מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנוגע לפטמת שדגלי12/11/2023
שלום רב,
בת 45, ברקע אנדומטריוזיס. מטופלת בגלולות פמינט 3 חודשים רצוף, לאחר מכן הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה. נמצאת במעקב מרפאת שד מגיל 40 אחת לשנה. ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה. נוטלת גלולות בערך מגיל 26 בגלל האנדומטריוזיס.
בשנתיים האחרונות לצערי מכל מיני סיבות לא נבדקתי ממוגרפיה ואולטרסאונד מה שבדרך כלל אני עושה כל שנה. כן הייתי כל חצי שנה אצל כירורג מומחה שד. הבדיקה האחרונה של כירורג הייתה במאי.
היום נגעתי באופן אקראי בפטמה השמאלית עצמה. לחצתי את הפטמה מעט חזק והרגשתי כמו תחושה של גרגיר קטן וקשה לא בכל הפטמה רק בצד שלה, גודל ראש סיכה בתוך הפטמה (ממש בתוך הפטמה לא מאחוריה ולא בעטרה) כמעט לא מורגש אבל רגיש למגע. כשלוחצים אז זה רגיש וכואב.. לציין שעכשיו התחלתי חפיסה שלישית של גלולות כלומר, זו התקופה שהוסת אמורה להגיע. בפטמה הימנית אין את זה. יש לי בדיקת כירורג שד בדצמבר וממוגרפיה us רק במרץ (מנסה להקדים). אני מאוד חוששת מעולם לא מיששתי את הפטמה אז אינני יודעת אם היה שם מאז ומתמיד. יצויין שאין גרד או אודם או קילוף על הפיטמה ואין שינוי בצורתה לא שקועה וגם התחושה סביב העטרה ובשד עצמו מרגישה כמו תמיד(שם אני כן בודקת את עצמי מידי פעם). אני ממש חוששת ומודאגת האם תוכל להסביר לי מה זה יכול להיות והאם הזמן שנקבעו לי התורים לממוגרפיה הוא סביר או שממש צריך בדיקה דחופה.
סליחה על אורך ההודעה. כמו כן, האם גלולות למניעת היריון מסוכנות לשד? אני שותה אך ורק כטיפול שמרני לאנדו׳. אשמח אם תוכל להשיב לי. תודה ושבוע טוב ושקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נשמע מדאיג, התורים לגמרי סבירים (אם הכירורג ימצא לנכון אפשר להקדים),
ד''ר דני רוזין12/11/2023והגלולות אינן מסוכנות לשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד״ר רוזין.
גלי12/11/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)