סרטן רקטום

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• סרטן רקטום
    לי...
    07/06/2009

בגופה של אימי התגלה סרטן רקטום לפני שנתיים. היא עברה ניתוח כריתה. 2 בלוטות נגועות.. סטומה.. לפני כן היא עברה טיפול כימותרפי והקרנות. לאחר ההניתוח עברה כימותרפיה - נדמה לי כחצי שנה. את הטיפולים סיימה לפני שנה. לפני כחודשיים נמצאו 4 גרורות בריאה. היא עברה ניתוח להוצאתן.

שאלתי היא האם ניתן לצפות שתופענה גרורות נוספות? האם ניתן לנשום לרווחה?

היא העלתה המון למשקלה ושרויה במצב נפשי ירוד מאוד. האם מישהו יכול לעזור לה?

כחולה אונקולוגית בעצמי אני יכולה לספר שאנחנו מטופלות באותה מחלקה והעובדים שנותנים תמיכה וסיוע מסביב מאוד עסוקים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן רקטום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיבה לניתוח הגרורות היא

ד''ר דני רוזין
    07/06/2009

שעל סמך בדיקות ההדמיה הן היחידות בגוף- ןלכן מטרת הניתוח היא ריפוי. אך יחד עם זה צריך לזכור שאחוזי הריפוי מדודים- ותמיד קיימת סכנה של התפתחות גרורות נוספות. אז לגבי לנשום לרווחה- בשלב זה כן, אבל חייבים להישאר במעקב.
    לגבי המצב הנפשי- אין סיבה שלא תעזר במישהו מקצועי, פסיכולוג או פסיכיאטר, אם לא מציעים לה את זה אין סיבה להתבייש, ופשוט לבקש הפניה מהרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב הופיעה גרורה בריאה

לילי
    03/07/2009

שוב אני פונה, לאימי ביצעו את הניתוח להוצאת הגרורות מהריאות לפני חודש וחצי בערך. השבוע ערכה סיטי לריאות ונמצאה גרורה נוספת בגודל 5 מ"מ שככל הנראה היתה קטנה יותר בפעם הקודמת. מדובר בחשד עדיין, התשובה אינה מוחלטת.

האם שוב יעשו לה ניתוח? האם טיפולים? האם יש לה סיכוי להחלים?

אודה לך מאוד על תשובתך.

אגב, אני עצמי חולת סרטן שד. סיימתי טיפולים לפני 3-4 חודשים. כימו והקרנות. יש לי כאבים באגן. האם ייתכנו גרורות בשלב כה מוקדם? הגידול היה מקומי ללא פיזור לבלוטות.

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רצים לעוד ניתוח

ד''ר דני רוזין
    05/07/2009

כשיש הופעה מהירה של גרורה נוספת- ההנחה היא שיש עוד, ובד"כ עוקבים לראות אם יש אכן התפתחות. במקביל לרוב מחדשים טיפול כימי- אך לא תמיד, זה תלוי גם בטיפולים שכבר ניתנו בעבר, ואם יש או אין סימפטומים. לגבי החלמה- ככל שהמחלה המטסטטית אגרסיבית יותר הסיכוי נמוך יותר- אך קשה לתת הערכה חד משמעית- ובטח לא לגבי משך הזמן הצפוי.

גרורות מהשד יכולות להופיע גם ללא פיזור מקומי בלוטי- אך זה נדיר יותר. יש הרבה סיבות אחרות לכאבי עצמות- כולל הטיפולים. כמובן שאפשר לברר על ידי הדמיה, כגון מיפוי עצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר רוזין

לי...
    05/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו