לד"ר רוזין היקר בוקר טוב

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• לד"ר רוזין היקר בוקר טוב
    יפעת
    03/06/2009

דודה שלי פוטרה מעבודתה לפני כשנתיים, מאז חלה התדרדרות במצבה הנפשי, היא הפכה לאישה כעוסה ומרירה שקשה לה מאוד להתמודד עם המצב החדש. אחת הדרכים שלה בהתמודדות הזו היתה להפסיק לאכול....
    כאשר כולנו, בני משפחתה, הבנו שמתפתחת כאן בעיה רצינית, התרענו על כך בפניה. היא בשלה, המשיכה לא לאכול ואז התחילו הבעיות במעיים. היא התלוננה על כאבי בטן וכאשר נשלחה לבדיקות סירבה ללכת, פחדה שמתפתח בגופה סרטן... בינתיים בנוסף לכך התפתחה בגופה גם סכרת.
    לבסוף, כאשר הלכה לבדיקות שנשלחה אליהן בדחיפות, כבר היה מאוחר מדי... המעיים שלה נסתמו והיא הובהלה לניתוח בבי"ח נהריה אצל ד"ר ביקל.
    מאז מצבה רק מחריף, היא כבר קרוב ל-3 חודשים מאושפזת בכירורגיה ובאורולוגיה לחלופין, היתה בטיפול נמרץ כבר פעמיים.
    עד לפני כשבוע גופה לא קלט את הויטמינים והמינרלים שהיא קיבלה באינפוזיה, גם לא את החלבונים. נראה שיש שינוי לטובה בקטע הזה, גופה גם כבר לא נפוח כמו שהיה. נראה כי התקופה הרעה מאחוריה...
    כיום היא מטופלת בכדורים נוגדי דיכאון, מחוברת לזונדה שמוציאה את הפסולת מגופה ולשקיות הסטומה כמובן. היא עוברת טיפולי פיזיותרפיה ומבינה שגרמה לעצמה לנזק גדול, היא רק בת 60. היא מחכה מאוד לרגע שבו יוציאו את הזונדה והיא תוכל לחזור שוב לאכול, להתחזק ולצאת הביתה.
    הייתי רוצה מאוד לדעת מה עוד ניתן לעשות בשבילה כדי שתוכל לחזור לחיים רגילים אפילו עם השקית שאליה תהיה מחוברת. האם היא תצא מזה? הרופאים לא מוכנים לנתק את הזונדה בטענה שחלל בטנה מתמלא שוב בזיהום. על מה בדיוק הם מדברים?
    דרך אגב, אין לה סרטן, נלקחו תאים לביופסיה והתקבלה תשובה שלילית. לאחר שיחה עם מנהל יחידת טיפול נמרץ הבנו שבעצם כל הסבל הזה נגרם מההרעבה שהיתה במשך חצי שנה.

אשמח לתשובה ממך בהקדם,
    יפעת מכרמיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר רוזין היקר בוקר טוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת קשה לענות בלי לדעת

ד''ר דני רוזין
    05/06/2009

את כל פרטי המהלך ואת הנתונים מהגיליון הרפואי, אני מבין שהיתה לה חסימת מעי שהצריכה ניתוח וקולוסטומיה, אבל אני לא רואה את הקשר להרעבה עצמית- יותר סביר שמשהו מנע ממנה לאכול כמו שצריך, כמו למשל מחלה סעיפית של המעי שגורמת גם לכאבים וגם עלולה להוביל לחסימה.
    מהאישפוז בטיפול נמרץ אני מבין שהיה אישהו סיבוך אחרי הניתוח, ההחלמה ממצבים כאלה עלולה להיות ממושכת ולארוך מספר חודשים עד שהגוף שהיה במצב של פירוק מתחיל לעבור למצב של בניית חלבונים. אפשר כמובן לחיות עם סטומה חיים מלאים, ןיש גם בד"כ אפשרות לסגור אותה בהמשך- אחרי שהגוף מבריא. איני רואה סיבה שלא תבריא, ביחוד אם לא מדובר על סרטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רוזין, מבקשת לשאול שאלה נוספת.

יפעת
    08/06/2009

תודה רבה לך על התגובה הסובלנית והמבהירה. עד היום חוץ ממך רק במחלקת טיפול נמרץ הבנו מהו מצבה...
    ביום שישי האחרון הועברה דודתי שוב למחלקת טיפול נמרץ, הפעם בגלל דלקת ריאות עקב כך שהיא שוכבת במיטה ואל מורשית כל כך לזוז...
    מסתבר כעת שיש חסימה נוספת במעי ושגופה פולט את החלבונים שמוחדרים באמצעות האינפוזיה, כבר אחרי יומיים. כתוצאה מכך כולה נפוחה שוב ומוגדרת כחולה קריטית סטטית.

האם יש עוד משהו שניתן לעשות? האם יש אפשרות לערב אותך בטיפולה או להעבירה לטיפולך? כולנו גרים בכרמיאל ויש קושי רב בהעברתה לבי"ח שיבא אך אנו מוכנים לעשות הכל כדי להציל את חייה. הרופאים פה בנהריה אומרים שכבר אין מה לעשות והרימו ידיים.

אשמח אם תענה לי בהקדם, נראה שכל יום הוא קריטי במצבה הנוכחי.
    ושוב תודה, יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו רואים לעתים מצבים בהם

ד''ר דני רוזין
    09/06/2009

הגוף אינו מתאושש, עקב רצף של סיבוכים, בד"כ זיהומיים. נראה שעיקר הטיפול בה הוא במסגרת טיפול נמרץ ולא כירורגיה- ואם יש מקום ליעוץ נוסף אולי עדיף דוקא שיהיה של רופא טיפול נמרץ.
    אין לי כמובן שום התנגדות לעבור על החומר הרפואי- עדיף ליצור קשר לא דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח באמת מאוד לכך

יפעת
    09/06/2009

כיצד ניתן לעשות זאת?
    האם להתקשר למרפאה שלך ולתאם זאת מולם?

יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר דרך המזכירה שלי

ד''ר דני רוזין
    09/06/2009

5302247

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו