בקע בטבור

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע בטבור
    טל
    19/09/2010

שלום רב,
    אני שלושה חודשים לאחר לידה רגילה, בת 36 . בעבר קיסרית אחת.
    שלשום לאחר שיעור ספורט במקרה גיליתי בליטה קטנה בטבור במישוש עדין
    היו לי כאבים לא רבים לאחרונה בבטן אבל לא קישרתי עדין, אולי גם לא קשור.
    פניתי היום לרופא כירורג אשר הבדיקה שלו הייתה מאוד חזקה למרות שבקלות אפשר להרגיש במגע עדין את הבליטה. עכשיו אחרי הבדיקה הבליטה יותר גדולה מעט וגם כואב לי בבטן וקצת בגב. האבחנה שלו היא בקע טבורי לא כלוא בגודל 0.5 סנטימטר.

שאלותיי הן:

1. האם בדיקה במקרה כזה צריכה להיות עדינה? הם בדיקה אגרסיבית יכלה לגרום לי נזק? להגדיל את הבקע? לגרום לכאב???
    2. האם מותר לי להמשיך בפעילות ספורטיבית
    3. האם מותר לי לסחוב
    4. מן הסתם אני עם תינוקת קטנה עד מתי אני יכולה לדחות ניתוח לתיקון והאם אני חייבת ניתוח כזה?

תודה רבה רבה
    ויום טוב,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע בטבור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי

פרופ' מיכאל קראוס
    19/09/2010

בתשובה לשאלותיך:
    1. בדיקה גופנית ע"י רופא קרוב לודאי לא יכולה לגרום לנזק. לעיתים הבדיקה מעט כואבת אך בודאי לא תגדיל את הבקע
    2. מותר לך להמשיך בפעילות ספורטיבית מסוגים מסוימים, רצוי מאד לא להרים משאות
    3. להמנע מהרמת משאות
    4. רצוי לתקן את הבקע בהקדם כשהתנוקת עוד קטנה ולא כבדה, האשפוז לאחר ניתוח לרוב רק לילה אחד , ולעיתים משתחררת אפילו ביום הניתוח. לאחר הניתוח להמנע מהרמת משאות כבדים מ- 3-6 ק"ג במשך חודש מהניתוח
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד 2 שאלות בנושא בקע בטבור

טל
    20/09/2010

פרופסור יקר,

תודה על תשובתך.
    רציתי לשאול, ולראות אם הבנתי אותך
    1. הבנתי שלדעתך לא תתכן גדילה של הבקע לאחר בדיקת רופא מכאיבה במיוחד. מאז הבדיקה אני סובלת מכאבים וגם עכשיו כשאני נוגעת בבקע הוא שונה וגם כואב במגע. לפני הבדיקה לא הרגשתי כאב מקומי וגם לא כאבים מיוחדים באיזור. האם זה הגיוני שיש לי כאב בשל הבדיקה? ואם כן, האם זה נראה לך תקין?

2. הבקע שאני הרגשתי בטבור לראשונה, היה ממש רקמה עדינה שיושבת בקצה החיצוני של הטבור. וכדי להרגיש אותה אתה חייב לגעת בעדינות ,היה נראה שהרופא מחפש משהו בפנים עמוק בבטן, זה כאב מאוד. האם הגיוני? או האם זו בדיקה שגרתית במקרים כאלה? כאב חזק בעת הבדיקה. חשוב לי להבין למרות שזה כנראה נדיר, האם הבדיקה שעברתי הייתה תקינה?

3. הרופא אמר לי שאוכל לעשות ספורט וגם להרים כי כנראה שזה לא בדיוק קשור.
    4. מה זה משאות כבדים? התינוקת שלי שוקלת כבר 6 קילו ויש לי עוד ילד ששוקל 12 קילו את שניהם אני מרימה וגם את העגלה שגם שוקלת 12 קילו. זה משאות כבדים?

5. מניסיונך, אם הכאב שכרגע אני חשה(שנוצר מהבדיקה) יעבור, האם בכל זאת אוכל לדחות את ביצוע הניתוח בגלל גודל הבקע (0.5 סנטימטר), עד שילדתי תגדל, אני מניקה באופן מלא וגם כמובן שהיא צמודה אלי ומוקדם מאוד לעזוב אותה, יכול להיות טראומטי בגיל הזה.

ממש מודה ומצטערת מראש על האריכות,
    בברכה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו