דחוף!פחד מבדיקה קשה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• דחוף!פחד מבדיקה קשה
    איילת
    12/08/2010

שלום
    רציתי לדעת כיצד מבוצעת בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
    אם תוכלו לתאר את אופן הבדיקה,משך זמן הבדיקה והאים כואבת או לא נעימה וכו-עלמנת למנוע חשש מהילדה,
    האמא רועדת מפחד בעצמה....
    .הבנתי שזו בדיקת רקטום כזו שמחדירים אצבע עמוקה לתוך פי הטבעת ומחזיקים את הילדה עירומה בפלג גוף תחתון תוך לחיוצ חזקות על הבטן.
    אנא עזרו בתיאור הכי מדוייק שיכול להיות
    מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב
    אני ראיתי את ההודעות הקודמות של אנשים פה בפורום
    נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב לה
    בברכה,
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!פחד מבדיקה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ברור למה הכוונה.

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

יש לך את שם הבדיקה? מה שמתואר מתאים אולי לבדיקה רקטלית- פשוט בדיקת אצבע שכל רופא יודע לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד-המשך

איילת
    13/08/2010

שלום
    אכן בדיקה רקטאלית
    זה מה שהתברר שצריך לעשות
    הגם רופא המשפחה יכל לגמור עם זה ולא להפנות לגסטרו/כירורג?
    בקיצור,
    הבעיה היא כעט כזו
    מדובר בילדה בת כ10 שנים
    הילדה ילדה מקסימה-טובה-משתפת פעולה ולא עושה אף פעם בעיות
    היא מבינה ונבונה .
    מה שקרה הוא שהרופא כלכך הפחיד אותה באומרו שתצטרך לשכב על הצד עירומה בפלג תחתון של הגוף,ויחדירו מה שידירו ,
    עד שהילדה פשוט יצאה מהחדר,שבה לביתינו הסמוך,התחילה לבכות וזה כבר כמה ימים-הסטריה,בכי ,לחץ,פחד אימים
    איך לוקחים את הילדה לבדיקה שהתור אליה בשבוע הבא,איך מרגיעים?אפילו חיבוק-מתנת עידוד כלום לא עוזר-לא אוכלת טוב שותה המון אבל לאמוכנה לדבר איתי בכל מקרה מודאגת
    אנא עזור
    האים נתקלת בכאלו מקרים של חרדת ילדים מבידקה שכזו?
    האים זה יכאב לה באמת ויהיה לא נעים?
    דברנו עם הגסטרו,לטענתו אפשר יהיה להחזיק כמה דקות תחת לחץ בכוח את הילדה רופא אחות 2 הורים יפשיט אותה יעשה לה וישחרר אותה
    אני לא התלהבתי מהענין-מוכנה לשם הבריאות לעשות הכול מה שצריך אבל הילדה...אני לא רגילה שהיא צורחת,בוכה,הסטרית,מבוהלת -מתנהגת ככה,
    דוקטור מדובר בילדה מקסימה-הלוואי כול םכמוה
    מה עודים?
    האים זה שגרתי וכל הילדים מתנהגים בכזאתי צורה?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברורה לי סיבת הבדיקה-

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

מהי הבעיה ממנה היא סובלת?
    בדיקה רקטלית היא אכן מעט לא נעימה אבל קצרה ופשוטה, אבל הנקודה העיקרית היא מטרת הבדיקה- מה בעצם מחפשים.
    נראה שלא נוצרה כימיה טובה, וניסיון ההסבר וההרגעה של הרופא נגמר דווקא בהפחדה. בכל מקרה מדובר בבירור של בעיה מתמשכת ולא במאורע חריף, ואני לא רואה דחיפות בבדיקה, מציע לתת לה "להתאוורר" מבדיקות ולדבר איתה שובֿ בצורה יותר מרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבות

איילת
    13/08/2010

שלום
    זה נבע מעצירות קשה
    הרופא שלח לגסטרו/כירורג,
    לא מייעץ לוותר בשום פנים ואופן על הבדיקה לבל יגרם נזק בלתי הפיך,
    צריך לדעת אם להמליץ על חוקן חוץ מהפראפינים וכו-מחייב את הבדיקה הרקטאלית
    אכן נוצרה כימיה לא טובה
    הילדה ילדה טובה-נבונה מקסימה,באמת מקסימה,
    לאור כל ההפחדות שיצר הרופא הראשון שבדק אותה שלא בוונת תחילה,הילדה כלכך הסטרית,בוכייה,צועקת ולא מוכנה לגשת לשום דבר
    לא מוכנה לתקשר ולדבר גם עם הסביבה
    היא יודעת שהבדיקה נחוצה ולכן תלך,זה כמו שפעם לא רצתה חיסון והלכה בכל זאת אם כי בכתה
    לבוא היא כן תבוא-מה שכן בטוח תשתולל תצעק תילל
    הבנתי שזה 2-3 דקות שאם אחזיק אותה בשכיבה חזק ב2 ידיים הרופא יוריד לה יחדיר לה יבצע מה שצריך וישחרר ותה,תבכה תילל אך בסו ף זה ייגמר
    מה אתה מציע?
    האים מכיר בעיות מסוג אלו של ילד שבוכה או מתנגד כלכך לבדיקה כזו,
    האים נתקלת בחוסר שת"פ ובכי רציני בזמן שבודק תינוק/ילד קטן?
    בברכה ושבת שלוםן
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכנית כמובן שאין בעיה להכריח,

ד''ר דני רוזין
    13/08/2010

אבל אם היא בוגרת ונבונה כמו שאת מתארת אז אולי ניתן לשבת איתה, לשוחח ולהרגיע, ולתת לה להבין על מה מדובר, שהבדיקה כלל אינה קשה ומפחידה כמו שהתרשמה, ולהגיע להסכמה- גם אם זה דורש דחיית הבדיקה בכמה ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי אלייך

איילת
    14/08/2010

שלום דר דני
    תודה על המענה המהיר
    רוצה עוד להוסיף ולשאול כמה דברים עקרוניים
    1-האים אתה מציע כן לנהוג בכוח להפעיל לחץ על הילדה להחזיק כמה דקות ולמרות בכי צעקות או מה שלא יהיה שם לתת לרופא להוריד לה,להחדיר ולשחרר אותה?למען בריאו תכמובן ...
    כל זאת במידה ולא מצליחים לכנע,לדובב,לדבר וכו
    2-האים נתקלת בכאלה בעיות-האים ישנם פציאנטים שהם ילדים המסבים להבדק,בוכים/צורחים/עודים בעיות,ולעיתים מנסים לחמוק מהטיפול לא להכנס?
    איך מגיב ילד מטופל אצלך שעושים לו"בכוח"?
    האים אחכ מצליחים להרגיע?
    האים יש אחות בנוסף לרופא בחדר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה תלוי בגורמים שונים

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

כמו מידת חשיבות הטיפול, הסכנה אם זה לא יבוצע, וגיל הילד ומידת הבנתו. אצל ילדה בת 10 הייתי נמנע מביצוע בכוח של פעולה פולשנית שיכולה להיות טראומתית, לבירור משהו לא מסוכן ולא דחוף כמו עצירות. יש מספיק זמן להסביר ולהשיג הבנה והסכמה מילדה בוגרת. מקובל שתהיה אחות בבדיקות אינטימיות, אבל זה לא תמיד אוטומטי, וניתן לבקש זאת 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שוב

איילת
    14/08/2010

שלום דוקטור דני
    באם לא הגענו להסכמה שכזאתי,
    האים היית מציע אכן להפעיל כוח באמת וכאשר הרופא נועל את הדלת להשכיב להחזיק אותה ולתת לו 2-3 דקות להפשטי להחדיר ולשחרר אותה ואז באמת להרגיע את הבכי ולהציע צופר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוח שאני הסמכות

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

לתת לך "אישור" מוסרי או אחר לבצע מהו בכוח על הילדה. זה עניין של גישה, ואת ההורה שצריכה להחליט. גם תגובות הילד שונות- יש כאלה שבוכים ושוכחים, ויש כאלה שזוכרים זאת כטראומה.
    כמובן שאם יש משהו דחוף או מסוכן אין ברירה, אבל רוב ההחלטות הן לגבי מצבי ביניים אפורים, אנחנו מעוניינים לפעול למען הילד, גם אם הוא לא מבין את זה או מתנגד, אך גם לא רוצים לגרום בו זמנית לרעתו ולפעול בכוח בניגוד לרצונו. אין גבול מוגדר פה- מה נכון ומה לא. אני מציע שתשבי עם הרופא, תשמעי ממנו מהי בדיוק חשיבות הבדיקה במקרה הזה, מה הם תנאי הבדיקה (נוכחות אחרות וכו'), ומה דעתו לגבי החשיבות של ביצועה בכוח. ואז תחליטי.
    האידיאלי יהיה לקבל הסכמה מהילדה- גם אם זה במחיר של עיסקה כלשהי (מתנה וכו')- עדיף לסכם מראש מאשר לתת פיצוי אח"כ כמין "הודאה באשמה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטי-עדכון

איילת
    14/08/2010

תשמע דוקטור דני,
    זו בדיוק הבעיה
    בגלל שמדובר בילדה נהדרת,מקסימה,משפת פעולה בכל דבר,אחראית-מותק ,
    וזו הפעם הראשונה שקורה כזה דבר איתה אז אני לא יודעת
    הילדה בעצמה אמרה שהיא תבוא-ותגיע לטיפול-אך לא מוכנה בשום ופן לשכב או להתפשט וכו,רק שיחה...ושיחה כבר הייתה...פעאחת...מה יעזור שוב שיחה....הרופא טוען שצריך כבר לבצע...
    בכל מקרה טען שזה חיוני ורצוי עכשיות.
    הילדה בעצמה טוענת שלא צריכה לא מתנה לא פיצוי לאחיבוק לא כלום-היא יודעת ומבינה שזה לבריאותה ולא תקנה אותנו בשום דבר...
    ברור לה שהיא חייבת
    היא פשוט מפחדת.גם לא נעים החדירה לאינטיומיות בין אם זו גסטרו /כירורג ממין נקבה בין אם הדלת נעולה בין אם האמא מחבקת אות ואוחזת בה בזמן הטיפול,וכו,
    בנוסף לכך פוחדת מהטיפול-אמרו לה בפירוש שזה לא יותר מ2-3 שניות החדרה וכו ואז יציאה שתרגיש יותר טוב וכו
    היא לא קונה את זה...פוחדת פחד מוות...
    מצד אחד אפשר בעקרון להגיד לה לשכב על הבטן,האחוז בה,ולתת לרופא להוריד להחדיר וכו ולשחרר אותה ואז אחרי בכי קצר לתת לה לשכב להתאושש טיפה ולחזור לשיגרה מהר תוך חיבוק ומתנה וכו,אפשר לקחת את זה אבל בעירבון מוגבל כי ייתכן והילדה כלכך תצרח ואז כמו שאמר אחד הרופאים השריר יתקשה וקשה יהיה לבדוק יותר וזה גם יכאב לה..
    אני מבולבלת..
    איך אתה היית נוהג-סליחה על הדימוי-אבל אם זו הייתה ביתך,לצורך הענין...
    מודה לך מאוד מאוד על הכול דני,
    ד"ר דני,
    תודה
    עצתך חשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער, אבל הרופא המטפל

ד''ר דני רוזין
    14/08/2010

הוא זה שצריך להחליט סופית, ואם הבדיקה אכן כה חשובה להמשך הטיפול אז צריך לבצע אותה.
    אם זו הייתה הבת שלי לא הייתי מוותר על שיחה ישירה ומעמיקה עם הרופא המטפל כדי להבין בדיוק מה עומד מול מה.
    יש דברים שלא ניתן לפתור דרך האינטרנט וחייבים אינטראקציה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

איילת
    15/08/2010

שלום ד"ר דני
    מסכימה אתך בהחלט
    מאנטרקציה אישית עם הבודק-ומשיחה איתו,
    מה שנאמר הוא שצריך לעשות את הבדיקה ואין ברירה,
    הילדה לא רוצה להגיע לשיחה,אז הלכתי לבד...איננה מוכנה לדבר עם הרופא גם בטלפון שירגיע ויסביר שזה שטות של 2-3 דקות ולא יכאב ורק אם לא תיתן לבצע ויבצעו בכוח אז זה יכאב כי תפעיל שרירים שילחצו שם..
    בכל מקרה...חייבים לעשות,
    ללכת פיזית לקופ"ח היא תלך,
    היא לא חייבת לדעת שזה לצורך הבדיקה וגם אם תנחש היא יודעת שזה לבריאותה
    מבחינת הענין של לעשות מה שצריך לעשות
    אתה בכל מקרה במידה וזה נחוץ,ובמידה ואינטרקציה ושיחה עם הד"רכבר הייתה,היית כן מטפל בהפעלת לחץ וכוח?
    ברור שהוא אמר שנועל את הדלת מייד למניעת חוסר אינטימיות,ברור שיד האם אוחזת בילדה,ברור שהיא לא תסתכל ותסתובב לצד שני,ברור שתהיה איתה בובה או דובי או משהו חמוד אחר,מאידך,הביצוע הזה בכוח ובלחץ,זה מה שמלחיץ,
    אתה בכל מקרה היית מציע לבצע?
    אם מוכרחים..מה היית מססביר לילדה-איך היית נוהג איתה?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער,

ד''ר דני רוזין
    16/08/2010

אבל לא נראה לי נכון לחוות את דעתי ללא הכרות ישירה עם הנפשות המעורבות וללא פרטי המקרה המדוייקים.
    אני יכול לעזור בנתוני רקע (כפי שעשיתי)- אבל לא להחליט במקומך, והעדפתי האישית יכולה להיות מוטעית ולא רלבנטית.
    מי אמר שהורות זה דבר קל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא הדואגת(ובצדק) שלום רב.

בק
    16/08/2010

אני בעצמי עברתי בדיקה כזו בגיל 11(היום אני עובדת עם ילדים חולים אז מניסיון אנסה לכתוב לך) ואף אחד לא דיבר איתי ליפני באתי אמרו זה מה צריך ועשיתי .. נעים זה לא נעים טראומה זה גם ממש לא טראומה.. ברגע שהבנתי שזה רופא והוא רוצה לטובתי ולעזרתי נרגעתי וכלל לא חששתי.. תפקידך כהורה הוא לגרום לילדה להבין שזה רק בשביל בריאותה וטובתה ואם היא צריכה זמן לחשוב להרגע או אפילו להחליף לה רופא/ה .. ולברר באמת כמו שהד"ר אמר את דחיפות הבדיקה..נראה לי שדר דני אמר לך כל מה שיכל ליעץ במקסימם דרך האינטרנט.. א בתור ילדה לשעבר שעברה את זה.. זה ממ ש לא השאיר לי טראומה..זה הכל תלוי בגישה שבאים לדברים בחיים.. ד"א ברגע שאת לחוצה מהבדיקה הילדה מרגישה את זה ונלחצת גם.. נסי להרגיע ולא להתיחס לזה כדבר "ואוו" ומלחיץ אלה כסתם עוד בדיקה שאמורה לעזור לרופאים לעזור לה! והכל יהיה בסדר .. בהצלחה.!. בחיים שלנו איך שאנו חושבים על הדברים משנים את המציאות ומחליטים לגבי השלחותם... מקווה שעזרתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתן לעשות בדיקה

העטלף
    27/08/2010

כמו של הילדה בת ה-10 עים זריקת טישטוש ,או הרדמה חלקית שרק תותיר אותה כך שהיא לא תחוש כלום כמו שעושים בקולונסופיה או משו שכזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקרונית אפשר, מעשית לא שכיח

ד''ר דני רוזין
    27/08/2010

שמרשימים או מטשטשים לבדיקה רקטלית שהיא קצרה ופשוטה, אבל ניתן לשאול את הרופא. קשה לי להאמין שיסכים- זה כמו לירות בתותח להרוג זבוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו