ניתוח מעי לחולה קרוהן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח מעי לחולה קרוהן
    דנה
    29/04/2010

שלום דוקטור,
    בעלי בן 23, חולה קרוהן, אובחן לפני 3 שנים.
    בגלל היצרות בטרמינל איליום הוא מועמד לניתוח להסרת החלק החולה שמתוכנן לעוד שבועיים באיכילוב.
    המנתח ינתח לקרוסקופית אך אמר שתתכן פתיחת בטן חלקית אם יתגלו איזורים אחרים שיצטרך להסיר.
    שאלתי היא בעניין סיבוכים בעת ואחרי ניתוח שכזה במיוחד כשבעלי יהיה על 20-15 מיליגרם של פרגניזון בעת הניתוח.
    מהם אחוז ההסתבכויות שיחייבו התערבות ניתוחית ומה אחוז ההצלחה של ניתוח כזה? והסבירות לתמותה?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מעי לחולה קרוהן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח מעי במחלת קרוהן

פרופ' מיכאל קראוס
    29/04/2010

הצרות באילאום הסופי במחלת קרוהן מצריכה לרוב ניתוח להרחבת ההצרות ולעיתים קרובות גם כריתת קטע המעי המוצר. ניתן לבצע את הניתוח בשיה לפרוסקופית אך בחלק מן המקרים יש לעבור לשיה פתוחה אם מתגלות מספר הצרויות שקוטרן לא ברור, או סיבוכים אחרים כגון הדבקויות קשות או נצור (פיסטולה) בין קטעי מעי שונים.
    ביצוע הניתוח כשר החולה מטופל בסטרואידים (פרדניזון) מגדיל את הסיכוי להופעת דליפה של אזור ההשקה, זיהומים וכו', אך בתנאים טובים של מצב תזונתי כללי, וביצוע נכון של הניתוח אני מעריך את הסיכוי לסיבוכים בפחות מ-10% , והסיכוי לתמותה קטן ביותר
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסור, הרגעת אותי...

דנה
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסור, הרגעת אותי...

דנה
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו