בקע מפשעתי- ללא כאבים

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי- ללא כאבים
    אייל
    15/01/2011

שלום ד"ר,

אני בן 25, יש לי בקע מפשעתי, שגיליתי אותו במקרה כשהייתי במקלחת וניפחתי את הבטן- גיליתי אותו לפני שנה, וכמובן שהוא היה זמן רב לפני (לפי הערכתי) אבל הוא לא גורם לכאבים ועד לרגע זה אין כאבים והוא גם לא בולט, אלא אם כן אני מנפח את הבטן בכוונה (או בזמן שיעול). לציין גם כי אם אני מנפח את הבטן בכוונה מספר פעמים ודואג שהבקע יבלוט אז אני מרגיש בכאבים כמה ימים לאחר הנסיון שלי להבליט את הבקע.
    נבדקתי אצל כירורג כללי והוא אמר שכן מדובר בבקע וצריך לעשות ניתוח, עוד לא עשיתי את הניתוח. אבל יש לי שאלה, מישהו אמר (שהוא פיזיוטרפיסט במקצועו) שבקע מפשעתי יכול לחלוף לבד עם הזמן, וגם במידה וזה לא בולט אז בעצם לא צריך לנתח. ומאז שהוא אמר לי אני כל הזמן התחלתי לחושב אם כן כדאי לנתח או לא, כי בעצם הבקע לא מפריע לי, כלומר אני שוקל אם כדאי לקחת את הסיכון ולנתח - כי בעצם הבקע לא בולט ולא גורם לכאבים, ומצד שני אני אומר שבכל זאת כדאי לנתח כי אני עדיין צעיר ואם אני לא מנתח עכשיו אז ייתכן שבעוד 5 שנים או 10 או אפילו 20 זה יתחיל לעשות כאבים אז בעצם למה לא לנתח כבר מעכשיו ולסגור את הנושא הזה. אולי דבריו של הפיזיוטרפיסט נכונים במידה והייתי בן 70, או יותר (מבוגר) ואז בעצם לא שווה לקחת את הסיכון.
    אני כמובן לא מצפה ממך להמליץ או לא להמליץ על ניתוח כי אתה לא יכול להתחייב בתשובה כזו או אחרת וזאת זכותך, אבל אני אשמח לשמוע ממך מה אתה אומר על המקרה שהצגתי בהודעה ואשמח גם לדעת מה הם הסיכונים של ניתוח בקע מפשעתי.
    בכל מקרה, הייתי רוצה לומר שהרופא הכירורג שבדק אותי המליץ לי על ניתוח.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי- ללא כאבים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי- ללא כאבים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    15/01/2011

הגישה שנהיית יותר ויותר מקובלת היום היא שבקע מפשעתי שאינו מאד גדול ואינו מפריע ניתן לא לנתח מיידית אלא לעקוב, ולנתח רק אם גדל או הופך לתסמיני (כואב).
    הבקע לא יתאחה מעצמו- בזה הפיזיותרפיסט לא צדק, אבל זה שלא חייבים לרוץ לניתוח זה נכון. לא כל המנתחים מכירים את העמדה הזו או מסכימים לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו