ניתוח לכריתת כיס מרה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח לכריתת כיס מרה
    מירי
    26/10/2008

מאחר ויש לי הרבה אבנים בכיס המרה שגורמות לי לכאבי תופת איומים, אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה בעוד עשרה ימים. שאלותי הן: האם בימים שאחר הניתוח צריך להזהר מלאכול מאכלים מסויימים? אילו? האם באופן כללי אצטרך להשמר כל החיים ממאכלים מסויימים? אילו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לכריתת כיס מרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כיס מרה

ד''ר גדעון אלמוגי
    26/10/2008

לאחר כריתת כיס מרה אין בד"כ הגבלה לגבי מזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה

מירי
    27/10/2008

תודה על התגובה המהירה. יש לי עוד שאלה: מה אני יכולה לעשות לפני הניתוח כדי שלא יקרו לי התקפים כל כך חזקים של כאבים? מה אני יכולה לקחת כאשר יש לי התקפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי אותו דבר

ליאת
    13/11/2008

מנסיון של אחת שעברה את הניתוח לפני כמה ימים. כל פעם שיש התקף לקחת פפברין מיד, לא לחכות (תבקשי מרופא משפחה מרשם) או וולטרן עדיף בפתילות. (יותר מהר). דיאטה: (אני הקפדתי ולא היו לי התקפים עד לניתוח): כן לאכול: ירקות חופשי, פירות חופשי, לחם בכמות מוגבלת ועדיף מחיטה מלאה. ירך עוף או חזה עוף ללא שמן בטפלון או בתנור, או מוקפץ עם סויה בווק, דג סול בתנור עם פירורי לחם ללא שמן, גבינות עד 3% שומן, חלב 1% שומן, מעדני חלב 0% שומן, פסטה/פתיתים/אורז במים ללא שמן, טונה במים, ביצה קשה - רק החלק הלבן. לשתות רק מים ועדיף פושרים. אפשר סוכר אך לא בכמות מופרזת. (למשל פירות יבשים כמו משמש, שזיף, צימוקים). לא לאכול בכלל: בקר מעל 5% שומן, סטייקים, מטוגנים למיניהם, בורקסים, באגטים, חלה, דגים שמנים כמו אמנון, סלמון, קרפיון, גבינה צהובה, גבינות אחרות שמנות מעל 5% שומן, שמן בכל צורה שהיא, אפילו לא כפית שמן בסלט!, אבוקדו, אגוזים, שקדים, מרגרינות וחמאות, עוגיות ועוגות , חלב 3%, הצהוב של הביצה (גרוע ביותר), קטניות (שעועית, עדשים, חומוס, ...), מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי). לשתות הרבה מים. בהצלחה בניתוח ומקווה שעצותיי יעזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו