מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באילו מקרים פונים לכירוג?אלעד20/03/2024
אני לא כל כך מצליח להבין מה התפקיד של כירוג, למשל כירוג בקופת חולים.
מתי מטופל יקבע תור לכירוג?
האם כל כירוג הוא אוטומטית גם פרוקטולוג?
אם כואבת לי הבטן הרבה זמן, אני צריך לפנות לכירוג או לרופא גסטרו?
אם אני מרגיש גוש בולט באיזור המותן, אני צריך לפנות לכירוג או לרופא פנימאי?
אם יש לי גוש שאני מרגיש באשך, אני צריך לפנות לאורולוג או לכירוג?
מהו בעצם מקצוע הכירוג? חוץ מהיותו מנתח (נדמה לי שכל הכירוגים מנתחים?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לכירורג הרבה תפקידים- ולא כולם עוסקים בהכל, למשל לא כל כירורג עוסק בפרוקטולוגיה. לרוב מפנים לכירורג לאחר בירור ראשוני-
ד''ר דני רוזין20/03/2024למשל כאבי בטן אצל רופא גסטרו, גוש באשך לרוב שייך לאורולוג, גוש במותן לרוב פונים לרופא משפחה שמשלים בירור למשל אולטרסאונד ושולח לכירורג אם צריך להוציא. כך שאין תשובה פשוטה, לרוב כדאי להתחיל דרך רופא משפחה אלא אם כבר ברור שזה דורש התערבות ניתוחית כמו בקע או אבני מרה עם כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלת המשך -
אלעד21/03/2024תודה רבה על המענה המפורט
האם בעצם לא עדיף להגיע ישר לרופא כירוג במידה ומתגלה כבדרך אגב גוש כלשהו בגוף, כי עם כל הכבוד לרופא משפחה
אני לא בטוח שיש לו מיומנות וניסיון שיש כנראה לכירוג.
היה לי למשל מקרה בעבר של בלוטת לימפה באיזור המותן, רופאת המשפחה בדקה בעצמה, אמרה "שום דבר"
התעקשתי לעשות אולטסאונד ולהגיע לכירוג , והכירוג בכלל התייחס אחרת, שלח לביופסיה וכל מה שצריך כי היה לו חשד שהתברר בסופו של דבר כשום דבר - ושמחתי על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש רמות שונות של ידע ומיומנות בכל המקצועות והתחומים. גם כירורגים מחמיצים ויש רופאי משפחה נהדרים.
ד''ר דני רוזין21/03/2024יש דברים שאפשר לפנות ישירות לכירורג אבל לא תמיד קל לדעת ורופא משפחה, גם אם לא יודע הכל, לרוב יודע יותר טוב מהמטופל איך לנווט, מה לבדוק ולמי להפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)