בקע או מה יכול להיות? דחוף

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע או מה יכול להיות? דחוף
    ללא שם
    16/11/2009

שלום רב,

לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מנפח את הבטן יש משהו שבולט בבטן התחתונה בצד ימין ( אבל לא במפשעה) ממש 1ס"מ מעל המפשעה יש משהו שבולט באורך כמה סנטימטרים בבטן ובצד ימין בלבד, ולאחר שאני מנפח את הבטן נגרם כאבים באזור זה (לא כאב בלתי נסבל) לעומת זאת כאשר אני מנפח את הבטן לא מופיע שום דבר בצד שמאל ואין כאבים. מה זה יכול להיות? האם מדובר בבקע? בקע מפשעתי או משהו אחר? ואם מדובר בבקע אז האם זה מסוכן? ( לציין כי כאשר אני מנפח את הבטן והמשהו הזה בולט אז הוא לא כל כך בולט באופן מאוד חריג אבל ניתן לראות שיש הבדל בין צד ימין לצד שמאל ויש כאבים בצד ימין לאחר ניפוח הבטן)

לציין כי באופן כללי אין כאבים או כל תחושה אחרת בבטן.
    אני בן 24, בריא בדרך כלל ויש לי בעוד כמה חודשים ניתוח וריקוצל, האם מה שתיארתי למעלה יכול להפריע לניתוח?

תודה רבה
    אשמח לקבל עזרה דחופה על מנת להסיר את הדאגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע או מה יכול להיות? דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהחלט יכול להיות שזה בקע, אבל

ד''ר דני רוזין
    17/11/2009

קשה לאבחן בלי לבדוק. כדאי לדעת מה זה לפני הניתוחה מתוכנן, כי אולי אפשר לשלב באותו ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע

בחור
    17/11/2009

שלום

תודה לתגובתך
    רציתי לומר עוד משהו שמאז ששמתי לב שיש בקע (נכון לעכשיו שזה בקע לפי הניחוש שלי אבל הניחוש הוא נכון בסיכוי גבוה) והתחלתי לנפח את הבטן על מנת לבדוק אם זה באמת בקע , אז באמת היה משהו שבולט בבטן התחתונה ומאז רגע זה יש כאבים שהתחילו ממקום זה והמשיכו לרדת למפשעה, לגיד אדוקטור, ליד האשך הימיני. האם אלה הם סימנים של בקע?

עוד שאלה: האם במקרה של בקע תמיד הרופאים ממליצים על ניתוח? או במקרה שהבקע לא כל כך חמור אז יש טיפול חילופי? או בכלל אין צורך לטפל בו?

לגבי שילוב של שני ניתוחים ביחד: את ניתוח הוריקוצל אני עושה עם רופא אורולוג מנתח, אבל האורולוג המנתח גם יכול לעשות את ניתוח הבקע? או מה ניתן לעשות במקרה זה?
    ומה הם היתרונות בשילוב שני הניתוחים ביחד? והאם זה אותו חתך?

תודה רבה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאבים יכולים להתאים לבקע.

ד''ר דני רוזין
    18/11/2009

לא תמיד חייבים ניתוח- אך אין טיפול אחר. בקע קטן שאינו כואב מאפשר לעתים מעקב בלבד.
    יש אורולוגים שיודעים לתקן בקע- רובם מעדיפים שלא. היתרון בשילוב הוא המנעות משני ניתוחים, וכדאי לשקול את האפציה הלפרוסקופית- אז אפשר לבצע את שתי הפעולות במינימום חתכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה סיבת הכאבים? ומתי ייפסקו?

בחור
    23/11/2009

שלום רב,

תודה רבה על המענה
    יש משהו שמטריד אותי מאוד, מאז שניפחתי את הבטן, הכאבים נמשכים כמעט כל הזמן, לפעמים הם חזקים ולפעמים הם פחות חזקים, ובתנועות מסויימות של הגוף הם מתחזקים, רציתי לדעת מה קרה מאז שניפחתי את הבטן? האם מצב בקע החמיר בגלל כך? והאם יש מצב שהכאבים ייפסקו בשלב מסויים?
    לציין כי בתקופה זו אני מטפל בפטריה במפשעה ולכן לא נעים ללכת עכשיו לאבחון אצל רופא כירורג, עלי לחכות שבועיים או שלושה.
    בנוסף אני סטודנט ועכשיו יש לי לימודים ואינני מעוניין בניתוח בשלב זה, ולכן אם הכאבים ימשיכו ללא הפסקה זו תהיה בעיה, ואם המצב של הבקע החמיר כתוצאה מניפוח הבטן אז זה עוד יותר גרוע. לכן האם יש מצב שהכאבים ייפסקו בשלב מסויים? וכמה זמן זה יקח? והאם מצב הבקע החמיר? מה קרה שהבקע פתאום "התעורר" ?

(לציין כי אני לא עובד ולא עבדתי בתקופה האחרונה ואם מדובר בבקע אז ככל הנראה זה קיים כבר שנה לפחות כי בפעם האחרונה שעבדתי והרמתי דברים כבדים זה היה לפני שנה וזה לא הפריע לי במשך כל השנה ואפילו לא הייתי יודע שיש לי בקע כי לא הרגשתי בשום דבר- ולכן בהודעה שלי אני יוצא מהנחה שמדובר בבקע ולא במשהו אחר, אבל האם ייתכן שזו בלוטות לימפה מנופחות? או משהו אחר שמתאים לתיאור שתיארתי בהודעה זו ובהודעות קודמות? )

תודה רבה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבין למה נתפשת לניפוח הבטן.

ד''ר דני רוזין
    24/11/2009

אם יש כאבים- כמו שאמרתי זה יכול לנבוע מבדע, אבל יש גבול לכמה שאפשר לאבחן וירטואלית. אל תתבייש ולך להיבדק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו