מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שדיים כבדים וגדלים.שואלת17/09/2010
שלום רב,
אני בת 51 בריאה בדרך כלל, מלבד תת פעילות של בלוטת התריס שאובחנה לפני כשנה- מטופלת באלתרוקסין במינון של 75 מ"ל 4 פעמים בשבוע+ 3 ימים של 50 מ"ל.
בנוסף, באולתרסאונד שבוצע לפני שנה של בלוטת התריס נמצא כי יש מספר גידולים שפירים(לא נעשתה ביופסיה) שיושבות על שתי הקשריות בגודל של 1.5 ס"מ לערך.
ובאורסאונד נוסף שבוצע לפני חודש נראה כי הגידולים התקווצו מעט.
לפני כשנתיים עברתי הסרת רחם במלואו ללא השארת חצוצרות וכל דבר אחר... עקב מיומות גדולות מאוד ודימומיים מסיבים. עקב כך החלו תופעות של גיל המעבר הכוללות : גלי חום, עצבנות, חוסר שינה וכדומה... יש לציין כי איניני נוטלת הורמונים וכל תחליף כזה או אחר.
לפני כשנה וחצי לערך החלו השדיים שלי לגדול בצורה משמעותית ומוגזמת , והן מאוד מאוד כבדים, מעין הרגשה כאילו הם מלאים מים והן מכבידים עליהם מאוד . אומנם תמיד היה לי חזה גדול יחסית, אך מעולם לא הפריעו לי למהלך החיים .. בנוסף אני חשה נפיחות בבטן.
לפני כשנה ביצעתי ממוגרפיה שתוצאותיה היו תקינות. לא בוצע אולתרסאונד.
יש לציין שאני עושה פעילות ספורטיבית על בסיס קבוע כ- 5 פעמים בשבוע לערך ומשתדלת לשמור על תזונה תקינה.. אך בכל זאת המשקל אינינו יורד. אני סובלת מאוד משקל, לא קיצוני.
הלכתי לרופאת נשים וזו הפנתה אותי לכירורג.
הייתי שמחה לשמוע מה דעתך על נושא השדיים שרשמתי וממה זה לדעתך יכול לנבוע?
אילו בדיקות עליי לבקש מהכירורג? ומה הוא אמור לבדוק אצלי? כמו כן, האם יש צורך לבדוק דברים אחרים לפני הגעתי אל הכירורג, למשל כמו בדיקת בלוטות אחרות בגוף או חילוף חומרים ?
תודה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדים כבדים וגדלים
פרופ' מיכאל קראוס18/09/2010הגדלת השדים לכשעצמה איננה בעיה מבחינה רפואית אם את נבדקת ע"י כירורג אחת לחצי שנה ומבצעת אולטרסאוד וממוגרפיה אחת לשנה, ואם יש ספקות לגבי הממצאים ניתן להוסיף גם MRI..
אשר לגודל וכובד השדים, אם זה אכן מפריע לך מאד ניתן לבצע הקטנת שדים ע"י פלסטיקאי.
מאחר והיו לך גם בעיות עם בלוטת התריס הייתי גם מתייעץ גם באנדוקרינולוג
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה לא לעניין
שואלת18/09/2010העניין פה זה איך פתאום השדיים גדלו לכזה מימד? פתאום ככה? זה לדעתך לא בעיה רפואית ? אחרת איך אפשר להסביר את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשדים גדלו
פרופ' מיכאל קראוס18/09/2010בגדילת שדים הבעיה המטרידה ביותר היא האם מדובר בגידול, אם לא מדובר בגידול הצעתי להתייעץ באנדורינולוג שימצא לכך אולי סיבה הורמונלית
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)