זיהום שלא עובר לאחר ניקוז

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• זיהום שלא עובר לאחר ניקוז
    אנונימית
    21/11/2023

היי ד"ר רוזין
    לפני שבועיים עברתי ניתוח לניקוז אבצס באגן אחרי שהייתי שבועיים עם חום ובדיקות דם מאוד לא טובות. אני עם נקז כבר שבועיים, ולוקחת אנטיביוטיקה שבועיים והבדיקות דם שלי השתפרו מאוד ותקינות (גם ספירה וגם מדדי דלקת).
    אבל הנקז עדיין ממשיך להתמלא בהמון המון נוזל צהוב צלול. אתמול רוקנתי 130 ס"ס מהנקז. היום כבר רוקנתי 110 מ"ל עד הצהריים. ובנוסף יש לי עדיין קצת כאבים באגן במקום שבו נמצאת הדלקת. איך זה הגיוני שהנוזל ממשיך להיווצר? משהו לא תקין נכון? אני אציין שיש לי רשת באגן שהכניסו לי בניתוח לפני כמה חודשים ובגללה נוצר הזיהום, והיו לי עוד כמה סיבוכים בעקבות הניתוח ככה שהסיכוי שיש פה משהו לא בסדר הוא מאוד גדול אצלי. אני בלחץ שאצטרך עוד ניתוח או שמשהו יחמיר. אשמח לשמוע מה נראה לך שלא תקין ומה אתה חושב שצריך לעשות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום שלא עובר לאחר ניקוז

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגוף מפריש נוזלים בתגובה לדלקת, וזה יכול להימשך תקופה גם אחרי שהזיהום בשליטה

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

אם המדדים בשיפור אז בדרך כלל ממתינים ולא רצים לעוד התערבות. אם בגלל הרשת נשאר מוקד זיהום לפעמים אין ברירה אלא לנתח ולהוציא אותה, אבל לא נשמע שזה המצב כרגע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    21/11/2023

תודה רבה על התשובה. המדדים שהשתפרו מעידים שהזיהום הוא לא מהרשת? (כי הוא הצליח להשתפר גם כשהיא עדיין נמצאת) או שאי אפשר לדעת?
    והאם אתה חושב שבמצב כזה שיש עדיין הרבה נוזל וגם קצת כאבים צריך להמשיך עוד באנטיביוטיקה (אני אמורה להפסיק אותה מחר) ולהשאיר את הנקז כמה שיותר זמן עד שיהיה בטוח שהזיהום עבר?
    הרופאת משפחה שלי חשבה שאולי צריך סיטי, כדאי לעשות עוד בדיקת הדמיה עכשיו או שלא צריך?
    סליחה על כל השאלות והמון תודה על העזרה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מעיד אם כן או לא מהרשת, רק שיש שליטה כרגע על הזיהום.

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

אנטיביוטיקה נותנים לזמן מוגבל בדרך כלל. את הנקז משאירים עד ירידת כמות. סיטי נוסף רק אם הדברים לא מסתדרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    21/11/2023

אז בינתיים צריך רק להישאר עם הנקז ולחכות (בתקווה) שמתישהו זה יפסיק להתמלא?
    המון תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ד''ר דני רוזין
    21/11/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו