כאב חד בבטן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאב חד בבטן
    עדי
    31/05/2010

אני בהריון בחודש רביעי עם תאומים.
    לפני כשבועיים החל לי בוקר אחד כאב חד בבטן בצד ימין מעט מתחת לקו הפופיק שאני בטוחה שאינו קשור לרחם, מדובר בכאב חזק מאוד שלא יכולתי ללכת ישר ללא חום או הקאות ובמהלך היום נחלש עד שלקראת הערב נעלם כלא היה. דומה קצת לכאב של ביוץ שאצלי הוא מאוד חזק ונחלש משעה לשעה עד שנעלם לגמרי אבל במיקום גבוה יותר.
    אתמול בבוקר קרה לי בדיוק אותו הדבר ובגלל שבפעם הקודמת זה עבר לא הלכתי למיון אלא רק לרופאת משפחה אחר הצהריים שנתנה לי הפניה לאולטראסאונד בטן עליונה ואפנדיקס אבל כמובן שהתור הפנוי הוא רק לעוד שבועיים.
    בינתיים גם הפעם הכאב נחלש במהלך היום הפך למעין דקירות שמקרינות לגב עד שנעלם כמעט לגמרי.
    ממה זה יכול להיות? אני מניחה שאם זה היה דלקת של התוספתן אז לא היה מפסיק הכאב.
    אמרו לי שאולי זה מגזים כי כאבי גזים יכולים להיות מאוד חזקים, היו לי מעט אבל יותר אחה"צ אבל יש ימים שיש לי המון (כנראה מההריון) ולא כואב כלל.
    האם זה מצריך בדיקה מיידית במיון או מוקד או שאפשר לחכות שבועיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בבטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חד בבטן ימנית בהריון

פרופ' מיכאל קראוס
    31/05/2010

כאב זה יכול להגרם ע"י סיבות הקשורות בהריון כגון סבב של שחלה, התכווצויות הרחם ועוד וכן ע"י סיבות שאינן קשורות ישירות בהריון כגון עווית כליתית התכווצויות המיעים וכו'. כל מקרה כזה צריך להיות מדווח לרופא הנשים העוקב אחר ההריון שלך
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

עדי
    01/06/2010

עשיתי אולטראסאונד אצל רופא הנשים והכל תקין ב"ה מבחינת ההריון, כך שזה לא קשור לרחם ואמר לי שאולי קשור למערכת העיכול.
    רופאת המשפחה נתנה לי הפניה לאולטראסאונד בטן עליוניה ואפנדיקס אבל התור הכי קרוב הוא לעוד שבועיים, האם זה בסדר בהתחשב בעובדה שהכאב נחלש משמעותית ויש לי רק דקירות מידי פעם?
    אגב, הכאב בצד ימין מתחת לקו הפופיק, בין קו הפופיק לכפל של הבטן למטה, זה לא בטן תחתונה? כי היא נתנה לי הפניה לבטן עליונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו