דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis
    מיכל
    19/04/2025

שלום רב,
    הסטוריה: כבר כמעט שלושה חודשים שאני סובלת מכאבים "דקירות" מתחת לחזה, בצורת חגורה עד הגב. אושפזתי ושחוררתי כ4 פעמים במיון עקב כאבים עזים.
    לא שותה ולא אוכלת שומנים.

בדיקות שתעשו: MRCP, אולטרסאונד US, רנטגן ובדיקות דם רבות.

בבדיקות הדם כמובן העמליאז, הליפאז היו גבוהים מאוד, הרופאים לא התרגשו מזה ואמרו שזה תוצאה של הדלקת.

מה אני יכולה לעשות? מה האופציות שלי?

אני לא יודעת אם זה קשור אבל אציין ש 3 שבועות לפני תחילת הדלקת, הפסקתי ליטול גלולות "מרסילון" בהמלצת רופא המשפחה וחזרתי ליטול אותם שבוע אחרי שהתחילו הכאבים הראשוניים.

תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת לבלב - חשש ל Pancreatitis

מיכל
    19/04/2025

שכחתי לציין- אני בת 22
    ואני נוטלת roxet plus
    2 טבליות שלוש פעמים להרגעת הכאבים
    בהמלצת הרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדלקת לבלב סיבות שונות, גם תרופות יכולות לגרום לזה, אבל הכי שכיח זה אבני מרה

ד''ר דני רוזין
    19/04/2025

לא ברור מה הראו כל הבדיקות שציינת, אבל גם אם לא מוצאים אבנים לפעמים בדלקות חוזרות מניחים שזה מפירורים קטנים שלא רואים ומוציאים את כיס המרה. אם זה שלושה חודשים במגמת שיפור אין מה לעשות כעת, לעתים לוקח זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

מיכל
    22/04/2025

בכל סך 6 הבדיקות שנעשו, לא היו כל סימנים לאבנים בכיס מרה. האבחנה היא פנקריאטיטיס. לא חל שיפור במהלך השלושה חודשים ולהפך. אני פחות מצליחה ללכת לעבודה להתרכז בעבודה ולבצע את המטלות המוטלות עלי מכיוון שהתרופה רוקסט פלוס מטשטשת אותי.
    מה עליי לעשות אני מרגישה שאין לי אפשרויות.. האפשרות של המתנה מרגיש לי לא ריאלי (יכול להיות שאני טועה). אשמח להמלצות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו באמת כמות גדולה של משככים שאינה מומלצת לאורך זמן. לא ברור לי מה המסגרת הטיפולית שלך,אבל

ד''ר דני רוזין
    23/04/2025

כדאי להתרכז ברופא גסטרו מומחה ללבלב ובמרפאת כאב לטיפול בכאב מתמשך לאיזון טוב יותר בשלב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו