צניחת רקטום

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום
 
  • צניחת רקטום
    דנה
    08/03/2011

    שלום,

    בת 33. בריאה בדר"כ.( פרט לגמישות יתר במפרקים/רקמות).

    לפני חודש ראיתי לאחר סיום התרוקנות בשירותים- גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאור התיאור חשד הרופא- בצניחת רקטום. 0 כי אין לי טחורים). אין לי עבר של עצירויות או הפרעות מיוחדות, פרט לאותו יום שבו כן הפעלתי לחץ יחסית רב מהרגיל.

    עברתי קולונסקו' קצרה שיצאה תקינה- ללא ממצא חריג במעי. ( נבדק עד 50 ס"מ), עברתי מנומטריה שגם יצאה פחות או יותר תקינה. ( הצלחתי לפלוט בלון רק בניסיון שני- אולי מלחץ/מבוכה של הבדיקה), עברתי אולטרא סאונד רקטלי- יצא תקין.

    אני צריכה לעבור דפקוגרפיה בסוף החודש.

    בנתיים, יש לי מאז המקרה שינוי מסויים בתחושות בעת יציאה- מס' היציאות הצטמצם מעט יחסית ללפני המקרה- ל2 ביום. ( עד אז- היו בערך 4 ליום...), וכן אני חשה לפעמים כאילו משהו "נמצא שם" למטה קרוב לפי הטבעת. ואני מפחדת ששוב "ייפול משם משהו".

    אני נורא מפחדת. האם עלי לפנות כבר עתה לכירוג? במה כרוך הניתוח לתיקון צניחה?

    מה אחוזי ההצלחה בניתוח בטני? האם נהוג לעשותו בלפרוסקופיה? האם יש מספיק ניסיון בניתוח מסוג זה בלפרוסקופיה דרך הבטן , בארץ?

    מה זמן האשפוז הממוצע? זמן חזרה לפעילות עבודה? וזמן חזרה לספורט? ( הייתי פעילה מאד- הרבה פילאטיס, שחייה, ארובי לפעמים- והפסקתי הכל מאז שזה קרה לי).

    מה הסיכונים העיקריים הספציפיים לניתוח מסוג זה? ( פרט לזיהום וכ'ו), ובאיזו מידה הם שכיחים?

    האם תוכלו לכווני לרופא המומחה בסוג זה של ניתוח כאן בארץ- גם באיזור ירושלים וגם באיזור תל אביב? אפילו כמה שמות- אם בעייתי לכם לציין שם אחד.

    אודה על כל עזרה,

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רקטום

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • צניחת רקטום - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    10/03/2011

    נשמע שאת רצה הרבה קדימה במחשבות ובדאגות, ובינתיים אין כלל אבחנה של צניחה והבדיקות עד כה לא תמכו בזה. גם אם היתה צניחה חד פעמית לא רצים לניתוח.
    אם מנתחים- לפרוסקופיה היא הפיתרון המקובל היום אבל יש מיגוון ניתוחים לעניין וצריך להתאים לפציינט הספציפי.
    לגבי פרטי הניתוח וסיבוכיו- תלוי מה בוחרים לעשות, זה כבר צריך לעלות בשיחה עם המנתח (אם בכלל תגיעי לזה). מתעסקים בזה מנתחים קולורקטליים וגם כירורגים כלליים שמתמחים בלפרוסקופיה, לא פה המקום לתת שמות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו