מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים במפשעהשלום04/09/2009
שלום דר',
אני בן 67, ברקע עברתי התקף לב לפני כ - 7 שנים. סובל מעצירות חזקה וכמו כן מפרוסטטה במצב לא לניתוח עדיין.
לפני כחודש הרגשתי כאבים במפשעה (צד שמאל), הכאבים הורגשו למשך שניות ועברו, הדבר קרה בזמן קימה מישיבה וחזר על עצמו במשך 10ימים בתכיפות של 4 - 5 פעמים ביום.
ניתן לי לעשות בדיקת אולטראסונד ואלו הממצאים :
מימין : הרקמות הרכות ניראות תקינות, לא הודגמו ממצאים סולידים או צ'יסטים, לא הודגם בקע כולל במבחן מאמץ.
משמאל : במבחן מאמץ הודגם בקע עם רוחב של הפתח כ - 1 ס"מ.
בנוסף מודגמת בולטת לימפה במראה סונוגרפי רגיל.
לאחר בדיקת האולטראסונד ותוצאותיה נגשתי לרופאה כירורגית ונאמר לי על ידה לפנות לרופא אורולוג, לרופא גסטרו ולקרדיולוג לשם התייעצות ולשם קבלת חוות דעת האם נחוץ ניתוח.
אבקש על סמך הממצאים אשר כתבתי להלן לשאול את דעתך האם להערכתך נחוץ במקרה שכזה ניתוח או שמא הדבר יכול לחכות. מבחינת כאבים כרגע אין לי ומאז המקרה לא חזרו.
כמ כן באם נחוץ ניתוח שכזה האם הניתוח בהרדמה כללית והאם בתוקף היותי לוקח כדורים (אספירין), נורמיטן 50 מ"ג וסילריל פלוס הדבר יכול להוות בעיה בניתוח שכזה ?
בתודה רבה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא כל בקע חייבים לנתח
ד''ר דני רוזין04/09/2009בקע קטן, שלא מאפשר חדירת מעי לתוכו, ולא גורם לסימפטומים (כאבים), מאפשר מעקב- לעתים אינו ממשיך להפריע ואינו גדל. אם הוא גדל, או מפריע וכואב- יש סיבה לנתח, אפשר בהרדמה כללית או חלקית. אם יש באמת צורך בניתוח הערמונית- עדיף שיתבצע לפני תיקון הבקע. האספירין עלול להגדיל סכנת שטף דם באיזור הניתוח- ולרוב מומלץ להפסיקו כשבוע קודם, אם אין הנחיה אחרת מהקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)