריכה רופא ואינך מוגבלת בשום פעילות. תהליך האיחוי נמשך חודשים ארוכים, אבל לא תפגעי בו בפעילות שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו