חזר לי המוגלה בעצם הזנב

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• חזר לי המוגלה בעצם הזנב
    ד``ר דני רוזין
    17/07/2010

לפני מספר ימים עברתי ניתוח בהרדמה מקומית (פנדול סינוס) לאחר מסמר ימים של החלמה קצרה חזר לי המוגלה בעצם הזנב הופנתי על ידי רופא היחידה שלי(צבא) לחרוג ושם נמספר לי שיש לי ציסטה מלאה מוגלה בכל התעלות של עצם הזב רציתי לדעת כמה זמן החלמה אחרי ניתוח שכזה? והאם מדובר בהרדמה כללית? תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזר לי המוגלה בעצם הזנב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלוי מה בדיוק נעשה בניתוח הראשון.

ד''ר דני רוזין
    17/07/2010

אם רק נפתח אבצס, הרי שהתהליך עצמו לא טופל מהיסוד, ועשוי לחזור. כעת יתכן שיש פשוט אבצס חוזר שדורש פתיחה, או שיש המשך התהליך הראשוני של הסינוס, עם הפרשה מתמשכת, ואז אכן יש צורך בניתוח "יסודי".
    אם כבר נעשה ניתוח רחב יותר (שיכול להיות בהרדמה מקומית לעתים)- אז יתכן ויש לך זיהום באיזור הניתוח וזה דורש ניקוז המוגלה, לעתים על ידי פתיחת התפרים אם יש.
    לפי התיאור אני מניח שהניתוח הראשון היה במיון, לפתיחת אבצס, וכעת אתה צריך את הניתוח המלא. לרוב הוא נעשה בהרדמה כללית, אבל עקרונית אפשר גם במקומית, תלוי בהיקף התהליך, וגם בהעדפת הכירורג והעדפת המטופל. ההחלמה לרוב של מס' שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בעצם

אור
    17/07/2010

כן הניתוח הראשון היה במיון.. וכנראה שבאמת אני צריך את הניתוח המלא תודה על העזרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו