כאבי בטן חריפים ללא ממצא

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן חריפים ללא ממצא
    דנה
    26/02/2009

אני בהריון בשבוע 15. לפני שבוע הופניתי למיון עקב כאבי בטן קשים ביותר באזור הטבור, ומעט ימינה משם. לא נמצא שום ממצא גינקולוגי. במיון כירורגי נערך אולטרסאונד בטן ששלל אפנדציט מוגדל. הממצא היחיד היה גרגר בכיס מרה והומלץ המשך בירור בצום מלא. הכירורג במיון אמר שלא בטוח אם הכאב קשור, היות שהכיס מרה גבוה יותר ולא באזור הכאב. הגינקולוג טען שאין קשר. מאז עוד שני התקפים של כאבים קשים (עד כדי קושי בהליכה) שנמשכו כשעתיים, עד שהתאפשר לי לשכב ואז הכאב חלף (בשני המקרים). לא פניתי שוב לרופאף היות שהכאב חלף. הם יש בירור נוסף שכדאי לי לעשות? האם יתכן בכל זאת שיש קשר לכיס המרה? האם לפנות לכירורג בנושא או לרופא מומחה בתחום אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן חריפים ללא ממצא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגב, לא המשכתי בבירור בצום כי

דנה
    26/02/2009

הכירורג במיון אמר שממילא לא יעשו כלום בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטבור יכול לנבוע מהטבור עצמו,

ד''ר דני רוזין
    26/02/2009

או מוקרן לשם (כאב במרכז הבטן).
    לפי התיאור נשמע לי שהכאב אכן ממוקם שם- (תלוי גם האם בבדיקה היתה רגישות ממוקדת).
    אם אכן זה המצב- הוא אינו נדיר, לעתים יש בקע קטנטן בטבור שלתוכו נכנסת פיסת שומן ונלחצת שם, ביחוד עקב לחץ ההריון. זה לא מסוכן אך די כואב. לא נהוג לנתח את זה בזמן ההריון, אפשר לאמת גם על ידי בדיקת אולטרסאונד מכוונת לטבור.
    לגבי כיס המרה- אמנם נכון שנוטים לא לנתח בהריון, אך זה לא חד משמעי, אם יש התקפים חוזרים או סיבוכים אחרים כן מנתחים, ועדיף בשליש השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כדאי לעבור בירור מקיף יותר כבר

דנה
    26/02/2009

עכשיו? מי מבצע את האולטרסאונד לטבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נשמע שמקור הכאבים בכיס המרה,

ד''ר דני רוזין
    26/02/2009

אבל אין שום בעיה להשלים את הבדיקה בצום. באותו מעמד אפשר גם לבדוק את איזור הטבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו