מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ליפומה בצוואר בצד ימיןדניאל11/09/2009
שלום רב
לפני כארבע שנים התפתח אצלי גוש שומני בצוואר מצד ימין
באותו זמן נאמר לי על ידי רופא המשפחה שאם זה לא מפריע לי אין למה לנתח
במהלך השנים הגוש גדל באיטיות ובבדיקת אולטרהסאונד נאמר לי שהגוש בגודל 4 מ"מ אקוגני לא הומוגני
נקבע לי תור לניתוח בכירורגיה פלסטית בחדר ניתוח אמבולטורי אולם כשהגעתי ליום הניתוח נאמר לי על ידי המנתח (שהיה נראה צעיר אגב, ובניגוד לכל מה שנאמר לי לפני) שהגידול אינו מתאים לניתוח בכירורגיה פלסטית בחדר ניתוח אמבולטורי. כמו כן אותו רופא המליץ לי "לחשוב טוב טוב" אם אני מעוניין לעבור את הניתוח כי הסיכונים גבוהים יחסית
ברצוני לציין שעד לאותו היום, כל מה שנאמר לי הוא שהגידול נראה שפיר וע"י ניתוח פשוט ניתן להוציאו.
אשמח אם תוכל לתת חוות דעת-אני מבולבל לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אל תתן לרופאים לבלבל אותך,
ד''ר דני רוזין11/09/2009אבל קודם נברר את העובדות: 4 מ"מ או 4 ס"מ? ההבדל גדול, מהראשון אפר להתעלם, מהשני פחות.
בכל מקרה מדובר המשהו שאינו חשוד כגידול ממאיר, ולכן הסיבה להוציאו היא בעיקרה קוסמטית, אם כי כאשר יש גדילה הדרגתית קיימת גם המלצה רפואית להסרה.
הפעולה אכן לרוב פשוטה ובהרדמה מקומית, ואם הגעת למישהו שאולי פחות מנוסה ואינו מרגיש בטוח בביצועה- ניתן תמיד לנסות לפנות שוב לכירורג (או פלסטיקאי) אחר.
אמנם מראה צעיר זה מחמאה בד"כ- אבל לעתים בבית חולים פעולות כאלו מבוצעות על ידי רופאים צעירים יותר ופחות מנוסים, ושווה לשמוע עוד דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאל11/09/2009תודה רבה על תשובתך המהירה!
אז מדובר ב-4 ס"מ ולא מ"מ כמו שכתבתי. האם בעינך זו סיבה לדאגה?
האם לאור ההתנהלות של קופת החולים אליה אני שייך ובית החולים אליו הופנתי כדאי לי לגשת לשר"פ?
תחילה, מהסיבות שציינת, לא הרגשתי בצורך להסיר את הגוש רק מסיבות קוסמטיות. אולם, בשל הגדילה ההדרגתית, המיקום והמלצת הרופאים אני מעוניין כעת להסירו. האם יש לי אופציה אחרת?
פרט נוסף שלא ציינתי קודם לכן הוא שהרופא האחרון אמר לי שזה קרוב לעורק הראשי ולכן הסיכון בעיניו גדול :סיכון לשיתוק חלקי של הכתף, פגיעה בתחושה באיזור האוזן, דימום גדול.
תודה מראש,
דנ יאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיבות שמנית מצדיקות הוצאת הגוש.
ד''ר דני רוזין12/09/2009לא נעים לומר אבל אם המערכת הציבורית לא נתנה לך מענה- כדאי לנסות דרך נוספת.
נכון שבצואר יש הרבה מבנים חשובים ותמיד קיים סיכון לסיבוכים (ונכון היה ליידע אותך)- אבל אם אכן מדובר בגוש שומני פשוט הסיכוי לבעיות הוא נמוך- בידיים מיומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)