בקע בבטן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע בבטן
    חיים
    07/01/2010

שלום לך ד"ר
    אני לפני כשנה נפצעתי ונפגעני בבטן עשו לי חתך ניתוחי לכל אורך הבטן אך מיד לאחר הניתוח הופיעו איצלי זיהומים בעקבות הזיהומים נעשו לי עוד שני נתוחים שבניתוח השלישי עשו לי סטומה
    לתקופה של ארבעה חודשים עד עכשיו הכל היה בסדר לא היה לי בקע כלום חוץ מהסטומה
    כפי שציינתי החזירו לי את המעי הגס למקום וגם עשו לי רשת באורך 20 ס"מ ורוחב 15 ס"מ
    מיד לאחר הניתוח הזה דבר שלא הופיע אצלי לפני הניתוח והוא כשאני בשכיבה מרים את הראש מופיע אצלי בבטן בלט גדול בדיוק במקום ששמו לי את הרשת
    מיד הלכתי לרופא שניתח אותי ושאלתי אותו האם זה בקע הרופא התעקש שזה אינו בקע אלא בגלל ששמו רשת נוצר לי הבלט הזה כשאני מרים את הראש הוא גם הסביר לי מאחר שמרחק מהצלקת מכל צד כ- 5 ס"מ יש לי שרירים חלשים כיו אני מרגיש טוב ומתפקד טוב
    שאלתי היא האם באמת זה בקע או בליטה כתוצאה מהרשת
    שאלה שניה השרירים החלשים האם במשך הזמן יכולים להיות חזקים יותר
    שאלה שלישית אם זה בקע האם ניתן לטפל מבלי לפתוח את הבטן
    אודה לך מאוד באם תענה לשאלתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע בבטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפי התיאור סביר מאד שמדובר

ד''ר דני רוזין
    08/01/2010

אכן בחולשה של דופן הבטן ולא ממש בקע, שהוא למעשה פתח בין השרירים. הרשת יכולה להיות רפויה ולכן נוצר הבלט, אך אין בזה את הסכנות הכרוכות בבקע, רק את האי נעימות הקוסמטית.
    ניתן כמובן לחזק את השרירים, אבל אם יש חולשה ורווח ביניהם זה לא ממש יעזור.
    תיקון בקע, אם אכן קיים, יכול להעשות בלפרוסקופיה, בלי לפתוח את הבטן, אבל אם מדובר בחולשה ושרירים רחוקים א הבעיה לא תיפתר לחלוטין בלפרוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו