ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי
    ד``ר דני רוזין
    09/02/2011

שלום,
    עברתי לפני 9 חודשים ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי. לאחר הניתוח נאמר לי שהתעלות היו מאוד עמוקות ולכן פצע הניתוח היה מאוד גדול. במשך 3 חודשים טופלתי עם סילברסל עד שהפצע החל להיסגר. מרבית הצלקת נסגרה אולם נותר פצע קטנטן שהמשיך לדמם ולהפריש. מאז הפצע הקטן נפתח ונסגר כמה פעמים, בכל פעם טופלתי בדרך אחרת (משחה אנטיביוטית, חבישה עם פולימם, תיקון כירורגי בו פתחו לי את הפצע מעט כדי לאפשר לו להתמלא ברקמה ולהחלים, ועוד), בכל פעם הפצע נסגר ולאחר כשבוע-שבועיים נפתח שוב. הכירורג שניתח אותי מופתע כל פעם מחדש כשאני חוזרת. הפלסטיקאי של הסניף טען שמדובר בפצע לחץ שממוקם בדיוק מעל עצם הזנב ולכן נפתח כל פעם שאני יושבת הרבה. לכן, הפתרון הוא לעבור ניתוח להשתלת שומן או להימנע מישיבה של מעל חצי שעה. כירורג שלישי אצלו הייתי לפני כמה ימים טען שלדעתו מדובר שוב בסינוס ושעליי לעבור ניתוח, שוב. אני מבולבלת ומוטרדת.
    מה יכול לגרום לסינוס לחזור?
    איך יכול להיות שרופא אחד טוען שזה פצע לחץ ורופא אחר טוען שזה סינוס?
    האם אין בדיקה כלשהיא שיכולה לאשר את מצבי?
    האם מוכרים פתרונות נוספים מלבד ניתוח?
    עברתי חודשים מאוד קשים לאחר הניתוח. אני לא רוצה לעבור את זה שוב.

אשמח לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PNS - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    09/02/2011

נראה לי שהמדובר בPNS חוזר ולא פצע לחץ. כדי לשלול לחלוטין אפשרות זאת קני לך גלגל ים של ילדים עם פתח במרכזוובכל פעם שאת יושבת תקופה ממושכת שבי על גלגל זה כך שלא יהיה שו לחץ על האזור.
    דבר שני יש להקפיד על גילוח האזור אחת לשבוע ע"י סכין גלוח או משחת אפילציה שניתן להשיג בבית מרקחת
    אם הסינוס חזר ואיננו מתרפא יש לחזור על ניתוח ולכרות את האזור המזוהם המכיל לרוב גם שיער
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו