איך להימנע מסרטן השד?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• איך להימנע מסרטן השד?
    ג'ני ט.
    05/09/2010

שלום רב.
    אמא שלי חלתה בסרטן השד לפני כמה שנים ואני נשאית של גן brca 1.
    אני נטלת גלולות באופן קבוע כבר כמה שנים. האם זה יכול להשפיע על התפתחות הסרטן?
    ממחקרים רבים שקראתי הבנתי שאין קשר ישיר בין גלולות לבין סרטן השד כי כיום כמות ההורמון בגלולה מאוד נמוכה. זה נכון?

ועוד משהו... יש לי ציסטה בחזה שהיא לא מסוכנת... כירורג אמר לי שאין סיבה לדאגה.. אבל עדין זה מלחיץ אותי מכל הנסיבות שרשמתי למעלה. האם במקרה הזה גם אין סכנה בנטילת גלולות?

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להימנע מסרטן השד?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה נכון שלא נמצא קשר

ד''ר דני רוזין
    05/09/2010

בין גלולות לסרטן שד, והמינון הוא נמוך, כך שככלל אין מניעה להשתמש גם בנשאיות- אם כי יש הגורסים שבנוכחות סיכון מוגבר ממילא מומלץ להימנע מכל גירוי הורמונלי חיצוני- אישית אני לא בטוח שזה מוצדק.
    לגבי הציסטה- זה ממצא שפיר (אם אכן מדובר בציסטה פשוטה), שאינו מתפתח לסרטן ואין לו כשלעצמו שום משמעות. רק אם היא גדלה או כואבת לעתים שואבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

ג'ני ט.
    06/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו