מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפקטומירונה30/10/2009
שלום אני בת 33 לפני ניתוח לפקטומי עקב קרצינומה בשד שמאל.
רציתי לשאול איפה עדיף (במכלול השיקולים...) לבצע את הניתוח ?
האם בבית חולים ציבורי או פרטי ? יש לציין ששני האפשרויות פתוחות בפני ללא קשר לעלות הניתוח.
אודה לתשובה כנה.
רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הגורם המכריע הוא קשר טוב
ד''ר דני רוזין30/10/2009עם הרופא המנתח שעליו את סומכת. כל היתר משני, היות ומדובר בניתוח קצר ואישפוז קצר.
בבית חולים פרטי את בוודאות מנותחת על ידי המנתח איתו יצרת קשר, היות ואין בו מתמחים. אך גם בבי"ח ציבורי, אם המנתח שלך נמצא בניתוח ועוזר למתמחה אין לזה בפועל שום השפעה על איכות הניתוח והתוצאות. תנאי האישפוז בבי"ח פרטי נוחים יותר, ויש פחות ביורוקרטיה סביב, אבל באישפוז קצר זה פחות מורגש (לעתים אנו משחררים מאישפוז אף באותו יום).
מעבר לניתוח עצמו, בבי"ח ציבורי יש לרוב יותר גורמים סביב, ואם יש "מרכז שד", עם אחות מתאמת, אז יש לחלק מהנשים הרגשה של בית, שיש בכל עת למי לפנות ומי שמרכז ומכוון את הטיפול כולו, מלפני הניתוח ועד אחריו כולל האונקולוגיה. לעתים האישה עוברת ניתוח פרטי ואחריו מרגישה "אבודה"- אבל כמו שאמרתי זה הכי תלוי במנתח ולא במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונה30/10/2009תודה על התשובה.
האם יש להתיחס לגורמים הללו :
1. מעבדת פתולוגיה
2. המשך טיפול בבי"ח לאחר ניתוח בפרטי.
3. הליך "פרוזן".
מתשובתך הדבר החשוב הוא המנתח לכן (ככה אני מבינה) יש יתרון על פרטי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ככלל אין בעיה באף אחד מהתחומים.
ד''ר דני רוזין30/10/20091. תלוי כמובן באיזה בי"ח פרטי מדובר ועם איזו מעבדה הוא עובד, אך בבתי החולים המרכזיים (אסותא, הרצליה- לפחות מה שאני מכיר באיזור המרכז) השירות הוא מעולה (לרוב-פתולאב),תשובות מפורטות ומהירות- יותר מהירות מאשר במערכת הציבורית. זה כמובן יתרון. יש לעתים רחוקות אי בהירויות- תמיד אפשר לעשות רביזיה של התשובה במעבדה של ביה"ח הציבורי, אם יש התלבטות.
2. אין בעיה בהמשך טיפול, מאד שכיח שהמנתחים עובדים בפרטי ומפנים להמשך מעקב וטיפול בציבורי. אם מדובר באותו רופא שעובד בשני המקומות- זה טוב, ומאפשר המשכיות.
3.אין שום בעיה בביצוע חתך קפוא, לעתים זה אפילו מהיר יותר בפרטי כי אין הרבה עבודה בו זמנית והפתולוג זמין מיידית. אבל מעבר לנוחות של המנתח שמחכה קצת פחות- אין לזה משמעות איכותית.
אני שחושב שלסיכום ניתן להגיד שהמערכת הפרטית נותנת חוויה יותר "משומנת", אבל אם מסתכלים על הדברים שחשובים באמת ולא על התוספות אז זה די מקביל. אני חוזר על דעתי שמנתח טוב ומסור הוא המפתח, לא כל כך חשוב איפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)