פיברואדנומה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• פיברואדנומה
    גלי
    19/01/2011

שלום דוקטור,
    אני בת 28, יש לי פיברואדנומה בשד שהתגלתה לפני כ-5 שנים. מאז אני עוקבת אחריה באולט' ובדיקות כירורג שד פעם בשנה. היא בגודל 1.5-2 ס"מ ולא שינתה את גודלה (ב"ה). לסבתא שלי היה סרטן השד אבל לא בגיל הפוריות. אני כרגע מתכננת הריון ומתחילה טיפולי פוריות בינתיים הזרעות, אבל אם יהיה צורך גם IVF. כירורג השד אמר שאם אני מתחילה טיפולים/הריון פיברואדנומה עלולה להכפיל ואף לשלש את גודלה ולכן חייבים להוציא אותה לפני התחלת הטיפולים.. אני נורא מפחדת מההליך. ורציתי לשאול כמה דברים :
    1. האם באמת חשוב להוציא את פיבוראדנומה עכשיו?
    2. האם במהלך תהליך ההסרה יכולים לפגוע לי בבלוטות חלב?
    3. האם זה נכון שבמקום פיברואדנומה שמסירים יכולים להופיע גידולים אחרים?
    תודה מראש על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברואדנומה - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    19/01/2011

באופן עקרוני פיברואדנומה היא תהליך שפיר בשד הדורש מעקב בלבד ואם אין צופים גדילה משמעותית של האדנומה אין הוראה חד משמעית לכריתתה.
    הטיפול ההורמונלי שאת עומדת לעבור עלול להביא גם לגדילת האדנומה ואז תהייה הוראה לכרות אותה, כי לא תהיה ודאות לסיבת גדילתה, ולכן גם אני ממליץ על כריתת האדנומה לפני התחלת הטיפול ההורמונלי.
    במהלך כריתת הפיברואדנומה מקפיד הכירורג לכרות אותה בצורה רדיאלית כלפי הפטמה ואז נפגע רק מספר מצומצם של צינורות חלב דבר שלא ישפיע באופן משמעותי על ההנקה.
    במקום פיברואדנומה שנכרתה לא מופיעים גידולים אחרים. לאחר כריתת האדנומה עלולים להופיע בעתיד גידולים בשד אך הם אינם קשורים בכריתת הפיברואדנומה
    גם אחרי כריתת הפיברואדנומה יש להמשיך במעקב סדיר של השדיים
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו