מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וריקוצל בשני צדדים+בקעאין שם01/04/2011
שלום ד"ר,
בהמשך להודעה שלי לפני שבוע בערך
אני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, ויש לי בקע מפשעתי בצד ימין (לפי בדיקת כירורג כללי, אבל הבקע אינו גורם לכאבים אלא רק לאחר עבודה פיזית מאומצת והכאבים אינם חזקים, כך שהבקע כמעט ואינו מפריע לי), הרופא האורולוג אמר לי שניתן לעשות את שני הניתוחים ביחד, אבל לאחר מכן בדק אותי אמר לי שמבחינתו אין בקע, אמרתי לו שהבקע אובחן ע"י כירורג מומחה, אבל הוא לא התייחס לדבריי, והסתפק בכך שאמר לי שמבחינתו אין בקע וניתן לעשות את ניתוח הוריקוצל הדו צדדי, כשבדק אותי האורולוג לגבי הבקע הוא שם את היד שלו על שק האשכים אבל לא על האשך עצמו, קצת מעליו, (אולי האזור הזה נקרא אפדידמוס) או אולי מעל האפדידימוס, וביקש ממני לעשות "שיעול" ואז הוא אמר לי שמבחינתו אין בקע.
עכשיו אני לא רוצה לקחת את הסיכון ואני מעוניין לבקר אצל כירורג כללי לפני ניתוח הוריקוצל.
אבל אני לא הבנתי מה זה אומר כשהאורלוג טוען שאין לי בקע? ומצד שני הוא בדק אותי במקום אחר, כשהייתי בעבר אצל הכירורג הוא הסתכל על המפשעה- אם יש נפיחות במפשעה בזמן השיעול, הרופא האורלוג בדק במקום אחר לגמרי וטען שאין בקע.
האורולוג אומר שיש צורך בהתערבות כירורגית בשני הצדדים ולא רק בצד שמאל, וגם הבקע נמצא בצד ימין ולכן אני חושש שזה יפריע לניתוח, יגרום לסיבוכים או לנזק בלתי הפיך.
מה ניתן לעשות במקרה זה?
האם זה גם כל כך מסוכן אם אני עשוה ניתוח וריקוצל דו צדדי ויש לי בקע? או שמדובר בשתי בעיות שאינם קשורים אחת לשניה וניתן כרגע לטפל בוריקוצל ולאחר מכן בבקע? איזו בעיות צפויות להיות בזמן הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריקוצל בשני צדדים+בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2011כמו שעניתי, ניתן להפריד בין הניתוחים, ואפשר גם לשלב אותם בניתוח לפרוסקופי.
אם הבקע אינו מפריע אז לא חובה לנתחו כעת- אבל זה נכון גם לגבי הוריקוצלה. אם יש ספירת זרע נמוכה אז יש סיבה לנתח. אם לא, ואין כאבים, אז אין חובה.
אם אתה לא שקט לגבי האבחנה תתיעץ שוב עם כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)