מורסה בריאה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• מורסה בריאה
    חוקוק
    31/08/2010

אבי,חולה אמפיזמה, שהיה מונשם חודשים רבים כשהוא בהכרה מלאה. (צעיר - פחות מגיל שישים)
    בשלב מסוים התגלה אבצס גדול באחד הריאות שגרם לקשיים בנשימה, לדימום, ולירידה במצב הכללי.

באשפוז הראשון בתחילה דובר על ניקוז האבצס, והרופא טען שהפעולה תשפר באופן דרסטי את המכניקה (של הנשימה) ואבי, שהיה מונשם באופן מלא מספר חודשים - קרוב לוודאי יוכל לנשום עצמאית כמה שעות ביום לפחות. לאחר מכן הרופא בכיר יותר לאחר התיעצות אמר שהדבר מסוכן, ולפי ההסבר שלו - ברגע שיחתכו את הריאה כדי לנתח לא יהיה אפשר להנשים את החולה והוחלט על טיפול שמרני באנטיביוטיקה ופזיוטרפיה. למרות הכל ראו שהחולה מדרדר. גם אני ראיתי בעין שאבי נחלש מאוד והקושי בנשימה מתגבר. האשפוז השני היה עם דלקת ריאות, בריאה הנגדית לאבצס, זיהום נרחב (כל הריאה היתה לבנה) בצד השני - האם הזיהום נגרם מההפרשות שהאבצס יצר?

גם באשפוז הזה הוחלט לא להתערב ניתוחית, ואבי נפטר לבסוף.
    האם תוכל לסקור בקצרה על הגישות טיפול באבצס בריאה? מהם האופציות ומהם הסכנות בניתוח, בחולה מוחלש ובמצב בינוני? ולתת קצת אינפורמציה? אין לי שום טענות לצוות המטפל, ואין לי שום כוונה לקבול לברר או משהו כזה, אבל חשוב לי, בשבילי, כדי שאוכל להגיע לסוג של השלמה עם מות אבי, לדעת - האם יכול להיות שניתוח שכזה היה עוזר לו? אולי היה מאריך את חיו? אולי היה משפר את מצבו?
    או שאכן כמו שנטען אז - פעולה כזו באופן ודאי רק תחיש את מותו?

אשמח לקבל קצת רקע על הנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מורסה בריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורסה בריאה

פרופ' מיכאל קראוס
    31/08/2010

מורסה בריאה יכולה להגרם ע"י סיבות רבות בעיקר עקב זיהום בחידקים, גידולים , וירוסים וגם פרזיטים שונים כגון אכינוקוקוס ופטריות.
    הטיפול תלוי בעיקר בגורם למורסה. הגורם השכיח ביותר הוא זיהום ע"י חידקים והטיפול בו הוא בעיקר טיפול אטיביוטי רצוי לפי רגישות החידק הגורם למורסה. את התרבית ניתן לקבל מהליחה או מהדם וכן ע"י ניקור ישיר של המורסה לקבלת דגימה מהמוגלה. אם הטיפול האנטיביוטי לא מספיק צריך לנקז את המורסה ע"י צנטר המוכנס לתך חלל המורסה, ואם גם זה לא מספיק צריך לעתים לבצע ניתוח תורקוטומיה לניקוז המורסה.
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי תורקוטומיה? ומהם הסיכוים לדלף

חוקוק
    01/09/2010

אויר בניתוח להסרת בולה בחולה שהוא מונשם כרונית? האם בחולים אלו לא ניתן לחלוטין לבצע פרוצדורה כזו שכן היא תוביא לדלף ואי יכולת להנשים את החולה? מהם הסיכוים להצלחה של פרוצדורה כזו בחולה מונשם כרונית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו