האם גושים אמורים להיות נראים ומורגשים חיצונית

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• האם גושים אמורים להיות נראים ומורגשים חיצונית
    יוסף
    15/10/2024

היי, אני בן 26 מאז שאחי הגדול למחצה (מאותו אבא) חלה בלימפומה לפני 6 שנים אני עסוק אחת לכמה חודשים בתקופה של מישוש עצמי אגרסיבי.
    בחודשיים האחרונים גם היה לי 2 מחלות חום של 48 שעות שנראו ויראליות כי היו קצרות מועד ואז חזרה לשגרה אבל זה עוד יותר הכניס אותי לסרטים
    כול פעם אני ממשש את הצוואר דוחף אצבעות לאיזור של הדופק וגם לחיבור בין הלסת התחתונה והעליונה ואני אכן מרגיש בפנים בעומק בינוני מעין גושים עגולים.

העניין הוא שאני לא יודע אם זה שלעצמו מרמז על לימפומה גם כן.

שאלתי היא
    כדי שגוש בצוואר יהיה מחשיד, הוא צריך להיות מורגש גם במגע קל, ולהיות נראה לעין חיצונית? כי אין לי שום דבר נראה לעין וגם במגע קל חיצוני ליטוף לא מרגישים שום בליטה
    או שאם דוחפים אצבעות פנימה ומרגישים גושים זה גם לא תקין . ?

ובכללי זה שאח שלי למחצה (אומנם היחיד במשפחה) חלה בלימפומה זה מבטיח שגם אני או שמעלה את הסיכויים למשמעותיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפור משפחתי הוא תמיד גורם סיכון מסויים אבל זה עדיין במיעוט המקרים…

ד''ר דני רוזין
    15/10/2024

קשרי לימפה יכולים להיות פתולוגים ועדיין לא נמושים, או בולטים ועדיין שפירים. מישוש עצמי לא תורם הרבה פרט ללחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר ברשותך

המשך קצר ברשותך
    17/10/2024

אז אם מישוש עצמי לא תורם הרבה פרט ללחץ איך עליי לזהות סרטן הלימפה, פשוט לגשת לרופא למישוש הבלוטות?
    או שאם אני מרגיש טוב באופן כללי מבחינת תחושה גם בזה אין טעם בגיל 25

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, בדיקת רופא זו הדרך. לימפומה יש גם בצעירים, אבל הרוב המוחלט של בליטות ו״גושים״ זה תקין, בלי להבין בזה קשה לדעת.

ד''ר דני רוזין
    17/10/2024

מישוש עצמי הוא מפתח לחרדות מיותרות- אלא אם יש משהו ממש חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו