כאבים במפשעה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאבים במפשעה
    שלום
    04/09/2009

שלום דר',

אני בן 67, ברקע עברתי התקף לב לפני כ - 7 שנים. סובל מעצירות חזקה וכמו כן מפרוסטטה במצב לא לניתוח עדיין.

לפני כחודש הרגשתי כאבים במפשעה (צד שמאל), הכאבים הורגשו למשך שניות ועברו, הדבר קרה בזמן קימה מישיבה וחזר על עצמו במשך 10ימים בתכיפות של 4 - 5 פעמים ביום.

ניתן לי לעשות בדיקת אולטראסונד ואלו הממצאים :

מימין : הרקמות הרכות ניראות תקינות, לא הודגמו ממצאים סולידים או צ'יסטים, לא הודגם בקע כולל במבחן מאמץ.

משמאל : במבחן מאמץ הודגם בקע עם רוחב של הפתח כ - 1 ס"מ.

בנוסף מודגמת בולטת לימפה במראה סונוגרפי רגיל.

לאחר בדיקת האולטראסונד ותוצאותיה נגשתי לרופאה כירורגית ונאמר לי על ידה לפנות לרופא אורולוג, לרופא גסטרו ולקרדיולוג לשם התייעצות ולשם קבלת חוות דעת האם נחוץ ניתוח.

אבקש על סמך הממצאים אשר כתבתי להלן לשאול את דעתך האם להערכתך נחוץ במקרה שכזה ניתוח או שמא הדבר יכול לחכות. מבחינת כאבים כרגע אין לי ומאז המקרה לא חזרו.

כמ כן באם נחוץ ניתוח שכזה האם הניתוח בהרדמה כללית והאם בתוקף היותי לוקח כדורים (אספירין), נורמיטן 50 מ"ג וסילריל פלוס הדבר יכול להוות בעיה בניתוח שכזה ?

בתודה רבה על תגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא כל בקע חייבים לנתח

ד''ר דני רוזין
    04/09/2009

בקע קטן, שלא מאפשר חדירת מעי לתוכו, ולא גורם לסימפטומים (כאבים), מאפשר מעקב- לעתים אינו ממשיך להפריע ואינו גדל. אם הוא גדל, או מפריע וכואב- יש סיבה לנתח, אפשר בהרדמה כללית או חלקית. אם יש באמת צורך בניתוח הערמונית- עדיף שיתבצע לפני תיקון הבקע. האספירין עלול להגדיל סכנת שטף דם באיזור הניתוח- ולרוב מומלץ להפסיקו כשבוע קודם, אם אין הנחיה אחרת מהקרדיולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו