מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה - Pilonidal Sinus-19/04/2010
אני סובל ממחלת ה- Pilonidal Sinus. על המחלה הודעתי לצבא עוד מהצו הראשון. עברתי ניתוח להסרת הסינוס, עברתי טיפולים שמרניים רבים להסדרת הבעיה, אך היא נשארה אותו הדבר ללא שיפור כלל.
הצבא הגדיר את המחלה תחת הסעיף הרפואי:
"פתולוגיה של ה- Rectum או ה- Anus עם הפרעה תפקודית קלה".
מבירור שערכתי עם רופאים בתחום הכירורגיה נאמר לי שאין כל קשר בין ה- Rectum או
ה- Anus למחלה, מה גם שמבדיקה שערכתי בספרות המקצועית הבחנתי כי ה- Rectum וה- Anus קשורים בכלל למערכת העיכול ולתחום הפרוקטולוגיה, ולא לתחום הכירורגיה.
גם הרופא שביצע לי את הניתוח סבר כי אין כל קשר בין האיברים הנ"ל לבעית ה- Pilonidal Sinus, שהרי המחלה מצויה בכלל בעצם הזנב.
אציין כי לא הבנתי כלל כיצד הצבא קישר את הסעיף הרפואי שלו עם הבעיה שלי.
כמו כן ההגדרה "הפרעה תפקודית קלה" גם היא איננה נכונה, כיוון שהבעיה מפריעה לי קשות בישיבה רגילה, בפעילויות ספורטיביות שונות כמו כפיפות בטן וכן בשכיבה על הגב.
לפי מיטב הבנתי, לא מדובר ב"קוד" של הצבא להגדרת הבעיה, שכן נאמר לי ע"י גורם צבאי כי הצבא מחויב לדייק בסעיפיו הרפואיים כדי שיהיה ניתן לערער עליהם.
רציתי לשמוע את חוות דעתכם, כרופאים מומחים בתחום הכירורגיה, בנוגע להחלטת הצבא.
אדגיש כי קביעתם יכולה להשפיע באופן משמעותי על אופי שירותי הצבאי.
האם יש צדק בהחלטת הסעיף הזה? האם הוא אכן מתאר במדויק את הבעיה שממנה אני סובל? אם כן, איך בדיוק?
אם אתם סוברים כי אין קשר בין הסעיף הרפואי הנ"ל לבעיה שלי, מה אתם ממליצים לי לעשות בנדון?
האם אין אתם חושבים כי מדובר ברשלנות רפואית, כאשר הצבא מפרסם סעיף רפואי שמסלף את האמת, בזמן שהצהרה על הבעיה ניתנה לו זה מכבר (לפני מספר רב של חודשים)?
אשמח אם תוכלו להסביר לי את דעתכם האובייקטיבית בעניין.
אני מודה לכם מאוד על תשובתכם הכנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקב סמיכות אזורית הרבה פעמים
ד''ר דני רוזין19/04/2010"מצרפים" את בעית הסינוס הפילונידלי לבעיות פריאנליות, וגם פעמים רבות זהו תחום העיסוק של כירורג פרוקטולוג. זה כנראה המקור לקידוד שהזכרת, אך עקרונית אתה צודק. איני בטוח שזה נעשה במזיד, אני לא חושב שמדובר ב"רשלנות" אבל בהחלט תוכל לבדוק אפשרות עירעור אם זה משפיע משמעותית על השירות שלך. איני בקיא מספיק בנהלי הצבא בעניין- אולי פרופ' קראוס יוכל לעזור בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
-19/04/2010תודה רבה על התגובה. אשמח לקבל גם את חוות דעתו של ד"ר קראוס בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך עדיין לא הבנתי... - המשך השאלה
-19/04/2010כיצד התיאור הצבאי מתאים לבעיה שלי.
איני מאמין שאם הייתי הולך לכירורג, הוא היה מנמק הגדרתו הרפואית כשם שהצבא נימק.
אבחנה רפואית היא אבסולוטית, לכן רפואה איננה פילוסופיה.
איני מאמין שההגדרה משקפת את בעיתי האמיתית, ולכן לא מצאתי את הקשר בין התיאור הצבאי למקרה בפועל.
זה כמו שלאדם מסוים יהיו בעיות בכתף, אך הרופא יגדיר כי בעיתו נמצאת ביד עצמה.
נכון שיש קרבה מסוימת בין הכתף ליד, אך הכתף הוא איבר אחד והיד היא איבר אחר.
כאשר מתארים אבחנה רפואית, יש לשייכה לתחום ספציפי, ואין מקום לעסוק ב"ניחושים" של לאן הבעיה צריכה להשתייך.
אני מאמין שכל אחד שעיסוקו רפואה צריך להיות בעל הבנה מסוימת כדי לשייך את הבעיה למקום המתאים לה.
האם אתם, כרופאים כירורגיים מומחים, הייתם מגדירים את הבעיה Pilonidal Sinus כפתולוגיה של ה- Rectum או ה- Anus עם הפרעה תפקודית קלה?
אם כן, כיצד הייתם יכולים לנמק זאת למטופל, שנאמר לו בפירוש כי סינוס פילונידלי אינו מחלה פרוקטולוגית.
צר לי, אך אינני רואה כיצד עצם הזנב מתקשרת לאזורים הנמצאים הרבה מתחתיה, שהרי עצם הזנב היא חלק מעמוד השדרה, וה- Rectum וה- Anus קשורים למערכת העיכול.
כאמור, בין שתי המערכות הללו פער עצום!
האם קושי רב בעשיית פעולה הבסיסית ביותר כמו ישיבה רגילה, שהיא הפעולה האוטומטית של כל בן אדם, נחשבת כהפרעה תפקודית קלה?
אציין כי איני בא כלל בטענות נגדכם, חלילה - כל בקשתי היא לשמוע חוות דעת אובייקטיבית
מרופאים שתחומם הוא כירורגיה בנוגע למצב המתואר.
שוב תודה רבה על תשובתכם באשר תהיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם אתה לא מדייק בשיוך האנטומי
ד''ר דני רוזין20/04/2010של הבעיה- אין לה שום קשר עם עצם הזנב או עם עמוד השדרה, זוהי בעיה של העור והרקמות הרכות.
וכמו שהסברתי לך- הסמיכות האיזורית מביאה לכך שזו נחשבת בעיה "פרוקטולוגית"- גם אם זה לא עונה להגדרה של מערכת העיכול. אז תבין שאין פה קנוניה נגדך, והדקדקנות שלך אינה חושפת שחיתות או רשלנות, זה הכל עניין של הגדרות.
מבחינת ההפרעה התפקודית- יש פה קצת פער בין הסובייקטיבי לאובייקטיבי, עם כל ההשתתפות בסבל שלך אם צריך להשוות זאת למגבלות תפקודיות אחרות מוכרות (הפרעות עצביות, מאורע מוחי, סתימת כלי דם, קטיעה)- אז בסקלה זו המגבלה שלך אינה מאד חמורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)