מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאבי15/10/2008
האם אפשר לקבל טיפים לשימור איכות הזרע והפוריות אצל גברים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
ד''ר עופר גונן15/10/2008לשמור על חים בריאים עם כלכלה מאוזנת טובה.
להמנע ממכנסים ותחתונים הדוקים.
להמנע משימוש במחשב נייד על הרגליים.
לחפש בת זוג צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצתך בבקשהשי10/10/2008
פרופ' שלום אישתי עברה הזרעה לאחר השבחה והשאלות הן: 1)נרשם שהזרע לאחר השבחה :ריכוז 15 מיליון.תנועה 70%.האם זה זרע מספיק להזרעה? 2)שאלתי אותך לפני שבוע מהו זמן מניעה של קיום יחסים לפני הזרעה ואמרת לי שכדאי המנעות של יום אחד. העניין הוא שרציתי לדעת אז מדוע בקיום יחסי מין תמיד אומרים להמנע מספר ימים לפני הביוץ על מנת שהזרע יהיה חזק, וכאן אמרת לי שמספר רב של המנעות מעלה את הנפח ואת הריכוז ואז התנועתיות יורדת? איך ניתן להסביר זאת?תודה רבה וסליחה על השאלת תאוריה הארוכה פשוט הגיונית זה לא מסתדר לי חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה
ד''ר אליעזר גירש11/10/2008שלום שי,
בזמן תהליך הטבעי, מגיעים כ- 50-100 זרעונים לביצית באתר ההפריה. לשם כך ברחם צריכים להיות כ- 300000 זרעונים. אם יש בעיה בזרע, רצוי שמספר הזרעונים יהיה גבוה יותר. לכן, מקובל לבצע הזרעה תוך רחמית עם 1 - 10 מליון זרעונים בתנועה (תלוי בנתוני זרע ובהתאם לתוצאות מעבדה). כמות הזרעונים בתנועה במקרה שלכם הוא בסדר גמור.
לגבי ימי התנזרות: מקובל להתנזר 2-10 ימים. אני תמיד ממליץ להתנזר 2-4 ימים ולא יותר בגלל שלאחר 5 ימי התנזרות, במקביל לעליה במספר זרעונים, מתחיל לעלות מספר זרעונים הנמצאים בתהליך הפירוק, ותוצרי פירוק זה משפיעים לרעה על איכות הזרעונים התקינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעמיכל09/10/2008
שלום ד"ר! אני ובעלי ( בני 38) מנסים כשנה וחצי להכנס להריון שלישי.(שניים קודמים טבעיים) להלן תוצאות בדיקת זרע: נפח- 1.5 מ"ל חומציות-8 צמיגות ומראה = תקינים ריכוז תאים: 19 סה"כ תאי זרע- 28.5 % תאי זרע נעים -60% איכות תנועה - 3 (מתקדמת מהירה) % חיים- 80% % תקינים- 4% בדיקות נוספות שערכנו (מעקב ביוץ , צילום רחם) תקינות שאלתי : האם אפשר להרות באופן טבעי עם נתונים אלו? תרופה בשם vitamale יכולה לשפר במקרה זה? אם כן היכן משיגים אותה? לתשובתך אודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש11/10/2008שלום מיכל,
לפי תוצאות בדיקת הזרע ספירת זרע גבולית ומספר זרעונים בעלי צורניות תקינה נמוך. תמיד יש סיכוי להרות בצורה טבעית, אך אצלכם הסיכוי הזה נמוך מאוד. יתכן ו- Vitamale, שזה תוסף תזונתי ולא תרופה, יעזור לשפר את כל הנתונים של זרע. שווה לנסות. ניתן לרכוש Vitamale:
1. קיירמד - 1-700-700-993 ברמת השרון
2. אסתר טכנולוגיות - 03-5596414 בחולון
3. AMC לבורטוריס - 03-9611124 בראשון לציון
4. באופן טבעי - 08-8669383 באשדוד
5. בית מרקחת של ב"ח סנט ג'וזף בירושלים
בחלק ממקומות שולחים את המוצר בדואר, שווה להשות את המחירים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר בדיקת זרעליאור08/10/2008
כמה עולה בדיקת זרע? ואיפה עושים אןתה בתל אביב באופן פרטי??
עלות לבדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש11/10/2008שלום ליאור,
לפי נתונים של קופת חולים כללית, לפי סל השירותים לפי התעריפון, תעריף מלא לבדיקת זרע = 174 ש"ח (תעריף ציבורי מוסדי = 116 ש"ח)
לגבי הכנת זרע להזרעה תוך רחמית:
תעריף מלא = 606 ש"ח (תעריף ציבורי מוסדי = 405 ש"ח).
כל מעבדה אנדרולוגית קובעת את התעריף עבור טיפול פרטי לפי תעריף הפנימי שלהם.
באיזור תל אביב קיים מספר מעבדות, אותן ניתן למצוא לפי ספר טלפונים. אני יכול להמליץ על קיירמד (רמת השרון) : 1-700-700-993 או AMC בראשון לציון: 03-9611124.
הבחירה היא חופשית ומומלץ לעשות סקר לפני בחירת מקום הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע דלילמיכל07/10/2008
שלום אחרי שנתיים נכנסתי להריון ספונטני מבעלי היתה הפלה אחרי חודש שמתי לב שהזרע של בעלי הוא דליל מאוד מאוד ושקוף ברובו אני בהחלט לא מבינה בעניין אבל האם זה נורמלי ומספיק לנסות להיכנס להריון שוב והאם ההפלה אולי קשורה לרמת ואיכות הזרע??? אני רוצה לציין שבעלי בן 36 נוטל קומדין (לדילול דם) וגם דיילנטין( למניעת אפילפסיה - הוא לא אפילפסי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר עופר גונן07/10/2008לא הייתי מסתמך על הצבע כמדד לאכות הזרע, אם הרית מהר אין צורך לבדוק דבר.
אם לקח לך שנתיים להרות כדאי לבצע בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעא05/10/2008
שלום, בעלי ביצע בדיקת זרע (לאחר כשנה של נסיון להרות), אשמח לדעת אם היא תקינה. תודה מראש. ph 8.0 value 6.0 ml color normal viscosity normal concentration 60.00 10^6/ml total count 360.0 10^6 motility (<1h) 67.0% grade 2-3 נבדק 30 דקות מהמתן: motility + 4h 57% grade 2-3 total motile count 241.2 10^6 (בזמן הבדיקה הראשונה של תנועתיות) normal forms 12.0% small head + tapered head +++ pyriform + amorphous head ++ coiled tail +
בדיקת זרע של א
ד''ר אליעזר גירש05/10/2008שלום א',
תוצאות של בדיקת הזרע תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרעאתי03/10/2008
בעקבות בעיית זרע קשה אצל בעלי,נשלחנו לבצע הפרייה חוץ גופית,אני מקבלת זריקות דקפיפטיל 0.1 מידי יום החל מיום 24/09/08 המחזור אמור להיות ב- 29/09 אך לא מופיע מהי הסיבה שהמחזור לא מגיע ? והאם הסיבה היא מהשפעת הזריקות ? תודה, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=42 id=link]פוריות פריון הפריה חוץ גופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרעצבי02/10/2008
שלום לכם אני בן 35 ואשתי בת 29 מנסים להיכנס להריון ראשון 4 חודשים אצלה הכל תקין זה עתה קיבלתי תוצאות בדיקת זרע : נפח 3.5 ריכוז ל 1 מ"ל 23 מיליון תנועה 55 % אחרי שעה 45% אחרי 4 שעות חיות תאים 80% מורפולוגיה לפי קרוגר 4% מהי הקטגוריה של בדיקה זו? האם היא חמורה? האם ניתן בזוג צעיר להיכנס להריון טבעי לפי בדיקה זו? או שצריך הפרייה חוץ גופית אשמח לתשובה מפורטת כי אני מאוד לחוץ תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא של רופא
משה02/10/2008שלום, אני נמצא גם במצב של ניסיונות להיכנס להריון (עם אשתי) ומבין את דאגתך. מה שאספר לך למדתי בעצמי דרר האינטרנט בלבד , אל תראה בזאת תורה מסיני אלא רק הרחבת האופקים בתחום. מה גם שלרופאים אין הרבה זמן לרשום תשובות ארוכות. בכל מקרה תחכה לתשובה של הרופא לפני שאתה מחליט משהו. המדדים שלך תקינים חוץ מהמורפולוגיה 4% שזה לא משהו. מעל 14 נחשב תקין - כמעט אין לאף אחד , כאשר סביב% 10 זה מה שמוצאים אצל רב הגברים הבריאים.. שאר המדדים שלך בסדר גמור. אתם מנסים רק 4 חודשים וזה מעט מאוד - בדרך כלל פונים לטיפולי פוריות אחרי שנה של נסיונות (תלוי גם בגיל כמובן). עם נתונים כמו שלך לדעתי אפשר להיכנס להריון עם יחסי מין, אולי יקח יותר זמן, אבל אפשר גם להתחיל עם הזרעות שזה תהליך פשוט בהרבה מ - IVF. חשוב להשתמש בערכת ביוץ כדי שתדעו מתי אשתך מבייצת ולקיים יחסים - ארבעה ימים טרם הביוץ, יומיים טרם הביוץ, ביום הביוץ וליתר בטחון יומיים לאחר הביוץ. זה כמובן רק המלצה שקראתי , אבל היא הגיונית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום צבי
ד''ר אליעזר גירש05/10/2008שלום צבי, קיבלת תשובה די רחבה מאחד המשתתפים בפורום. היתי רוצה להוסיף שעל מנת לשפר נתוני זרע אפשר לרכוש תוסף תזונה VITAMALE, המיועד לכך. אם לא תצליחו במשך שנה יש לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים קטניםדני28/09/2008
היי.. יש לי איבר קטן ודק ואשכים קטנים, רכים ונפולים.. שאלותיי הן: א. האם הדבר מעיד על חוסר פיריון? ב. האם חוסר פיריון זה תורשתי. תודה רבה, דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני שלום
ד''ר עופר גונן05/10/2008יש מצבים בהם אשכים קטנים ורכים קשורים בהפרעת פריון אולם במרבית המקרים אנשים ממהרים להלחץ והבדיקה תקינה. אתה יכול כמובן להבדק ע"י אורולוג.
לגבי החלק השני, שום הפרעת פריון משמעותית לא יכולה לעבור בתורשה והייתה נעלמת מהעולם. רק היום בדור של ההפריה החוץ גופית יש מצב שהפרעות תורשתיות יעברו לדור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלנועם27/09/2008
וריקוצל ללא כאבים שהיתגלה ספונטנית בלישכת גיוס ללא שינוי בגודל האשכים מצריך דאגה לגבי הפוריות בעתיד?
וריקוצל
ד''ר אליעזר גירש27/09/2008שלום נועם,
קיימות דרגות שונות של וריקוצל, ממצב קל עד למצב קשה, הדורש פעולה כירורגית. ככל שמצב וריקוצל קשה יותר כך איכות הזרע יורדת בהתאם. רצוי להיות במעכב אצל אורולוג, לבצע בדיקות זרע ובהתאם לתפתחויות לעשות החלטות לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות רפואיותאורחת25/09/2008
מה משמעות תוצאות אלה??? האם יש תוצאה לא בסדר?? תוצאה בדיקה HEPATITIS Bs Ab positive 806. 63 TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE RUBELLA Ab IgG POSITIVE 73.10 RUBELLA Ab IgM NEGATIVE CMV IgG O.65 POSITIVE CMV IgM NEGATIVE TOXOPLASMA IgG <3 NEGATIVE TOXOPLASMA IgM NEGATIVE תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורחת
ד''ר עופר גונן27/09/2008כל התשובות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהסלביק24/09/2008
שלום דוקטור אני בן 18 לפני כשנה בצו ראשון הובחנה אצלי ווריקוצלה בצד שמאל 2 האשכים אוותו גודל הווריקוצלה לא הפריע לי לא כאבים לא כלום אני מיתאמן רץ וזה לא מפריע לי האם צריך ליהיות מודאג מבעיות פורויות בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלביק שלום
ד''ר עופר גונן27/09/2008וריקוצלה דרגה 2 היא גבולית לטיפול ניתוחי.
אם תרגיש כאב או נפיחות הבדק שוב.
בכל מקרה בקש בדיקה חוזרת של אורולוג בעוד שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטיםחסויה24/09/2008
הי דוקטור במידה וישנם לימפוציטים בנוזל הזרע ולא צומח חיידק בתרבית על מה זה מעיד? ואם צומח חיידק למשך כמה זמן ניתן אנטיביוטיקה? הבנתי שמאוד קשה להפטר מדלקת בערמונית. בעלי עשה בדיקת זרע כללית ותרבית אך טרם קיבלנו תשובה. בעבר הוא טופל באנטיביוטיקה למשך 10 ימים דוקסילין + אוגמנטין (פעמיים, לפני התרבית) ובכל בדיקה היו מיליונים של לימפוציטים (10 מיליון!!!) אנחנו מחכים לקבל תשובה אך בינתיים די מתוסכלים מהעיניין. דופלר אשכים תקין, אין וריקוצלה אך ומורפולוגיה 1%. האורולוג טען שכנראה הזהום גורם לזרע להיות לא תקין. האם הוא צודק??? מצטערת על עומס השאלות... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
ד''ר עופר גונן27/09/2008לויקוציטים בזע יכולים להעיד על זהום, על מצב דלקתי ללא חיידק וגם לפעמים בטעות מתייחסים לתאי זרע צעירים כאל לויקוציטים.
נכון שקשה להפטר מדלקת בערמונית ולפעמים נדרשים קורסים חוזרים של אנטיביוטיקה.
החשוב ביותר הוא התלונות של הבעל- כאב, צריבה וכולי וכן בדיקת האורולוג.
הממצא בבדיקת הזרע ללא תרבית חיובית, ללא תלונות או ממצא בבדיקה אינו בהכרח דורש אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפיטיל 0.1אתי23/09/2008
שלום, אני צריכה לקבל זריקות דקפפיטיל 0.1 מחר,במרשם שהרופא נתן לי רשום דקפפיטיל 0.1 הרוקח נתן לי דיפרלין 0.1 האם אלו אותם זריקות ? דקפפיטיל-דיפרלין ? באיזה שעה לקחת כל יום ? והאם חייב לדייק בשעה ? תודה, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר עופר גונן27/09/2008אותה תרופה,
צריך פעם ביום בערך באותו זמן (ערב, אחה"צ) אבל לא חייבים לדייק בשעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילותאחת22/09/2008
שלום רב, האם יש הבדל באיכות או ביעילות בין רספרים פורטה לדיספטיל פורטה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחת והיחידה
ד''ר עופר גונן23/09/2008אין הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)