שאלה בנוגע לפטמת שד

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לפטמת שד
    גלי
    12/11/2023

שלום רב,
    בת 45, ברקע אנדומטריוזיס. מטופלת בגלולות פמינט 3 חודשים רצוף, לאחר מכן הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה. נמצאת במעקב מרפאת שד מגיל 40 אחת לשנה. ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה. נוטלת גלולות בערך מגיל 26 בגלל האנדומטריוזיס.
    בשנתיים האחרונות לצערי מכל מיני סיבות לא נבדקתי ממוגרפיה ואולטרסאונד מה שבדרך כלל אני עושה כל שנה. כן הייתי כל חצי שנה אצל כירורג מומחה שד. הבדיקה האחרונה של כירורג הייתה במאי.
    היום נגעתי באופן אקראי בפטמה השמאלית עצמה. לחצתי את הפטמה מעט חזק והרגשתי כמו תחושה של גרגיר קטן וקשה לא בכל הפטמה רק בצד שלה, גודל ראש סיכה בתוך הפטמה (ממש בתוך הפטמה לא מאחוריה ולא בעטרה) כמעט לא מורגש אבל רגיש למגע. כשלוחצים אז זה רגיש וכואב.. לציין שעכשיו התחלתי חפיסה שלישית של גלולות כלומר, זו התקופה שהוסת אמורה להגיע. בפטמה הימנית אין את זה. יש לי בדיקת כירורג שד בדצמבר וממוגרפיה us רק במרץ (מנסה להקדים). אני מאוד חוששת מעולם לא מיששתי את הפטמה אז אינני יודעת אם היה שם מאז ומתמיד. יצויין שאין גרד או אודם או קילוף על הפיטמה ואין שינוי בצורתה לא שקועה וגם התחושה סביב העטרה ובשד עצמו מרגישה כמו תמיד(שם אני כן בודקת את עצמי מידי פעם). אני ממש חוששת ומודאגת האם תוכל להסביר לי מה זה יכול להיות והאם הזמן שנקבעו לי התורים לממוגרפיה הוא סביר או שממש צריך בדיקה דחופה.
    סליחה על אורך ההודעה. כמו כן, האם גלולות למניעת היריון מסוכנות לשד? אני שותה אך ורק כטיפול שמרני לאנדו׳. אשמח אם תוכל להשיב לי. תודה ושבוע טוב ושקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפטמת שד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נשמע מדאיג, התורים לגמרי סבירים (אם הכירורג ימצא לנכון אפשר להקדים),

ד''ר דני רוזין
    12/11/2023

והגלולות אינן מסוכנות לשד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד״ר רוזין.

גלי
    12/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו