מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי נוחות בבטן לאחר ניתוחיםטלי02/08/2009
שלום רב,
עברתי ניתוח קיסרי לפני כשנתיים (בארה"ב) ועוד ניתוח שבועיים לאחר מכן עקב המטומה ב-rectus sheath השמאלי שנוצר מהניתוח הקיסרי. מאז אני סובלת מאד מאי-נוחות בבטן מצד שמאל. יש תחושה של כבדות בשריר, לעיתים אף כאב ותחושה שגזים נכלאים באיזור. כשנוגעים בשריר מרגישים חספוס לעומת השריר בצד ימין של הבטן.
המצב מאד מציק לי וגורם לאי נוחות שפוגע באיכות החיים. הייתי בעבר ספורטאית (שחיינית) וקשה לי לחזור לשחות באופן קבוע בגלל הבעיה בשריר.
פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי לאולטרהסאונד....אבל לא נראה לי שבדיקה זאת מספיק רגישה לבחון בבעיה. האולטרהסאונד לא הראה משהו חריג.
רציתי לשאול אם לפי דעתך יש אולי פרוצדורה כירורגית קלה שיכולה להקל (אם ישנן הדבקויות) ולאילו סוגי רופאים עליי לפנות בכדי לברר ביתר עומק אם ניתן לפתור אפילו במקצת את הבעיה.
בברכה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש סיבות שונות לתלונות כאלו,
ד''ר דני רוזין02/08/2009אם כי לא בטוח שגם לאחר ברור מקיף תימצא סיבה הניתרת לפיתרון. לעתים יש בקע קטן במקום, לעתים עצב שנכלא בתוך רקמת צלקת. כדי לראות טוב את מהנה דופן הבטן ולנסות לאתר סיבה אפשר להשלים בדיקות נוספות, כגון CT או MRI.
אפשר גם להתייעץ עם רופא ספורט (לרוב אורטופד).
המלצה על פרוצדורה יכולה לבוא רק כשיש אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות בבטן עקב ניתוחים
טלי02/08/2009לפני כשנתיים פניתי לכירורג שהמליץ על CT. לצערי קופ"ח מאוחדת לא אישרה את הבדיקה באמירה כי אולטרהסאונד הינו כלי מספיק רגיש בכדי לבחון בבקע - גם הקטן ביותר. לא היה לי כוח אז להלחם (הייתי אימא טרייה, אחרי שני ניתוחים...). לצערי הרפואה בארץ הופכת להיות רפואה אמריקאית כאשר שיקולים פיננסיים מכתיבים שיקול דעת רפואי....
האם בקע קטן ניתן לפתרון יחסית קל? באם יש הדבקויות האם ניתן לטפל בהן?
עליי לציין כי יש לי תחושה שהmotility של מערכת העיכול השתנתה ואני סובלת מגזים באופן שלא סבלתי בעבר. לעיתים אני ממש "מרגישה" את המעי מתכווץ.ייתכן והדבקויות יכולות להפריע מכנית לתנועת המעיים?
בנוגע לרפואת ספורט - שאלתי אורטופד אבל לא הצלחתי לקבל תשובה ממש ברורה - גם לא הפניה לפיזיותרפיה או כל המלצה איך ניתן להקל על הבעיה.
בכל אופן, הפכתי להיות די מיואשת מרופאים שכביכול לא מקשיבים אלא מבטלים את התלונות באמירה כי "עברת שני ניתוחים וזה מה יש...". קשה לי להאמין שהרפואה המודרנית היום איננה יכולה להציע פיתרון שיכול אפילו להקל במקצת על בעיה שפוגעת ממש באיכות החיים.
יש לך המלצה לרופא כירורג העובד באיזור ירושלים וניתן לפנות אליו לפחות לבירור נושא הבקע.
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אכן יש בקע (אני בספק) ניתן לנתח.
ד''ר דני רוזין03/08/2009הדבקויות זה דבר שקשה לאבחן- רק בניתוח, ולכן מגיעים לאבחנה רק כשאין ממצא אחר והתופעות משמעותיות ומצדיקות ניתוח. ניתן אז להעזר בלפרוסקופיה לאיבחון.
ניתן אולי גם להתייעץ עם גסטרואנטרולוג-אולי באמת מדובר על הפרעה בתנועתיות של המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)