מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע ניתוח וריקוצלהמשה06/11/2008
שלום, אני חייל בן 19.5 , לפני כמה חודשים אובחן אצלי וריקוצלה באשך שמאל בעקבות כאבים(שאגב מופיעים לפעמים בימין ולפעמים בשמאל) נשלחתי לבדיקת ספירת זרע שלהלן תוצאותיה: PH: 8.0 VOLUME: 4.5 COLOR: NORMAL VISCOSITY: NORMAL CONCENTRATION 41.00 10^6/ML TOTAL COUNT: 184.5 10^6 MOTILITY(<1H) 37.0% נבדק 30 דקות מהמתן Viability (<1h) 65.0% MOTILITY+4h 25% Viability +4h 63.0% total motile count 68.3 10^6 (בזמן הבדיקה של התנועתיות) אגב אני רוצה לציין שיום לפני הבדיקה אוננתי(לא עד הסוף) ויצא טיפה זרע לאחר הבדיקה הופנתי חזרה לאורולוג לאורולוג לא הייתה גישה לצילומי האולטראסאונד ולתוצאותיו, אך הוא בדק אותי פיזית וקבע שיש לי וריקוצלה בדרגה 2 והפנה אותי לניתוח. השאלה שלי האם יתכן שהבדיקה לא מהימנה עקב האוננות ויש סיכוי שהוריקוצלה אינו פוגע באיכות הזרע? והאם בכללי היא עד כדי כך גרועה? והאם במצב הנוכחי אישה לא תוכל להרות מזרע באיכות כזו? האם יש סיכוי שבעקבות מעבר לשירות סדיר ששם קיים פחות מאמץ איכות הזרע תשתפר לבד ללא התערבות חירוגית? והאם הניתוח יכול להידחות לעוד שנה או שזה דחוף? אני יודע שאני קצת שואל הרבה פשוט אני ממש מפחד והרופאים הצבאיים ממש לא סימפטיים ואדישים לדאגות הפציינטים מודיעים על צורך בניתוח בקרירות ופשוט "מנפנפים אותך". תודה רבה על העזרה והאוזן הקשבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריקוצלה
ד''ר אליעזר גירש08/11/2008שלום משה,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור זרעונים. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון הולם, במיוחד ואתה חייל ולא מתכנן להקים משפחה עם ילדים כרגע. אני ממליץ על שני דברים: 1) להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לבצע בדיקות אשכים תקופתית כולל בדיקת זרע ולפי חומרת המצב להחליט לגבי ניתוח. 2) אפשרות נוספת שלא מקובלת עדיין היום זה לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצבך מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
משה10/11/2008קודם כל תודה על התגובה שנית אני רוצה לדעת אם הבנתי טוב כרגע אתה ממליץ לא לבצע את הניתוח? וברגע שילדים ומשפחה יהיו בתכנון כן לבצע? ומה עושים 70% מהמטופלים? מבצעים את הניתוח כל פרק זמן מסויים? והאם בסופו של דבר עם כל הטיפולים האם הרוב כן מצליחים להביא ילדים בריאים? והאם האוננות בלילה שלפני(אמנם לא עד הסוף אבל יצא קצת...) משפיעה על תוצאות הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר אליעזר גירש12/11/2008אפשר להקפיא זרע ל"מצב חירום". לגבי ניתוח ואריקוצלה, לפעמים חוזרים על הניתוח. כשתגיע לתקופה בה תרצה ילדים יהיה צורך לעשות ערכת מצבך מחדש.
על מנת לקבל תוצאות אמינות של בדיקת זרע מקובל להתנזר 2-4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר השבחהעדי05/11/2008
ד"ר שלום רציתי לדעת ברשותך: 1)כמה זמן יכול לחלוף מרגע ההשבחה של הזרע ועד ההזרעה מבלי שהזרע יפגע באיכותו? 2)האם שעה הפרש זה זמן תקין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכנת זרע להזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש08/11/2008שלום עדי,
קודם כל אין השבחת זרע (אף אחד לא משביח זרע), מדובר בהכנת זרע להזרעה תוך רחמית כשבתהליך זה מפיקים את הזרעונים הכי פעילים ואיכותיים מתוך מירוק. לכן, גם לגבי שאלתך, תלוי מה איכות הזרע. אם זרע באיכות טובה אזי לאחר הכנתו, הזרעונים יכולים להשאר הרבה שעות במצב מוכן להזרעה בלי להפגע. במידה וזרע חלש (תנועתיות פגומה, מורפולוגיה ירודה, מספר הזרעונים נמוך), רצוי לבצע הזרעה תוך רחמית כמה שיותר קרוב למועד הכנתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעאבי04/11/2008
שלום. דגימה : מלאה. ימי המנעות : 3. נפח : 2.0 צמיגות : תקינה. אגלוטינציה : אין. ph : 7.4 צבע : תקין. ספירת זרע. ריכוז : 6^10 * 47 מס' זרעונים כללי 6^10 * 94 % תנועה : 63 % תנועה טובה : 38 % תנועה בינונית : 19 % תנועה איטית : 6 תאי דם לבנים : * 0 /מ"ל תאי זרע לא בשלים * 0 /מ"ל (>viability : % (%50 כדוריות דם אדומות: מורפולוגיה % זרעונים תקינים : 10 (>14%) (kruger strict criteria) ראש : 50% צואר : % זנב : % multiple: %50 סיכום : teratozoospermia הייתי רוצה לדעת מה אומרות הבדיקות. תודה.
בדיקת זרע - אבי
ד''ר אליעזר גירש08/11/2008שלום אבי,
הנתונים שמסרת לגבי תוצאות הבדיקה של זרע - תקינים. יש ירידה מסויימת במורפולוגיה של זרעונים, אך עדיין נראה תקין בגבול התחתון של הסקלה. אם אתם נמצאים בתהליך תכנון ההריון, המלצתי להמשיך קיום יחסי מין עם יחסים דחופים יותר סביב הביוץ. ואם לא מצליחים להרות תוך שנה של יחסים רגילים, פנו לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,ושאלה נוספת
אבי08/11/2008האם יכול להיות שהירידה במורפולוגיה של הזרעונים קשורה לדלקת יותרת האשך שקיימת זמן רב באשך אחד,ולהתנפחות האשך השני עם כאבים לאחר ניתוח בקע.שלאחריו גם ירדה מאוד כמות הזרע,שגם הפך הרבה יותר צמיגי ודחוס ממה שהיה תמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות והרגלי תזונה ואורח חייםקריספי03/11/2008
שלום, האם אורח חיים של גבר בן 41 הצורך אלכוהול באופן סדיר (כ-10 מנות אלכוהול בשבוע), דיאטה כמעט צמחונית (מקבל תוסף ויטמין B12 אם כי הרמה בדם עדיין נמוכה), פעילות גופנית מתונה, יכול להשפיע על איכות הזרע? לפני 6 שנים נכנסנו להריון באופן טבעי ונולד לנו ילד. לאחר שנתיים של נסיונות להורות בשנית פנינו לבדיקות ותוצאת בדיקת זרע מדאיגה, זרע תקין 1% (אני מבין שהערך הנורמלי מעל 14%). שאר הפרמטרים תקינים. האם שינויים בהרגלי התזונה ותוסף ויטמנינים (vitamale) יכולים לשפר את איכות הזרע ואם כן תוך כמה זמן? תודה.
הרגלי תזונה ופוריות הגבר
ד''ר אליעזר גירש03/11/2008שלום קריספי,
אתה בן 41, אתה צורך אלכוהול באופן סדיר. לא ברור לי מה זה 10 מנות אלכוהול לשבוע. זה 50 ג"ר כל מנה או 100 ג"ר או יותר? בעיקרון, שתית אלכוהול בכמות לא מופרזת אינה פוגעת באיכות הזרע, ראה גברים בארופה או בארה"ב.
יתכן וקיימת ירידה באיכות הזרע עם הגיל, הדבר פורסם בספרות המדעית. פעילות גופנית מתונה יכולה לשפר כושר גופני, זרימת הדם וכך לעלות את הפוריות. אתה מזכיר נתילת ויטמין B12. B12 חשוב לפריון, אך ספיגתו לדם ממערכת העיכול תלויה בנוכחות גורם המופרש בקיבה. יתכן וצריכת אלכוהול מורידה רמת הפרשה של אותו גורם וכך B12 נספג פחות.
1% של זרעונים תקינים מבחינה מורפולוגית בהחלט מהווה סיבה טובה לחוסר פריון. אני ממליץ לחזור על בדיקת זרע נוספת ואם עדיין יש בעיה, לפנות לאורולוג ולבצע בדיקה מקיפה כוללת אולטרסאונד אשכים, בחינת וריקוצלה, בחינת דלקת במערכת המין.
תוסף תזונתי Vitamale יכול לשפר את איכות הזרע. יש לקחת אותו 3-6 חודשים ואז לבצע בדיקת זרע. אם יהיה שיפור - להמשיך לקחת אותו, ואם לא יהיה שיפור להפסיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
קריספי03/11/2008האם מחסור בוויטמין B12 יכול להוות בעייה? בחיפוש זריז בגוגל לא מצאתי קשר כזה. מנת אלכוהול בד"כ מתכוונים למשקה אחד. 50 מ"ל משקה חריף או 350 מ"ל בירה או 180 מ"ל יין. עפ"י מה שקראתי זה נחשב הגבול העליון שבטוח לכבד ולכן אני משתדל לא לחרוג ממכסה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר אליעזר גירש03/11/2008ראה את תשובתי המלאה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע מקיפהעומר31/10/2008
שלום, אני ואשתי מנסים להיכנס להריון זה 5-6 חודשים, והלכתי לבדיקה ע"מ לדעת מה המצב. אשמח אם תסייע במתן מושג על התוצאות ותמליץ המשך טיפול מכאן: Complete liquefaction: YES Viscosity: Normal pH 8.4 Volume 4.4ml Concentration 2.0 million/ml Motility: 1hr after: 26%, 4 hr after: 16% Vitality: 1hr after 87%, 4 hr after 72% Normal Morpholgy (WHO 1999): 2% Immature Forms: SLIGHT Leukocytes: NO. תודה רבה ! ! ! עומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר שלום
ד''ר עופר גונן02/11/2008אכן בדיקת זרע תת נורמלית הדורשת ברור וביצוע בדיקה חוזר.
כמובן שיש טיפול טוב גם למצב כזה במידה ויחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה, ד"ר גונן! עומר.
עומר02/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרעאילי28/10/2008
בוקר טוב להלן מצ"ב בדיקת זרע של בעלי אשמח לפענוח ותקינות נא לשים לב : ***התנזרות של 8 ימים****** ערכים תקינים תוצאות שם הבדיקה no no present Coagulum Complete liquification 30 minutes 30 minutes normal normal odor normal normal color hige viscosity 2-6 ml 2.0 ml volume 7.8-8.7 8.7 ph }50% 1 hr 35% Motile spermatozoa }40% 4 hr 30% 1 hr II-III- (IV) 4 hr II-III Forward progression }70% 1 hr 55% 4 hr 50% Viable spermatozoa no Sperm agglutination }20 million/ml 100 million /ml Sperm concentration ם - ריבוע Round call Morphology 7% Normal forms 93% Abnormal forms Absent head Tapered heads double microcephalus Tail abnormality macrocephalus Lmmature forms Amorphous X Leucocytes RBC Round head Mcgr/ml }1200 mcgr/ml fructose מורפולגיה תקינה נקבעת תקין 14% { בינוני 5-13% גרוע 4% } לפני חודש ימים ניתנה תשובה על ידך כי הכל תקין למעט אחוז הזרעים התקינים 7 אחוז כאשר לפי הבדיקות תקין זה מעל 14 בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות בשבוע 9 עקב הפסקת דופק לעובר. לאחר בדיקת רופא מומחה נראה כי ההשלכה היא לכיוון בדיקת חוזרת ובמידה וישנה בעיה היא לכיוון השבחת זרע ואז הזרעה אשמח לדעתך בנושא ? האם ישנה השפעה להתנזרות של 8 ימים ובנוגע להפלות החוזרות בשבועות מוקדמים ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
אילי28/10/2008בהמשך להודעה הראשונה הבדיקה הנ"ל בוצעה ב3.9.08 מתי מומלץ לבצע בדיקת זרע נוספת . אנחנו די רוצים להתקדם עם ההריון הבא האם נראה לפי התוצאות כי בדיקה נוספת תביא לשיפור מהבדיקה הנוכחית בגלל היותו בהתנזרות של 8 ימים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילי שלום
ד''ר עופר גונן28/10/2008לא רואה מקום לבדיקת זרע נוספת בשלב זה.
בדיקת הזרע הינה תת נורמלית אבל המשמעות של החריגות מהנורמה קטנה לאור 2 ההריונות במהלך השנה. עלייה בספירת הזרע בעקבות התנזרות היא מלאכותית ואין לזה משמעות.
אם כעת יש הפרעת פריון ואתם לא מצליחים להרות, השבחה הגיונית ויכולה לשפר את סיכוייכם להרות.
אין קשר ברור בין הפלות וזרע תת נורמלי, אמנם פורסמו מאמרים בודדים בנושא זה אך לא ניתן להגיע למסקנה כזו ובודאי שאנו רואים הריונות רבים, עם ובלי טיפול עם זרע גרוע בהרבה וללא הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובה מקצועית ומהירה
אילי28/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבהזינה26/10/2008
בעלי בן 27 התחתנו לפני שנתיים וחצי עדין אין ילדים בעלי עשה בדיקת זרע והיה הריכוז 4.5 מליון אחרי שלוש חודשים היה הריכוז 0.5 מליון חשוב לציין ששתי הבדיקות נעשו אצל אותה מעבדה . מה הסיבה לירידה ? תודה
ירידה בריכוז הזרעונים
ד''ר אליעזר גירש26/10/2008שלום זינה,
חשוב מאוד לגשת לאורולוג בהקדם. קיימים אורולוגים עם תת התמחות בפריון. יש לברר האם בעלך סובל מואריקוצלה. חשוב לבדוק מצב האשכים, לעשות אולטרסאונד אשכים, בדיקות הורמונליות, לבחון מצב של מירוק אחורי. רק לאחר בירור רחב ומקיף אפשר להתאים את הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאילנה23/10/2008
שלום רב! אני רציתי לשאול לגבי תוצאות בדיקת זרע של בעלי: המנעות- 5 ימים volume - 0.5 concentration 62 Total concentration- 31.00 percent of motile sperm- 58 Total motile sperm - 17.98 Percent of motile sperm after 4 hours- 50 Vitality - 79 Agglutination- none Morphology: Normal forms-9% Abnormal forms-91%: Head defect-58% Mid Peice Defect - 25% Tail defect - 8 Imature forms - - Leucocytes - 1-2 RBC - - אנחנו אחרי 2 הזרעות כושלות. רציתי לשאול: 1. מה יכולה להיות הסיבה לכמות הזרע המועטת? 2. ראיתי שיש תוספות מזון לגברים, האם זה יכול לעזור לנו? 3. כמה ימים עדיף לעשות התנזרות לפני הביוץ? לפני ההזרעה? 4. האם יש לנו סיכוי להריון טבעי? האם יש סיכוי להריון עם הזרעה? תודה רבה מראש על תשובותכם!
תוצאות הבדיקה
ד''ר אליעזר גירש24/10/2008אילנה שלום,
נפח המירוק קטן, אך מספר הזרעונים בגדר הנורמה. מורפולוגיה - בגבול הנמוך. נתונים אחרים תקינים. יכול להיות מספר סיבות לנפח קטן של מירוק, בניהם איסוף לא מלא של מירוק (חלק לא נאסף), חסימה בדרכי מין בגלל דלקת, מירוק אחורי (Retrograde ejaculation) כשחלק מהזרע מגיע לשלפוחית השתן ולא החוצה. הנה מספר אפשרויות:
א. צריך להקפיד לאסוף את המירוק במלאו
ב. לבחון אפשרות לתת שני מירוקים אחד אחרי השני (מירוק ראשון פותח את החסימה ואז מירוק שני מתקבל טוב יותר)
ג. לתת ולאסוף שתן אחרי המירוק ואז ניתן לבחון נוכחות זרעונים בשתן, זאת אינדיקציה למירוק אחורי.
לדעתי תוסף מזון לגברים לא יעזור במקרה שלכם, אך יתכן וישפר את המורפולוגיה של זרעונים, שנמצאה נמוכה (תקינים היו 9%). שווה בכל זאת לנסות.
התנזרות מומלץ לעשות 2-4 ימים. קיים סיכוי להריון טבעי.
אפשר לנסות הזרעה תוך רחמית בתוספת קיום יחסי מין סביב ביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת
אילנה25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית22/10/2008
אנחנו הורים לילד בן 3, החלטנו לעשות סיבוב 2 אבקש לדעת האם צריכים לבצע שוב פעם את כל הבדיקות לפני התחלת הפריה( כגון בדיקת זרע וכ"וד) תודה רבה
האם לבצע בדיקת זרע לפני סיבוב שני
ד''ר אליעזר גירש22/10/2008שלום דנית,
עם השנים יכולים להיות שינויים במצב הבריאותי וברמות הורמונים שונים. בהחלט מומלץ לבצע את כל הבדיקות הנדרשות, כולל בדיקת זרע.
בהצלחה בסיבוב השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרעה יכולה להביא להריון מרובהMIKI19/10/2008
הרופא הורה לי לקחת איקו קלמין 5 ימים ואז הזרעה תוך גופית האם זה יכול להביא להריון מרובה עוברים (אני מתפפלת לתאומים) תודה מיקי
הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש20/10/2008שלום מיקי,
לפי סטטיסטיקה, אחרי הזרעה תוך רחמית, מגיעים ללידה כ- 8% מזוגות מטופלים, מתוכם כ- 2.5% לאחר הריון מרובה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן19/10/2008
שלום רב, האם גבר שרוכב על האופניים מדי יום צריך לעשות ספירת זרע, כלומר האם הרכיבה על האופניים מזיקה לזרע? תודה רבה
רכיבת אופניים
ד''ר אליעזר גירש20/10/2008שלום רן,
ברכיבת אופניים משתמשים בטכניקה של רכיבה ללא ישיבה על אופניים. ישיבה על אופניים יכולה ליצור לחץ על כלי דם ועצבים של מערכת הרביה ובמקרים מסוימים לפגוע במערכת מין הזכרית. אם אתה מודאג תעשה בדיקת זרע פעם במספר חודשים ותשווה את התוצאות. אם אין ירידה באיכות הזרע, אז הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה ירודה - המשך לשאלהליאור16/10/2008
לאחר תוצאות הבדיקה פניתי לאורולוג אחר שאמר לי "הכל נראה תקין, תעשה בדיקת US נוספת בעוד כחצי שנה ותחזור אלי עם תוצאות" להלן תוצאות הבדיקה : US - 29/7/08 אשכים שני אשכים בגודל ומרקם תקינים, אפידידימים לא מעובים, אין עדות להיפרמיה, אין עדות להידרוצלה, אין עדות לוריקוצלה. הודגם מוקד היפראקוגני אחורי יציב ימינה לקו האמצע מייצג ככל הנראה ורידים תרומבוטים ללא זרימה בדופלר צבע כולל בולסלוה. לסיכום: ממצא יציב. למעקב שנתי. פניתי שוב אל האורולוג, הוא עבר על תוצאות הצילום ואמר "הכל בסדר, תבוא אלי למעקב בעוד שנה" ביקשתי מהאורולוג להרגיש שוב את הגוש\וריד שיש לי מאחר שזה מפריע לי ומדאיג אותי. הוא בדק זאת ואמר שהכל בסדר. יש לציין שכאשר אני נמצא אצל אורולוג\בבדיקת US הגוש\וריד כאילו נעלם\מתחבא ואני לא בטוח שהוא נראה כפי שהוא באמת, ושאני מרגיש אותו. שמתי לב לאחרונה שהוא בולט \ ניתן להרגישו בעת זיקפה, כמו כן אני מרגיש מאין קור באיזור שלו מיד לאחר שפיכה. לאור התחושה שלי החלטתי לעשות בדיקת זרע בכדי לוודא שאין ירידה באיכות הזרע. להלן תוצאות הבדיקה: 8/10/08 - בדיקת זרע semen color - normal semen volume - 3.2 ml semen viscosity - normal sperm agglutination - normal semen ph - 7.9 concentration - 70 M/ml conc.prep - 224 M/ejaculat sperm in urine - 12 M/urine vitality - 75% sperm motility . prep - 25% local mobility - 5% morpho normal - 7% head abnormalities - 88% morpho def tail - 30% בעוד שבועיים יש לי תור לאורולוג. אני נורא מודאג בשל תוצאות בדיקת הזרע האחרונה ... האם ייתכן שהמדדים ירדו עוד עד למצב של עקרות ? כיצד ניתן לעצור זאת ? אודה לקבלת התייחסותך\המלצתך בברכה וחג שמח ליאור
לליאור
ד''ר אליעזר גירש20/10/2008שלום ליאור,
טוב שתהיה במעכב אצל אורולוג. האם בדיקות זרע בצעת תמיד באותה מעבדה? חלק מהבדיקה נעשה בצורה ויזואלית ולכן יתכנו הבדלים בין מעבדה אחת לשניה. רצוי להבדק תמיד באותה מעבדה על מנת להוריד % שגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה ירודהליאור16/10/2008
בן 27, לפני כשנה וחצי הרגשתי גוש מוזר בשק האשכים משמאל. איני זוכר כמה זמן לפני כן הוא היה קיים אם בכלל. פניתי לאורולוג שאבחן ע"י מישוש וריקוצלה משמאל ושלח אותי לעשות סדרת בדיקות (בדיקות דם,שתן,זרע, US אשכים ו- US דרכי השתן) שנמצאו תקינות. להלן תוצאות הבדיקות : 1/5/07 - דופלר אשכים אשך ימין - בגודל 28*39*22 מ"מ, נפח 12.7 סמ"ק. מרקם אחיד, אפידידימיס תקין, לציין מס' סקרוטוליטים (ללא חשיבות קלינית(. אשך שמאל - בגודל 40*22*25 מ"מ, נפח 12 סמ"ק, מרקם אחיד, אפידידימיס תקין. לא הודגמו ורידים מורחבים בשני האשכים, הודגמה זרימה שווה ותקינה דו-צדדית בתוך האשכים. 2/5/07 - בדיקת זרע נפח 5.5 סמ"ק, ריכוז 37 מיליון לסמ"ק, תנועה 59%, תקינים 28%. 8/5/07 - בדיקת זרע נפח 4.8 סמ"ק, ריכוז 39 מיליון לסמ"ק, תנועה 64%, תקינים 20%. כשחזרתי אל הרופא הוא החל לעבור על תוצאות הבדיקות ואמר שהכל נראה תקין אך אין הוא מבין מדוע לא הובחנה הוריקוצלה שהוא הרגיש ע"י מישוש בדופלר האשכים (ראה תוצאות בדיקה לעיל(. הרופא ביקש שאעשה בדיקה חוזרת של US אשכים ואשוב אליו. להלן תוצאות הבדיקה : US - 21/4/08 אשכים שני האשכים בגודל ומרקם תקינים, אפידידימים לא מעובים, אין עדות להיפרמיה, אין עדות להידרוצלה, אין עדות לוריקוצלה. בפתיחת דופלר צבע וביצוע ולסלוה לא הודגמו הגברה ו\או היפוך בכיוון הזרימה הורידית. נסרק ממצא מישושי עליו מצביע הנבדק בקו האמצע האחורי של השק ומעט ימינה ממנו הודגם תהליך היפואקוגני אובלי סדיר 6X17 מ"מ, אין וסקולארי בדופלר צבע כולל בזמן ביצוע ולסלבה, נראה קשור בחלקו הקדמי לורידי השק מימין. לסיכום: ממצא כמתואר יתכן צוואר ורידים טרומבוטים עם זאת מומלץ מעקב תקופתי ויעוץ אורולוגי. נא השוואה עם בדיקה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור שלום
ד''ר עופר גונן28/10/2008מבחינת פוריות הבדיקות מצויינות.
לגבי הממצא, התייעץ בפורום האורולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFחסויה16/10/2008
הי דוטור בת 29, מחזור סדיר+ כל הבדיקות תקינות. אצל בעלי בעית זרע (ריכוז 16 M מורפולוגיה 4% תנועתיות 50% +מיליונים של תאי דם לבנים ללא המצאות חיידק בתרבית זרע) ללא וריקוצלה ודולפר אשכים תקין. בהזרעה שניה היו "בודדים בתנועה" מה שלא ברור לי כי בבדיקת זרע מבית חולים מאיר 50% בתנועה.אנחנו לקראת IVF ראשון ב-ICSI. איך אחוזי הצלחה? שמעתי על שיטה של פרופסור ברטוב ובה שימוש במיקרוסקופ X6000. האם ICSI רגיל מספיק או שיש צורך לעשות מיון לפי השיטה של פרופסור ברטוב? מאוד אשמח לשמוע את דעתך בנושא, מתי יש לבצע מיון מיוחד של תאי זרע? לתשובתך אודה
נתוני זרע ירודים
ד''ר אליעזר גירש20/10/2008שלום ורד,
במצב של אי הצלחה בהזרעה תוך רחמית ונתוני זרע נמוכים, בהחלט יש מקום לשקול טיפולי IVF. מבחינת נתוני זרע יתכנו שינויים בין מירוק למירוק בגלל מספר סיבות: זמן התנזרות, מתן זרע כשמשתמשים עם חומרי סיכה לא מתאימים (הפוגעים בזרעונים), לא מצליחים לאסוף את המירוק במלאו (בטיפה הראשונה נמצא רוב הזרעונים) וכו'. יש להקפיד על הוראות למתן זרע.
המלצתי היא לא לרוץ ישר לשיטת ה- ICSI. אם יתקבלו יותר מ- 5 ביציות ניתן לבצע 50% הפריה חוץ גופית בשיטת אינסמינציה ו- 50% בשיטת ICSI, לבדוק באיזה מקרה מתקבלות תוצאות טובות יותר ורק אז להחליט לגבי השיטה במקרים הבאים. אין לשלול שיטת פרופ' ברטוב (IMSI), אך שוב, הכל בהדרגה, במידה ולא תתקבלנה תוצאות בשיטות אינסמינציה ו- ICSI.
במקרים של בעיות זרע אני תמיד ממליץ לגבר לקחת תוסף תזונתי Vitamale, המורכב מחומרים הנחוצים לייצור טוב יותר של זרעונים ומכיל חומרים נוגדי חימצון, מינרלים וחומצות אמיניות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת זרעלירן15/10/2008
שלום, לאחרונה עברתי בדיקת זרע בעקבות תחילת טיפולי IVF לצורך פונדקאות. להלן התוצאות: ׁ(בוצע באסף הרופא) מראה כללי - N נפח זרימה - 3.2 מ"ל ריכוז תאי זרע - 10 מליון סה"כ תאי זרע במליונים - 32 תנועתיות - 50% דרגה - 2-3 חיוניות - 70% חומציות - 8 PH צמיגות - אין מורפולוגית ע"פ שיטת קרוגר: תאים תקינינם- - 3 % TAPERING - 1 LONG ACRON REG. - 0 SHORT ACROS REG. -0 NECK PATHOLOGY - 8 TAIL PATHOLOGY - 9 OTHER - 88 LONG POST ACROSS - 8 אני מודאג מאוד. האם יתכן שישנה בעיה? מודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירן שלום
ד''ר עופר גונן15/10/2008זוהי בדיקת זרע בינונית, אבל במסגרת הפריה חוץ גופית לא תהיה כל בעיה להתמודד עימה.
מומלץ לבצע אולטראסאונד דופלר אשכים לתקינות אשכים ושלילת ורידים מורחבים באשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)