שאלה בנוגע לדחיפות ביצוע ניתוח בקע משפעתי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לדחיפות ביצוע ניתוח בקע משפעתי
    אילנה
    24/10/2024

שלום, אני בחורה בת 29, ללא עודף משקל לפני לידות. מתאמנת באופן סדיר כולל הרמת משקלים. בעקבות כאב קל פעם בכמה ימים בצד ימין של הבטן הופניתי לUS מפשעות ובשני הצדדים התגלה בקע של כחצי ס"מ, כשבצד ימין יש כניסת שומן. הייתי אצל כירורג ורופא נשים, נאמר לי שבאופן כללי אצל נשים מומלץ לנתח, אבל אחרי ניתוח כזה לא כדאי להכנס להריון במשך שנה. אני לא יודעת אם ארצה להכנס להריון בשנה הקרובה אבל מאוד יכול להיות שבעוד שנה ארצה להתחיל לנסות. בינתיים מעדיפה להמנע מניתוח כל עוד אפשר. האם יש סכנה כלשהי להכנס להריון עם בקע מהסוג הזה ולנתח כבר אחרי? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כעת כדי להמנע מהתקדמות או סיבוכים של הבקע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסכנה מבקעים קטנים שומניים היא קטנה ביותר (זה בעיקר אי נוחות וכאב),

ד''ר דני רוזין
    24/10/2024

וגם אין ממש סכנה להרות (או ללדת) עם בקע.
    גם ההנחיה לחכות שנה עם הריון נוסף אינה מבוססת, ובודאי פחות רלבנטית אחרי ניתוח לפרוסקופי עם רשת, שאינו מבוסס על תפירת רקמות והוא עמיד ללחץ תוך בטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו