אבצס בבית שחי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• אבצס בבית שחי
    לילך
    03/04/2011

שלום,
    אשמח לעזרה והתייחסות רפואית למקרה שלי.
    אני בת 31, ללא הריונות, ללא היסטוריה ידועה של סרטן שד במשפחה. וטרינרית במקצועי.
    לפני כחודש חשתי בכאב באזור בית שחי שמאלי. לאחר שבוע ללא טיפול תרופתי וללא נפיחות נימושה הכאב התעצם והרגשתי נפיחות כואבת למישוש בעומק הבית שחי. אז פניתי לרופאת משפחה.
    רופאת המשפחה חשה בנפיחות העמוקה הזו והפנתה אותי לבדיקות דם (גורמים ויראלים שונים + מחלת שריטת החתול + ספירה כללית) + US בית שחי ושד.
    בדיקות הדם יצאו תקינות ושליליות לגורמים שנבדקו. ספירת דם ללא ממצאים.
    US שד ללא ממצאים - ב-16.3.11 בבית שחי הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות בגודל 1.5,1.1, 3.3 ס"מ ונרשם :"BIRADS ממצא חריג- דרגת חשד נמוכה"- לא יודעת מה משמעות המילים BIRADS?
    נשלחתי לייעוץ כירורגי (שד) + FNA > הכירורג קבע על פי מישוש כי מדובר בקשר לימפה שאינו קשור לניקוז רמת השד. ב-FNA הרדיולוגית ראתה קשר למפה נמקי ושאבה מוגלה בדיגום > המלצה לטיפול אנטיביוטי. טופלתי 10 ימים באוגמנטין 875 מ"ג BID. לא חל שיפור במצבי. עדיין כואב ונפוח > פניתי שוב לכירורג אשר שלח אותי שוב ל-US וCBC חוזר.לביופסיה.בנתיים חזרו תוצאות FNA - "דלקתי" + US חוזר של הבית שחי -הודגם גוש סולידי, בלתי הומוגני, עם גבולות בלתי סדירים 2.7X3.5 ס"מ, עם זרימת דם בתוכו (לא זיהו כי מדובר בקשר לימפה) > המליצו לקחת ביופסיה.
    שאלתי היא:
    1. מהי הדרך המהירה והטובה ביותר עבורי להקלה - אני סובלת מכאבים ומתרוצצת אחר מזכירות של רפואים והפניות כבר שבועיים שלושה. האם עלי לפנות למיון לניקוז האבצס? או עלי לפנות לכירורג לניקוז וביופסיה? האם ניתן להקדים את מועד הפרוצידורה באיזה שהוא אופן? האם יש סכנה לדימומים כי הודגמו כלי דם בUS ? האם סכנת הדימומים קטנה יותר אם הפרוצידורה תעשה בחדש ניתוח בהרדמה כללית? (לעומת הרדמה מקומית).
    2. האם יש דרך לשלוח את הביופסיה ולקבל תשובות תוך ימים ספורים ולא תוך שבועיים (מייסרים)?
    3. מהי האנטביוטיקה המומלצת לטיפול? אוגמנטין לא השפיע (אולי כי האבצס מבודד היטב והיא לא חדרה אליו?), האם כדאי להשתמש בצפורל + מטרונידזול? האם כדאי להשתמש בקלינדמיצין או ציפרופלוקצסין? האם כדאי בכל מקרה לשלוח לתרבית ורגישות את המוגלה שתנוקז? (גם זה ייקח הרבה זמן...).
    מודה מראש לכל עזרה בנושא (מצטערת על אורך המודעה)!
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבצס בבית שחי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבצס בבית שחי - תגובה

פרופ' מיכאל קראוס
    03/04/2011

מציע לפנות לכירורג לביצוע ביאופסיה וניקוז של הגוש הדלקתי ובעיקר כדי לקבל בנוסף להיסטולוגיה גם תרבית ורגישות. בינתים הייתי מחליף את האנטיביוטיקה לצפורל למשל, ומתאים את הטיפול האנטיביוטי טוב יותר עם קבלת התרבית
    הסכנה לדימום קטנה מאד. עדיף לבצע בהרדמה כללית.
    פרופ מ קראוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לילך
    03/04/2011

תודה רבה על התגובה המהירה וההמלצות שניתנו, אעדכן בהמשך ההתפתחויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו