ורידים בולטים

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ורידים בולטים
    גיני
    09/07/2010

לאחר צילום ממוגרפיה גוש 9 ממ גבולות בלתי סדירים ברביע העליון. מופנית לביופסיה ואולטרסאונד.
    .יש לי גם כאבים בשד בשבוע האחרון מקרין לצד ימין מאחורה האם אני במצב של סרטן גרורתי. אני מאד לחוצה. מה עושים שבדיקת כירוג לוקחת זמן ואולטסאונד.אני יודעת שסרטן במצב מתקדם הוא כואב.

האם רביע עליון קשור לחזה. כמו כן אני קראתי שורידים רחבים על השד מסמל סרטן השד.האם יתכן שוירדים בולטים מעל החזה .זה בלוטת לימפה מהשד.

תחדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורידים בולטים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לך קצת בילבול מושגים, ותסריטים

ד''ר דני רוזין
    09/07/2010

קצת חמורים מדי יחסית למה שבאמת ידוע כעת. למרות שהלחץ והחרדה מובנים, עדיף להיצמד לנתונים הקיימים:
    1. נמצא גוש בהדמייה. אין עדיין בכלל הוכחה שמדובר בגידול סרטני. ואם הוא ימצא כסרטני- הוא קטן והסיכון במצב זה למחלה גרורתית הוא יחסית נמוך. למרות הלחץ- אין ברירה אלא לבצע את הביופסיה ולהמתין לתוצאות, ולזכור שלעיכוב עד קבלת התשובה אין שום משמעות והשלכה על מצבך, גם אם יש סרטן הוא לא מתפתח בשבועיים-שלושה.
    2. סרטן במצב מתקדם יכול לכאוב (למשל בגלל גרורות בעצמות, לרוב לא מהגוש בשד עצמו), אבל זה לא הופך כאב בשד לסימן לסרטן מתקדם, זו חשיבה לא נכונה. רוב הסיבות לכאבים בשד הן בנאליות ושפירות, וקשורות למבנה השד ולא לנוכחות סרטן.
    3. אין קשר בין ורידים לקשרי לימפה. ורידים מורחבים אינם סימן לסרטן. וקשרי הלימפה נמצאים בבית השחי, לא בשד.
    4. רביע חיצוני עליון זה תאור של מיקום, נהוג לחלק את השד לארבעה רביעים, כדי לתאר במדוייק יותר את המיקום אליו מתייחסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גיני
    10/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו