הריון לאחר כריתת כיס המרה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר כריתת כיס המרה
    אורה
    15/05/2011

שלום!
    עברתי לפני כ3 שנים כריתת כיס מרה בשיטה הלפרוסקופית, לאחר שסבלתי בהריוני הראשון ממספר התקפים קשים של אבנים בכיס המרה, וכ3 חודשים לאחר הלידה נותחתי.
    כעת אני בהריון בשבוע 32, וכבר זמן רב מרגישה באיזור שהיה בו כיס המרה (בטן עליונה בצד ימין) מיחושים, הרגשת נימול כזו, כאילו המקום נרדם, ולפעמים כאב ממש מציק (עד שאני שוקלת לקחת משכך כאבים), זה קורה בעיקר אחרי ארוחות, וככל שהרחם גדל תחושת אי הנוחות מתגברת,
    רציתי לשאול מה המקור להרגשות אלו והאם זה נורמלי? האם ייתכן שיש במקום איזושהי צלקת או שהתפר בין הקיבה והתרסריון הוא שיוצר את חוסר הנעימות?
    וכן האם יש צורך להבדק בשל כך והאם יש מה לעשות כדי שהמיחושים יחלפו?

בתודה מראש על התשובה,

אורה.

אגב אני בת 30.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר כריתת כיס המרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לאחר כריתת כיס המרה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    16/05/2011

יש סיבות לא מעטות לכאבים כאלה, מיעוטם קשור לניתוח (למשל אבן שנשארה בצינור המרה הראשי), ורובן לא- למשל דלקת בקיבה אן בתרסריון, או כיב (אולקוס). כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו, ניתן יהיה להשלים בירור כעת או לאחר הלידה- למשל אולטרהסאונד, גסטרוסקופיה- עכשיו או לאחר הלידה, תלוי בחומרת המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו