באילו מקרים פונים לכירוג?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• באילו מקרים פונים לכירוג?
    אלעד
    20/03/2024

אני לא כל כך מצליח להבין מה התפקיד של כירוג, למשל כירוג בקופת חולים.
    מתי מטופל יקבע תור לכירוג?

האם כל כירוג הוא אוטומטית גם פרוקטולוג?

אם כואבת לי הבטן הרבה זמן, אני צריך לפנות לכירוג או לרופא גסטרו?

אם אני מרגיש גוש בולט באיזור המותן, אני צריך לפנות לכירוג או לרופא פנימאי?

אם יש לי גוש שאני מרגיש באשך, אני צריך לפנות לאורולוג או לכירוג?

מהו בעצם מקצוע הכירוג? חוץ מהיותו מנתח (נדמה לי שכל הכירוגים מנתחים?)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באילו מקרים פונים לכירוג?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לכירורג הרבה תפקידים- ולא כולם עוסקים בהכל, למשל לא כל כירורג עוסק בפרוקטולוגיה. לרוב מפנים לכירורג לאחר בירור ראשוני-

ד''ר דני רוזין
    20/03/2024

למשל כאבי בטן אצל רופא גסטרו, גוש באשך לרוב שייך לאורולוג, גוש במותן לרוב פונים לרופא משפחה שמשלים בירור למשל אולטרסאונד ושולח לכירורג אם צריך להוציא. כך שאין תשובה פשוטה, לרוב כדאי להתחיל דרך רופא משפחה אלא אם כבר ברור שזה דורש התערבות ניתוחית כמו בקע או אבני מרה עם כאבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת המשך -

אלעד
    21/03/2024

תודה רבה על המענה המפורט

האם בעצם לא עדיף להגיע ישר לרופא כירוג במידה ומתגלה כבדרך אגב גוש כלשהו בגוף, כי עם כל הכבוד לרופא משפחה
    אני לא בטוח שיש לו מיומנות וניסיון שיש כנראה לכירוג.

היה לי למשל מקרה בעבר של בלוטת לימפה באיזור המותן, רופאת המשפחה בדקה בעצמה, אמרה "שום דבר"
    התעקשתי לעשות אולטסאונד ולהגיע לכירוג , והכירוג בכלל התייחס אחרת, שלח לביופסיה וכל מה שצריך כי היה לו חשד שהתברר בסופו של דבר כשום דבר - ושמחתי על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש רמות שונות של ידע ומיומנות בכל המקצועות והתחומים. גם כירורגים מחמיצים ויש רופאי משפחה נהדרים.

ד''ר דני רוזין
    21/03/2024

יש דברים שאפשר לפנות ישירות לכירורג אבל לא תמיד קל לדעת ורופא משפחה, גם אם לא יודע הכל, לרוב יודע יותר טוב מהמטופל איך לנווט, מה לבדוק ולמי להפנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו