מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרד בניתוחדפנה14/10/2010
שלום.
אני בת 28, בריאה בדר"כ. עברתי ניתוח קייסרי לפני כשנה וחמישה חודשים. בבדיקה שנעשתה כחודש לאחר הניתוח הצלקת נראתה בסדר גמור. גם לאחר כ-3 חודשים שהגעתי לבדיקה בשל כאבים- הכל היה בסדר. כאבי הניתוח הקייסרי חלפו אצלי לגמרי לאחר 4 חודשים מיום הניתוח.
בשבועיים האחרונים מאוד מגרד לי באיזור הניתוח ורציתי לדעת למה זה קורה וכיצד ניתן לפתור את הבעיה.
אנסה לציין כמה נקודות שאולי יסייעו לכם: 1. הגרד הוא באיזור הניתוח ממש (כלומר בצלקת) וגם קצת מתחת לצלקת, כלומר באזור שיער הערווה. (אציין גם שמאז הניתוח כשגילחו לי שם בשביל הניתוח- אינני מגלחת שם בכלל.)
2. אני משתמשת בתחתונים גבוהים, בדר"כ 100% כותנה, בכדי למנוע גירויים באיזור. כמו-כן, אני מקפידה תמיד לשטוף את איזור הניתוח בסבון ומים (אני עושה זאת פעמיים-שלוש) ולאחר הרחצה אני משתדלת לייבש היטב את האזור.
ניסיתי לראות האם נוצרה לי שם איזו אדמומיות או משהו כזה, אבל נראה לי שהכל רגיל.
רציתי לדעת מהי השערתכם בעניין- מדוע מגרד לי שם כ"כ (דבר שגורם לי לחוסר נעימות וגם מציק לי מאוד). ממה לדעתכם זה יכול לקרות? ואיך אפשר לפתור את זה?
בתודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בניתוח - תגובה
פרופ' מיכאל קראוס14/10/2010אם הצלקת הבריאה לגמרי ואת שומרת את האזור מגולח ועדין יש גרד מטריד אפשרי שאת רגישה לחומרים הבאים במגע עם העור כמו תחתונים, חומר כביסה, סבון, וכו'
הייתי מתייעץ עם רופא עור ואם אין סמני פטרת או זיהום אחר, משחה המכילה סטרואידים יכולה לעזור מאד
פרופ מ קראוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)