עשיתי US מפשעות וזו התוצאה. בבקשה תעזור לי להבין

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• עשיתי US מפשעות וזו התוצאה. בבקשה תעזור לי להבין
    יונתן
    22/09/2024

שלום ד"ר
    עשיתי US מפשעות וזו התוצאה
    בצד ימין
    הודגמו סימני בקע מפשעתי ישיר בעל צוואר כ- 22 מ"מ, שק הבקע כ- 21*34 מ"מ ,עם פריצת שומן בעת ביצוע הוולסלבה.
    האם הצוואר הוא הפתח קרי הקרע בשריר והשק הוא בעצם מה שיצא מחלל הבטן דרך אותו הקרע?
    האם זה אומר שמה שיצא מחלל הבטן זה רקמת שומן ולא מעי?
    ואם זה רקמת שומן שיצרה את השק אז האם יש סיכון לבקע
    כלוא כאשר מדובר ברקמת שומן כשק?
    האם יש מצב שבו יווצר בקע כלוא ואדם לא ידע מזה או שזה מצב שמייד אם יקרה אז אדם מרגיש זאת ויודע שצריך לבקר רופא?
    האם מצב זה מצריך ניתוח או שאפשר לחיות עם זה כך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבנת נכון את התיאור. בקע כלוא מרגישים… מספרי האולטרסאונד אינם כה חשובים.

ד''ר דני רוזין
    22/09/2024

אם יש בקע קטן שומני שאינו מפריע אפשר לעתים לעקוב ולא לנתח. זה צריך להחליט יחד עם כירורג שבודק אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם פריצת שומן בעת ביצוע הוולסלבה

יונתן
    22/09/2024

תודה ד"ר על התשובה המהירה
    האם מה שרשום בסיכום הUS "עם פריצת שומן בעת ביצוע הוולסלבה" אומר שהשק עצמו הוא רקמת שומן, או שאפשר להבין את זה כך שהשק עצמו הוא מעי ובנוסף או לצידו יש פרץ שומן מתוך הבטן דרך הקרע החוצה רק בעת ביצוע הוולסלבה?
    אני מרגיש סוג של לחץ פנימי ובנוסף כאב אשכים קל, בדרך כלל כאשר אני שותה הרבה אז זה עובר אבל לאחרונה שתייה מרובה עוזרת פחות, האם זה קשור והגיוני?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שם מעי לפי התאור. זה רק שומן. וכן זה יכול להקרין אי נוחות לאשכים. אם זה משמעותי מנתחים.

ד''ר דני רוזין
    22/09/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו