מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבצס שאלהדביר02/03/2010
לצוות שלום רב,
במשך 4-5 חודשים שהיה לי גוש בירך ,שהלך וגדל עם הזמן.ניסיתי כל הזמן לפוצץ אותו
אבל לא ראיתי שיש חור יציאה,כמו שיש בפצע אם מוגלה או בפצע חום.והנחתי לו.
במשך שבוע שעבר הרגשתי אותו כנוקשה וכבר שגדל מאד.שריפה וכאבים.אודם היה גם כן.
ניגשתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי כבר ישירות לרופא כירוג,שהגעתי לכירוג הוא אמר שיש מוגלה,וזיהום וחייבים לנזקז .עשה לי את הניקוז ואמר שאין צורך באנטיבוטיקה,לשתוף את האזור ,וכל יום למרוח פולידין ולחבוש.עשיתי ככה ביום שישי בערב,ויום שבת.יום ראשון ניגשתי לאחיות הם החליפו לי וגם אתמול .היום בבוקר שהגעתי לאחיות הם ראו שעדיין נוקשה מסביב לפתח
ושאלו אם יוצא לי בזמן השטיפה ציינתי שלא.ואז הם כבר לא ידעו מה לעשות.הרופאה משפחה גם לא ידעה והפנתה אותי שוב לכירוג רק שכבר הגעתי הוא לא היה נמצא ונקבע לי תור רק לשבוע הבא.
אני לא יודע מה לעשות כעת.האזור אדום לי,ופתוח,מסביב נוקשה.לא נראה כאילו הכל יצא.
הרופאת משפחה המליצה למרוח משחה בשם פוסידין (משחה אנטיבוטית) על האזור.ולחבוש.
רוצה לדעת האם אני צריך כן לקחת אנטיבוטיקה? האחיות חושבות ככה.והרופאת משפחה מציינת שזה שיקול של הכירוג כי הוא עשה לי את זה והוא יודע מה הכי לנכון.מה כדאי לעשות?
רק למרוח פוסידין,ולחבוש כל פעם ,או ליטול גם כדור אנטיבוטיקה?
בתודה אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד"כ כשיש אבצס "בשל" ניקוז המוגלה
ד''ר דני רוזין02/03/2010באמת מספיק, אבל אם יש סביב תהליך דלקתי (אודם,נוקשות) פעמים רבות מוסיפים טיפול אנטיביוטי. אם אין חום והאודם לא מתפשט נראה שאפשר להמתין מספר ימים עד בדיקת הכירורג, ובינתיים אולי לטפל באנטיביוטיקה המקומית שקיבלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)