מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ספיגליאן הרניהערן11/05/2011
שלום רב,
אני סובל כבר יותר משנתיים מכאבים בבטן התחתונה בצד שמאל, ממש באיזור שליד עצם האגן הבולטת (אצל חלק מהאנשים, במיוחד הרזים היא בולטת). עשיתי כמה פעמים אולטרסאונד ובדקו אותי שני כירורגים וגם אורטופד. לפי האולטרסאונדים אין לי בקע והפנו אותי לגסטרו בגלל שחשבו שזה בא ממעי רגיז הכאבים. הבדיקות אצל הגסטרו היו תקינות.
חשוב מאוד לציין שהכאבים התחילו לפני יותר משנתיים אחרי שהרמתי טלויזיה כבדה.
כירורג נוסף שהייתי אצלו אמר שיכול להיות שזה ספיגליאן הרניה והוא שלח אותי לאולטרסאונד נוסף.
ועכשיו מס' שאלות:
1. אם זה אכן ספיגליאן הרניה האם צריך גם לעשות ניתוח בשביל זה?
2. האם זה יכול לגרום לחסימת מעיים? כי בתחילת הכאבים היו לי יציאות רכות מכמעט כל אוכל שאכלתי (ואני לא הייתי רגיש לשום מאכל) ועכשיו בחודשיים האחרונים יש לי עצירות ויציאות רק כל 3-5 ימים.
3. האם ספיגליאן הרניה יכול לגרום לרגישות באוכל?
תודה רבה וסליחה שההודעה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספיגליאן הרניה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/05/2011אם אכן זו האבחנה, ואתה סובל מכאבים, הטיפול הוא בניתוח.
עקרונית בקע יכול לגרום לחסימת מעיים אם מעי נכלא בתוכו, אבל הסיכוי שבקע קטן שבכלל קשה לגילוי, וספק אם קיים, יגרום לחסימה הוא קלוש. בנוסף- חסימה זה מצב ברור ודחוף (העדר יציאות, הקאות, כאבים), ועצירות איננה חסימה. הבקע אינו אמור לגרום ל"רגישות באוכל", ויתכן שכל התופעות שלך בכל זאת קשורות להפרעה במערכת העיכול, היות ואינן טיפוסיות לבקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת.
ערן11/05/2011עזרת לי גם במובן הנפשי שעכשיו אני אוכל לדעת קצת יותר בפני מה אני עומד.
אני מקווה שבסוף זה יהיה משהו שלא מצריך ניתוח :)
שיהיה לך סוף שבוע נעים וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי אתמול שוב אולטרסאונד להרניה.
ערן13/05/2011הרופא שעשה את האולטרסאונד אמר שהוא לא רואה הרניה אבל הוא רואה מלאות באיזור הרגיש. וזה מה שהוא כתב:
נצפה שריר הרקטוס אבדומינוס פחות עבה מאשר בצד ימין.
כמו כן יש לציין מלאות באזור הרגישות בעיקר עת וולסלווה.
אין עדות לבקע אך ממליץ על המשך בירור ע"י בדיקת CT.
יש לי קצת פחד מבדיקת CT כי מאז שהתחילו לי הכאבים (לפני שנתיים), הגוף שלי פתאום רגיש למאכלים שבעבר הוא לא היה רגיש ואני חושש שאני גם רגיש ליוד.
האם יכול להיות שכל הבעיה היא לא הרניה אלא בעיה בשריר? ואם כן האם זה גם מצריך ניתוח?
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עשיתי אתמול שוב אולטרסאונד להרניה. - תגובה
ד''ר דני רוזין13/05/2011קודם כל, לפני שאתה נסחב מבדיקה לבדיקה, אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב מבחינתך להמשיך בבירור ועד כמה הדבר מפריע לך, כי מדובר בעיקר באיכות חיים ולא במצב מסוכן (גם אם יש בקע- הוא ודאי זעיר אחרת היה מתגלה בקלות). אם התשובה חיובית- אז ניתן להמשיך ב-CT, גם אז אין ודאות שתתקבל אבחנה. לגבי הרגישות ליוד- מדובר בתגובה אלרגית וזה לא קשור למה שאתה מכנה רגישות למזון. אבל אם יש אכן אלרגיה ניתן להכין ל-CT על ידי תרופות (סטרואידים במשך יממה).
בעיה בשריר לרוב אינה מצריכה התערבות, אבל מאפשרת טיפול מקומי למשל בזריקות נגד כאבים ודלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד.
ערן15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)