מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבועיים אחרי ניתוח הרניה מפשעתיתדני15/03/2011
שלום רב,
אני בן 41. לפני שבועיים בדיוק עברתי ניתוח בלפרסקופיה של הרניה מפשעתית דו"צ. הניתוח בוצע זמן קצר יחסית לאחר האבחון, לא סבלתי מכאבים כלשהם, אך העדפתי לשלוט במצב ולנתח כדי למנוע סיבוך עתידי. הרופא מצא שגם בשמאל יש בקע קטן והחליט גם שם לעשות רשת.
שבועיים אחרי אמנם אין לי חום ואין לי כאבים משמעותיים והיום אף חזרתי לשחייה, אבל עדיין יש במקום נפיחות בצד ימין (המקום בו היה בקע משמעותי יותר). אני חושש שהניתוח כשל. הרופא בדק אותי לפני שבוע וסבור שהכל בסדר, אולם איך הגיוני שהניתוח נועד לפתור את הבליטה הנ"ל ואת חוסר הסימטריה בין שני הצדדים וכרגע אין סימטריה, ובשיעול אני כאילו מרגיש בצד זה שהכל נשאר כשהיה.
איך אדע באמת שהניתוח לא כשל?
במידה ואאלץ לדאבוני לנתח שוב, האם אפשר יהיה לעשות לפרוסקופיה או שיהיה צורך בניתוח פתיחה מלאה.
על תשובתך אודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבועיים אחרי ניתוח הרניה מפשעתית - תגובה
ד''ר דני רוזין15/03/2011הניתוח הלפרוסקופי מבוסס על שימוש ברשת שסוגרת את הפתח, אבל הנפיחות יכולה לסגת רק אחרי תקופה ממושכת יחסית, עקב בצקת ונוזלים שיכולים להתאסף בחלל שבו קודם היה הבקע. זה לא מעיד על כישלון, ובסוף לרוב נסוג מעצמו.
כישלון של ניתוח לפרוסקופי לרוב מתקנים בניתוח פתוח- אך זה לא מחוייב, ניתן לחזור על לפרוסקופיה- לא כולם עושים את זה ויש למצוא מישהו מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)